NRK Meny
Normal

Har ikke klart VM-kravet: – Å stresse er det dummeste man kan gjøre

Mens nye profiler skaper overskrifter for norsk friidrett, prøver Ezinne Okparaebo (29) å ikke bli for utålmodig.

Ezinne Okparaebo

TIDENES RASKESTE: Ezinne Okparaebo har norgesrekorden på 100 meter, men det er fem år siden hun gjorde 11,10 i London.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

En ny generasjon – med Karsten Warholm, Isabelle Pedersen, Amalie Iuel og brødrene Ingebigtsen – har sørget for høykonjunktur i norsk friidrett.

Det snakkes igjen om norske medaljemuligheter i friidrett. Kanskje i VM allerede i år, og i hvert fall i alle store mesterskap de kommende årene.

I skyggen av de nye stjernene, kjemper Ezinne Okparaebo sin egen kamp. Tidenes raskeste norske kvinne har base i London. Men ennå er hun ikke kvalifisert for verdensmesterskapet i sin nye hjemby, som starter 4. august.

– Jeg kjenner at det nærmer seg, og kravet må tas, men det dummeste man kan gjøre er å stresse. Da går det ikke. Jeg må prøve å holde hodet kaldt og bare løpe, sier Okparaebo til NRK.

Årsbeste

Søndag løp hun et stevne i London. Tiden ble 11,31 under relativt vindstille forhold.

Personlig årsbeste, men fem hundredeler bak VM-kravet på 11,26.

– Hvordan ligger du an i forhold til planen du hadde for sesongen?

– Nei, jeg hadde i utgangspunktet håpet å løpe fortere tidligere. Men så må man ha tålmodighet. Det er ny trener og nye ting, jeg må bare prøve å være tålmodig, sier Okparaebo.

– Hvordan takler du det?

– Det er ikke så lett, man ønsker å bare løpe fort. Men det beste er å ikke la seg stresse, det kommer når det kommer og så får man bare jobbe videre. Jeg må holde meg positiv, sier 29-åringen.

Som å lære å kjøre bil

Hun har valgt å legge om teknikken for bedre å kunne stå hele løpene.

– Det kan sammenlignes med når man skal lære seg å kjøre bil. I starten tenker man stoppe, starte, clutch, men når det er automatisert, går det litt av seg selv, forklarer hun.

Okparaebo har ikke gitt opp håpet om at den nye teknikken skal være helautomatisert i tide. Uansett angrer hun ikke på endringene hun har gjort.

– Som regel tar det litt tid. Men det er en mye bedre modell for meg, for å få mye bedre marsjfart.

Neste mulighet til å klare VM-kravet får hun i franske Slotteville fredag kveld.

Siste nytt

 • Vil overraske konkurrentene

  Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

  Kristiansen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Wenger spår drastiske endringer

  Arsenal-manager Arsène Wenger er overbevist om at spillereglene på overgangsmarkedet vil bli radikalt endret etter sommerens elleville pengebruk, skriver NTB. – Jeg tror det kommer til å skje noe politisk i løpet av de neste tolv månedene som vil regulere og begrense pengebruken, sier Wenger.

  Wenger
  Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel