Nytt skademareritt for Nora Mørk – ute i flere måneder

Nora Mørk har pådratt seg en leddbåndsskade i kneet etter den uheldige debuten for CSM Bucuresti søndag. Dermed henger VM i desember i en tynn tråd for den norske stjernen.

Nora Mørk skadet

UKJENT OMFANG: Nora Mørk måtte igjen av banen med en skade i går. Nå skal landslagsstjerna til MR-undersøkelse for å få svar på skadeomfanget.

Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

Det skriver den rumenske klubben på sine nettsider.

– I dag har spilleren gjennomgått en grundig medisinsk sjekk, og resultatet var det vi alle fryktet: Et leddbånd i kneet er alvorlig skadd, skriver klubben.

Nora Mørk må gjennomgå en ny operasjon og er dermed ute i noen måneder. Det er lite som tyder på at den profilerte 28-åringen vil rekke håndball-VM i Japan i desember.

– Jeg kan ikke tro at jeg har så mye uflaks. Jeg er veldig lei meg for at denne skaden dukket opp, akkurat nå som alt gikk bra og jeg var i god form, sier høyrebacken som har slitt stort med skader de siste årene.

I februar i fjor ødela Mørk det fremre korsbåndet i en klubbkamp, noe som satte henne utenfor spill i godt over et år. Da skadet hun det høyre kneet, søndag skadet hun det venstre.

Kortvarig glede

Nora Mørk var endelig tilbake på håndballbanen da hennes CSM Bucuresti møtte SCM Râmnicu Vâlcea i den rumenske supercupfinalen søndag. Gleden over comebacket på håndballbanen ble dessverre kortvarig for den norske landslagsspillern. På stillingen 16-14 til Râmnicu Vâlcea etter pause, gikk Mørk i bakken etter å ha forsøkt å finte vekk danske Ann Grete Nørgaard.

På sidelinja ble Mørk undersøkt av Bucurestis medisinske apparat, men svarene på hvor alvorlig skaden er, måtte hun vente på.

Hennes far og agent, Morten Mørk, fortalte da at han ikke trodde det var en alvorlig skade ettersom hun kunne gå av egen maskin og ikke hadde noen hevelse etter kampen. Likevel kunne nærmere undersøkelser bekrefte at 28-åringen har pådratt seg en ny leddbåndsskade. Da NRK kontaktet ham mandag kveld, ønsket han ikke å kommentere de nye opplysningene.

Spilleren selv er naturligvis frustrert over situasjonen.

– Jeg er fortvilet over at jeg ikke kan stå sammen med de andre jentene (på laget) i tiden som kommer. Jeg ville så gjerne spille sammen med dem og hjelpe laget til å nå målene sine, sier hun til klubbens nettsider.

Mørk skadet

FIKK HJELP: Både med- og motspillere forsto at Mørks skade i den rumenske supercupfinalen kunne være alvorlig.

Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

Skademareritt på landslaget

Landslagslegen for de norske håndballkvinnene, Anne Froholdt, forteller til NRK at Mørk nå kommer hjem til Norge for å gjøre en klinisk undersøkelse og ta MR. Froholdt ønsker ikke å slå fast hvor lenge stjernespilleren vil være ute, men forteller at de kan gi ytterligere og mer konkret informasjon på onsdag.

En ny, langvarig Mørk-skade kommer svært lite beleilig for Thorir Hergeirssons Norge.

Katrine Lunde, Kjerstin Boge Solås og Kari Aalvik Grimsbø er allerede ute av VM med skade, mens både Veronica Kristiansen, Henny Reistad og Amanda Kurtovic er usikre. Stine Skogrand har akkurat begynt å trene seg opp etter fødsel.

Hergeirsson skriver i en SMS til NRK at han ikke ønsker å uttale seg om skadesituasjonen på landslaget eller om Mørks skade før hun har gjennomgått undersøkelser i Norge.

Norge spiller en firenasjonersturnering i Stavanger i slutten av september. Der venter Brasil, Japan og Argentina.

 • Mørk scoret fire mål på fem skuddforsøk før hun ble skadet søndag. Hennes Bucuresti vant oppgjøret 29–23.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Barjuán trener Barca inntil videre

  Barcelona bekrefter at de har ansatt klubbens trener for b-laget, Sergi Barjuán, som ny midlertidig trener for klubben.

  Tidligere har flere medier meldt at Xavi Hernandez (41) skulle være enig med Barcelona-ledelsen om en avtale. Det skal imidlertid gjenstå forhandlinger mellom Barcelona og Xavis nåværende klubb, Al-Sadd.

  Ronald Koeman fikk sparken som trener i den katalanske storklubben etter 0-1-tapet for Rayo Vallecano i La Liga onsdag kveld. Nederlenderen forlot et Barcelona på 9.-plass på tabellen.

  Sergi Barjuan
  Foto: Str / AFP
 • Cavallo «overveldet» av støtte

  Den australske fotballspilleren Josh Cavallo sier han fått en strøm av støtteerklæringer etter at han sto fram som homofil.

  – Jeg er så glad over all støtten jeg har fått, sier 21 år gamle Cavallo, som spiller for Adelaide i den australske eliteserien, ifølge NTB.

  Cavallo offentliggjorde sin seksuelle legning via sosiale medier onsdag, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

  Antoine Griezmann, Marcus Rashford, Raphaël Varane og David de Gea har alle vært på Twitter og uttrykt støtte til Cavallo.

  – Dette er modig og er en beskjed om at alle skal få være seg selv, skriver Liverpool-kaptein Jordan Henderson på Twitter.

  Josh Cavallo
  Foto: Brendon Thorne / AP
 • Graham Hansen nominert til pris

  Caroline Graham Hansen er en av fem som er nominert til årets kvinnelige spiller av BBC.

  Den norske landslagsspilleren hadde en kjempesesong for Barcelona, og vant Mesterligaen, den spanske serien, cupen og den spanske supercupen.

  Sam Kerr, Ashley Lawrence, Vivianne Miedema og Alexia Putellas er de fire andre nominerte.

  VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal