Oda tok en Harding

Ett av Japans OL-håp kopierte Tonya Harding under nattens kunstløp.

Nobunari Odas lisse løsnet undet friløpet i Vancouver

Nobunari Odas lisse løsnet undet friløpet i Vancouver.

Foto: Gary Hershorn / Scanpix/Reuters

Den 22 år gamle tidligere japanske mesteren og juniurverdensmesteren, Nobunari Oda, fikk sitt løp ødelagt da lissen på den ene skøyta gikk opp midtveis i hans friløp.

Fikk prøve en gang til

Med lissene hengende etter, skøytet den fortvilte japaneren bort til dommerbordet og ba om å få prøve på nytt.

Og han ble bønnhørt. Dommerne ga japaneren tre minutter på å knyte lissene, men skaden var nok allerede skjedd for den uheldige japaneren. Han endte til slutt på en syvende plass.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Dette er min feil. Jeg er veldig irritert på meg selv og vil gjøre alt for at det aldri skal skje igjen, sa Oda etter løpet.

Amerikanske Evan Lysacek vant løpet foran Jevgenij Plusjenko fra Russland, som for øvrig stod på skøyter under Melodi Grand Prix vinnersangen fra Russland i 2008.

Hardings lisser

Under OL på Lillehammer opplevde den amerikanske kunstløperen Tonya Harding akkurat det samme.

De fleste husker nok hennes feide med Nancy Kerrigan i forkant av Lillehammer-lekene, der Harding i forkant av OL leide inn folk som skulle skade rivalen Kerrigan med en jernstang.

Under selve konkurransen misslykkes Harding totalt under et hopp og lissen gikk opp.

Tonya Harding

Tonya Harding forsøker fortvilet å få gå løpet sitt en gang til på Lillehammer i -94.

Foto: JACK SMITH / AP

Gråtende forsøkte Harding å få gehør hos dommerne. Hun fikk ett forsøk til, men åttende plassen var ikke det hun hadde håpet på. Kerrigan tok sølv i konkurransen.

Siste nytt

 • Solskjær på plass på treningsfeltet

  Klokken 07.46 engelsk tid ankom Ole Gunnar Solskjær treningsfeltet Carrington, klar for en ny dag som trener for Manchester United. Det melder NRKs reporter, Magnus Helle.

  De siste dagene har spekulasjonene florert om Solskjær beholder jobben etter det knusende 5-0-tapet mot Liverpool. Siste nytt på det området er at han skal få tre kamper til på seg, men særdeles viktig blir kampen mot Tottenham lørdag.

  Ifølge engelske medier, deriblant The Times, skal tirsdag ha blitt brukt til krisemøter. Formålet var å rense luften etter stortapet, men flere spillere skal ha kritisert Solskjærs lederskap, der en av dem – som hevdes å være Eric Bailly – skal ha stilt spørsmål ved manglende spilletid.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Even B. Johnsen / NRK
 • Zucca-scoring i seier

  Mats Zuccarello scoret ett av målene for Minnesota Wild da Vancouver Canucks ble slått 3-2 på bortebane i NHL tirsdag.

  Nordmannen scoret sitt tredje mål for sesongen da han ble spilt lekkert fram av svenske Joel Eriksson Ek etter snaue åtte minutter ut i kampen. Alene med målvakten satte Zuccarello sette pucken mellom beina på ham til 1-0.

  Wild red stormen av mot slutten av kampen og sikret sin femte seier for sesongen av seks mulige. Bare St. Louis er bedre i centraldivisjon i vest.

  Zuccarello
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Verdensstjerne takket av

  Fotballspilleren Carli Lloyd (38) spilte natt til onsdag sin siste landskamp for USA, i det som ble en komfortabel 6-0 seier mot Sør-Korea.

  – Det var emosjonelt, men nå er det en form for fred og tilfredshet jeg føler. Det har vært en fantastisk reise og jeg ga alt jeg hadde. Nå kan jeg gå videre inn i neste kapittel, sa Lloyd etter kampen.

  Nå gjenstår det to klubbkamper før spilleren, som har to VM-gull og to OL-gull, setter endelig punktum.

  Totalt har Lloyd spilt 316 landslagskamper, og det gjør henne til den spilleren med nest flest internasjonale opptredener noensinne. 134 mål er blitt scoret, og 61 assister er blitt levert.

  Og skal vi tro fansen, skulle de gjerne ønske at Lloyd holdt på ennå litt lenger. De jublet og holdt oppe banner hvor det stod «Ett til VM, vær så snill?».

  Carli Lloyd
  Foto: Bruce Kluckhohn / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal