NRK Meny
Normal

Ødegaard: – Absolutt mulig med Bundesliga

Martin Ødegaard forteller i et intervju med en stor tysk sportsavis at han har besøkt flere tyske klubber og at han kan se for seg å spille i Bundesliga.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard er med i den norske troppen som møter Estland ønsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Allerede før sesongen ble det rapportert at Martin Ødegaard (15) var ønsket av mange store europeiske klubber.

Men i løpet av årets sesong har Martin Ødegaard imponert mer enn noen trodde var mulig, og han har spilt seg inn på både klubbønskelister og avisoverskrifter Europa over.

Onsdag slår den tyske avisen Sportbild stort opp et eksklusivt intervju med femtenåringen.

I intervjuet forteller Ødegaard om sine besøk hos Bayern München, Stuttgart og Dortmund. I sistnevnte klubb møtte han Dortmunds suksesstrener Jürgen Klopp, og han fortalte om hvilket opplegg de kunne tilby i den tyske klubben, som for øyeblikket sliter tungt i Bundesliga.

Byttet fra spansk til tysk

– Bundesliga er en veldig sterk liga, så det er absolutt mulig, svarer Ødegaard bekreftende i intervjuet da han ble spurt om han kunne tenke seg en overgang til tysk fotball.

Besøkene i de tyske klubbene har gjort at det også ble noen spørsmål rundt at femtenåringen i høst valgte å droppe spansk for heller å velge tysk da han begynte på videregående.

– Jeg synes spansk var vanskelig, så jeg ønsket å prøve tysk, men jeg har fortsatt ikke vært i en eneste time på grunn av reising og trening, sier han til den tyske avisen.

Fortsetter å imponere

I saken har Sportbild også intervjuet Bayerns ungdomskoordinator Michael Tarnat, som er imponert over Ødegaard.

– Hans utvikling har bekreftet vår vurdering av stort et stort talent han er, sier han til avisa.

Martin Ødegaard ble i august den yngste norske landslagsspilleren gjennom alle tider, og han er også i troppen onsdag kveld når Norge skal møte Estland på hjemmebane.

Fortsetter klubbesøkene

Martin Ødegaard har varslet at han skal besøke flere klubber etter at sesongen er over, og i følge TV 2 står mellom to og fire klubber på besøkslista.

Blant annet skal Ødegaard, som er uttalt Liverpool-fan, trene med den engelske klubben i en uke, ifølge den engelske avisen Daily Mail.

Sportbild

Slik så forsiden til Sportbild.de, en av Tysklands største sportsnettsider ut onsdag morgen.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal