Hopp til innhold

Nytt skademareritt for Nora Mørk: – Dette er en ny, tøff dag

Etter nye undersøkelser viser det seg at korsbåndet til Nora Mørk røk i debuten for Bucuresti på søndag.

Håndball Bucuresti - Ramnicu Valcea Nora Mørk skadet

RØKET KORSBÅND: Nora Mørk må belage seg på et år på sidelinjen etter en ny korsbåndsskade.

Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

– Dette er en ny, tøff dag. Korsbåndet i mitt venstre kne har røket. Jeg har det ikke så bra nå, men jeg kommer tilbake, uttaler 28-åringen i en pressemelding.

Denne gangen er det altså det fremre korsbåndet i venstre kne som har røket. Da korbåndet røk i februar 2018 var det det høyre kneet.

– Det er bekreftet at fremre korsbånd i venstre kne er røket. Det er en veldig kjedelig nyhet å få, spesielt for Nora. Det vil ta anslagsvis 9–12 måneder før hun er tilbake på banen, sier landslagslege for Håndballjentene, Anne Froholdt.

– Beskjeden er som fryktet. Det er en svært trist nyhet å få – først og fremst for Nora. Landslagets team vil i tiden som kommer bistå Nora så godt de kan, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Nå venter et nytt år med operasjon og opptrening for den norske landslagsprofilen. Men Mørk lover likevel å komme tilbake igjen.

– Slik jeg forstår Nora, så er hun innstilt på å gjøre jobben som kreves. Selv om det er veldig tungt nå, så er hennes uttalelse at hun ønsker å komme tilbake, sier leder for medier og kommunikasjon i håndballforbundet, Lars Hojem Kvam.

– Som fryktet

Først trodde man det var snakk om en leddbåndsskade i kneet. Det ville i så fall betydd at VM i desember hang i en tynn tråd.

Skaden skjedde i den første offisielle kampen i CSM Bucuresti. Hun hadde akkurat kommet tilbake fra en meniskskade i kneet.

Håndball Bucuresti - Ramnicu Valcea Nora Mørk skadet

HJELPES AV BANEN: Nora Mørk måtte få hjelp til å komme seg av banen da korsbåndet røk.

Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

Med en korsbåndsskade, som altså de nye undersøkelsene viser, er det hele mye verre. Da er det helt sikkert at VM ryker, trolig også hele den kommende sesongen. Første kamp i OL 2020 er i slutten av juli. Det betyr at også det mesterskapet kan være i fare.

– Ikke usannsynlig med OL

Landslagslege Anne Froholdt sier at det er altfor tidlig å spekulere i om neste års OL står i fare.

– Vi har tatt MR-bilder, men vi kommer til å vite mye mer etter at Nora er operert og vi har sett hvordan kneet ser ut på innsiden. Senen må få tid til å gro godt etter operasjonen og rehabiliteringen må gå bra. OL er ikke usannsynlig, men det er altså for tidlig å si, sier hun til NRK.

– Kan Nora Mørk være mer disponert for korsbåndsskader enn en del andre utøvere?

– Det vet vi ikke. Vi tror mye handler om stor belastning over mange år, samt stadig tøffere kampprogram for spillerne. Jeg tror ikke Nora anatomisk sett har annerledes knær enn andre, men hun har jo to søstre som har røket korsbåndet også.

– Rent medisinsk, og med tanke på livet etter idretten, er det forsvarlig at Nora kommer tilbake på banen nå som hun har hatt alvorlige korsbåndsskader i begge knærne?

– Med korsbåndsskade i begge knærne er det en risiko for å få problemer senere, men Nora er en voksen dame og det er viktig at hun kjenner på dette selv. Det er ikke noe grunnlag for å si at livet etterpå blir bedre eller dårligere hvis hun legger opp i dag. Vi sier gjerne at hvis noen har en andre- eller tredjegangs korsbåndsskade, så bør man vurdere livet etter idretten, men du har jo de som har hatt det og som det har gått helt fint med. Karoline Dyhre Breivang tok foreksempel korsbåndet to ganger, og er kjempesprek i dag.

Usikkert når Mørk opererer

Mørk må operere også leddbåndsskaden man først trodde det var snakk om. Etter dagens bekreftelse blir det også operasjon, men det er uvisst når den blir gjennomført.

– Det vil bli gjort noen videre samtaler og undersøkelser de neste dagene. De vil stake ut kursen videre. Man trenger noen dager for å se på hvordan behandlingen skal gjøres videre, sier Kvam i håndballforbundet, og legger til:

– Vi har et medisinsk team tilknyttet landslaget som er med henne og rundt henne. Vi har andre støttefunksjoner gjennom landslaget som vi bidrar med så godt som mulig. Landslagets støtteapparat vil bruke all sin kompetanse for å gjøre det som kan gjøres fra vårt ståsted.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal