NRK Meny
Normal

– Utlån var aldri et spesielt tema

SOFIA (NRK): Martin Ødegaard (16) er ikke i tvil om at Castilla og spansk tredjedivisjon er den rette kamparenaen for å utvikle seg videre.

Martin Ødegaard

BLIR I REAL MADRID: Martin Ødegaard sier han trives i Spanias hovedstad.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Martin Ødegaard på landslagstrening

USIKKER PÅ STARTPLASS: Martin Ødegaard har spilt seg inn i norske fotballhjerter, men er usikker på en plass i morgendagens startellever mot Bulgaria.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det var lenge usikkert om Real Madrid og Rafael Benítez kom til å slippe stortalentet på utlån til en mindre klubb, men denne uken ble det klart at 16-åringen fortsetter å spille kamper for andrelaget.

– Utlån var aldri noe spesielt tema. Vi tok det som det var, sier Ødegaard til NRK.

Selv om de ukentlige kampene vil spilles på tredje øverste nivå, vil 16-åringen fortsatt få trene med noen av verdens beste fotballspillere. Nettopp treningshverdagen ble også trukket frem av Per-Mathias Høgmo da landslagssjefen fikk spørsmål om Castilla-valget tidligere denne uken.

– Jeg har en veldig god hverdag i Real Madrid nå. Jeg trives, og føler jeg utvikler meg mye der, forklarer tidenes yngste norske landslagsspiller.

Bryr seg ikke om dårlig odds

Nå er han igjen med i den norske EM-kvalifiseringstroppen som møter Bulgaria i Sofia torsdag, og Kroatia på Ullevaal søndag. Om Norge skal beholde initiativet i kampen om playoff-plassen, må Høgmos menn først og fremst unngå tap.

– Vi slo dem (Bulgaria) hjemme, og vi føler oss trygge på at vi kan få til et godt resultat her også, sier Ødegaard.

Ødegaard

STRØKET: Etter Vålerenga-kampen har navnet Martin Ødegaard blitt borte fra Real Madrids førstelagstropp.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Har gode minner

16-åringen fikk sin landslagsdebut mot nettopp Bulgaria da han kom inn som innbytter for Mats Møller Dæhli. Han vet imidlertid ikke om han får starte dette oppgjøret, hvor Høgmo har varslet at Norge vil være mer «forsiktige» og «nøye».

– Jeg har veldig gode minner fra den kampen. Jeg får prøve å gjøre et godt inntrykk på trening i dag, så får vi se hvem som blir valgt (i morgen), sier 16-åringen med et smil.

– Har du fått noe inntrykk av om du skal starte?

– Nei, jeg har ikke noe klart inntrykk.

– Hvordan er formen?

– Jeg føler meg i bra form. Kroppen er bra og formen er god. Jeg gleder meg til å bidra, sier Real Madrid-stjernen med et smil.

Martin Ødegaard om kampen mot Bulgaria.

Siste nytt

 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street