Okparaebo satser videre – vil bryte «magisk» grense

OSLO/BERLIN (NRK): Ezinne Okparaebo klarte ikke utfordre de beste på 100 meter i EM – men hun er langt fra ferdig på toppnivå. Målet er nemlig å komme under 11 sekunder.

Friidretts-EM: Ezinne Okparaebo løper semifinale på 100 meter

SATSER VIDERE: Ezinne Okparaebo sier til NRK at hun skal satse videre neste sesong.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Selv om 100-meteren i EM ikke ble noen suksess for Ezinne Okparaebo, så har årets sesong endelig vært en opptur for 30-åringen.

– For et år siden visste jeg ikke om jeg skulle holde på med friidrett en gang, så bare det å være her er et steg videre, sier hun.

Til NRK garanterer hun at vi får se den blide sprinteren på friidrettsbanen også neste sesong.

– Jeg holder fortsatt på, så ja, jeg skal satse videre.

Hadde løpt finale med årsbeste

Hvis hun hadde løpt på årsbeste i semifinalen (under 11.24) ville det holdt til finalebillett. Slik gikk det ikke, men hun tror at det er fullt mulig å komme ned mot – og under – 11-tallet i fremtiden.

– Ja, hvorfor ikke? Det er jo et mål, men det er ikke noe jeg går og tenker på hver dag. Men jeg håper fremgangen fortsetter, sier hun.

Nå venter mest sannsynlig 200 meter for den norske sprinteren.

– 100 er hovedøvelsen min, så 200 blir mer en bonus. Jeg har ikke trent så mye på 200, men vi får se. Jeg tror jeg stiller til start, men jeg har ikke så store forventninger, sier hun.

Ble nummer 7 i semifinalen

RØK UT: Ezinne Okparaebo kom på 7. plass i sitt semifinaleheat.

Snakket til seg selv

Den norske sprinteren åpnet bra på 100-meteren, men slakket av mot slutten. Det endte til slutt med 7. plass, på tiden 11.37.

– Jeg håpet på bedre, men det var sånn det var i dag, sa hun rett etter løpet.

Hun forteller at hun begynte å snakke til seg selv underveis i løpet.

– Det er jo det man ikke skal gjøre, men jeg begynte å snakke til meg selv. Jeg sa slapp av, og bare løp. Men det er fort gjort å tenke at de andre kommer fort bakfra når man har så god start, sier hun.

Friidretts-EM: Ezinne Okparaebo løper semifinale på 100 meter

BRA START: Okparaebo lå godt an, men klarte ikke holde tempoet oppe mot slutten.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Skuffet Quarcoo

For mennene vant Jonathan Quarcoo sitt forsøksheat i går, men i semifinalen ble det tyngre for det norske stortalentet.

21-åringen bommet litt i starten, og klarte aldri hente seg inn igjen på 100-meteren.

Tiden ble bare 10.45, langt bak hans personlige beste.

– Det er ikke helt konge, akkurat. Det er ikke fryktelig bra. Jeg hadde håpet og trodd at jeg skulle løpe raskere enn det, men det var likevel en kjempeopplevelse å løpe her, sier Quarcoo til NRK rett etter løpet.

Nå håper han på revansje på 200 meter.

– Det kommer en ny sjanse på 200-meteren i morgen. Det er den jeg har tenkt mest på før dette mesterskapet, sier han.

Ute av EM

UT: Jonathan Quarcoo klarte ikke hevde seg i semifinalen på 100 meter.

Siste nytt

 • Ajers Brentford i ellevill målfest

  Kristoffer Ajer (bildet) og Brentford fortsetter å imponere i Premier League. Lørdag kveld sikret de et sterkt poeng hjemme mot Liverpool – i en kamp der lagene ikke ga seg før de hadde scoret tre hver.

  – Jeg vet ikke om ordet nyte er ordet. Det var en vill kamp. De fortjente sine tre mål, slik de spilte. Vi kunne åpenbart ikke håndtere med langpasningene deres, men vi skulle scoret flere mål, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

  Det var Brentford som åpnet scoringsfesten på Brentford Community Stadium.

  Et innøvd frisparktrekk etter en snau halvtime endte til slutt med at midtstopper Ethan Pinnock skled inn 1-0-ledelsen til enorm jubel blant hjemmefansen.

  Det tok likevel bare fire minutter før de var godt nede på jorden igjen, da Diogo Jota like bak ryggen på Ajer stanget inn utligningen.

  Etter hvilen fortsatte lagene i et periodevis heseblesende tempo.

  Men Fabinho vartet opp med noen sekunders ro da han prikket en perfekt ball til Mohamed Salah i bakrom like før timen var spilt. Egypteren takket og bukket, og satte inn sitt 100. Premier League-mål på bare 151 kamper.

  Men kampen hadde enda flere scoringer i seg. Ajer var igjen involvert da han slo innlegget som senere endte med utligning signert Brentfords Vitaly Janelt. Kort tid senere sendte Curtis Jones Liverpool tilbake i føringen.

  Om hjemmefansen tok av ved den første og andre scoringen, gikk de av hengslene åtte minutter før slutt. Da sørget nemlig Yoane Wissa for 3-3 og kampens siste scoring.

  – Det var en vanvittig kamp. De hadde sine muligheter, men vi spilte virkelig bra, var solide og det var en god kamp selv for de nøytrale, sier Brentfords keeperhelt David Raya til BBC.

 • LSK med tredje strake hjemmetap

  Tromsø vant 2-1 borte mot Lillestrøm i lørdagens eliteseriekamp på Åråsen.

  Niklas Vesterlund og August Mikkelsen scoret målene for Gutan, mens Thomas Lehne Olsen reduserte på straffe rett før slutt.

  Det var hans 18. eliteseriescoring, men det spørs om landslagssjef Ståle Solbakken, som satt på tribunen, lot seg imponere av det spissen presterte lørdag. LSK og Lehne var langt fra i toppslag mot Tromsø.

  – En blytung dag på jobben. Vi er ikke 100 prosent til stede før helt på slutten. Vi lever farlig, og det kunne blitt flere mål til Tromsø. Det er vanskelig å forklare, vi er nedpå med så mange samtidig, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke til Discovery.

  LSK kom til kampen med bare tre dagers hvile siden ekstraomgangene i cupen mot Grorud onsdag kveld. Tromsø, som er ute av cupen, har ladet batteriene siden søndag, og det var derfor mange som spådde at det ville gi gjestene en fordel på Åråsen lørdag. Tromsø var også best kampen gjennom.

  LSK har nå tapt tre strake hjemmekamper, uvant kost for et vanligvis sterkt Åråsen-lag. Nedrykkstruede Tromsø tok sin første seier på seks forsøk.

  Lillestrøms neste kamp spilles lørdag 02. oktober borte mot Sarpsborg 08. Tromsø møter Haugesund på Alfheim dagen etter.

  dFF92L6daPI
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godset knuste Sarpsborg 08

  Sarpsborg var klart best fra start, og skulle muligens hatt et straffespark, men måtte likevel se seg knust 5-0 av et Strømsgodset med en utrolig effektivitet.

  Allerede ved pause hadde Godset sikret seg en 3-0-ledelse. De tre målene var stort sett det eneste hjemmelaget hadde å stille opp med før pausen, men det holdt altså i massevis.

  Før kaptein Gustav Valsvik scoret det første målet etter drøye 25 minutter, hadde Sarpsborg hatt en rekke gode muligheter til å ta ledelsen. De hadde også ved et par anledninger ropt på straffespark.

  Den første av de to gangene kom etter kvarteret spilt da nettopp Valsviks arm stanset et skudd innenfor sekstenmeteren. Få minutter senere fikk Mikkel Maigaard Godset-spiller Ari Leifsson over seg, men denne gang viste reprisen at Maigaard selv var ansvarlig for at han endte på bakken.

  I stedet for at Sarpsborg kunne tatt ledelsen fra straffemerket var det altså Godset som fikk alle målene og poengene lørdag kveld. De møter Stabæk, som de onsdag slo 5-1 i cupen, kommende onsdag.

  Sarpsborg må derimot reise hjem uten poeng. Med en kamp mer spilt har de nå seks poeng ned til nedrykksstreken. Lillestrøm er neste motstander om en uke.

  goJ4nNmEguM
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal