Nytt skademareritt for Nora Mørk – ute i flere måneder

Nora Mørk har pådratt seg en leddbåndsskade i kneet etter den uheldige debuten for CSM Bucuresti søndag. Dermed henger VM i desember i en tynn tråd for den norske stjernen.

Nora Mørk skadet

UKJENT OMFANG: Nora Mørk måtte igjen av banen med en skade i går. Nå skal landslagsstjerna til MR-undersøkelse for å få svar på skadeomfanget.

Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

Det skriver den rumenske klubben på sine nettsider.

– I dag har spilleren gjennomgått en grundig medisinsk sjekk, og resultatet var det vi alle fryktet: Et leddbånd i kneet er alvorlig skadd, skriver klubben.

Nora Mørk må gjennomgå en ny operasjon og er dermed ute i noen måneder. Det er lite som tyder på at den profilerte 28-åringen vil rekke håndball-VM i Japan i desember.

– Jeg kan ikke tro at jeg har så mye uflaks. Jeg er veldig lei meg for at denne skaden dukket opp, akkurat nå som alt gikk bra og jeg var i god form, sier høyrebacken som har slitt stort med skader de siste årene.

I februar i fjor ødela Mørk det fremre korsbåndet i en klubbkamp, noe som satte henne utenfor spill i godt over et år. Da skadet hun det høyre kneet, søndag skadet hun det venstre.

Kortvarig glede

Nora Mørk var endelig tilbake på håndballbanen da hennes CSM Bucuresti møtte SCM Râmnicu Vâlcea i den rumenske supercupfinalen søndag. Gleden over comebacket på håndballbanen ble dessverre kortvarig for den norske landslagsspillern. På stillingen 16-14 til Râmnicu Vâlcea etter pause, gikk Mørk i bakken etter å ha forsøkt å finte vekk danske Ann Grete Nørgaard.

På sidelinja ble Mørk undersøkt av Bucurestis medisinske apparat, men svarene på hvor alvorlig skaden er, måtte hun vente på.

Hennes far og agent, Morten Mørk, fortalte da at han ikke trodde det var en alvorlig skade ettersom hun kunne gå av egen maskin og ikke hadde noen hevelse etter kampen. Likevel kunne nærmere undersøkelser bekrefte at 28-åringen har pådratt seg en ny leddbåndsskade. Da NRK kontaktet ham mandag kveld, ønsket han ikke å kommentere de nye opplysningene.

Spilleren selv er naturligvis frustrert over situasjonen.

– Jeg er fortvilet over at jeg ikke kan stå sammen med de andre jentene (på laget) i tiden som kommer. Jeg ville så gjerne spille sammen med dem og hjelpe laget til å nå målene sine, sier hun til klubbens nettsider.

Mørk skadet

FIKK HJELP: Både med- og motspillere forsto at Mørks skade i den rumenske supercupfinalen kunne være alvorlig.

Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

Skademareritt på landslaget

Landslagslegen for de norske håndballkvinnene, Anne Froholdt, forteller til NRK at Mørk nå kommer hjem til Norge for å gjøre en klinisk undersøkelse og ta MR. Froholdt ønsker ikke å slå fast hvor lenge stjernespilleren vil være ute, men forteller at de kan gi ytterligere og mer konkret informasjon på onsdag.

En ny, langvarig Mørk-skade kommer svært lite beleilig for Thorir Hergeirssons Norge.

Katrine Lunde, Kjerstin Boge Solås og Kari Aalvik Grimsbø er allerede ute av VM med skade, mens både Veronica Kristiansen, Henny Reistad og Amanda Kurtovic er usikre. Stine Skogrand har akkurat begynt å trene seg opp etter fødsel.

Hergeirsson skriver i en SMS til NRK at han ikke ønsker å uttale seg om skadesituasjonen på landslaget eller om Mørks skade før hun har gjennomgått undersøkelser i Norge.

Norge spiller en firenasjonersturnering i Stavanger i slutten av september. Der venter Brasil, Japan og Argentina.

 • Mørk scoret fire mål på fem skuddforsøk før hun ble skadet søndag. Hennes Bucuresti vant oppgjøret 29–23.

Siste nytt

 • Kippernes også ute av VM

  Silje Knutsen Kippernes tapte 4-1 for tyrkiske Zeynep Yetgil i første kamp i bryte-VM.

  Ettersom Yetgil tapte sin neste kamp, er Kippernes slått ut.

  Søndag og i går blei også Norges fire mannlege brytarar slått i dei første VM-rundane.

  Silje Kippernes
  Foto: Norges Bryteforbund
 • På landslaget til Sør-Sudan

  Tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguen er tatt ut på landslaget til Sør-Sudan. Nordmannen ble i januar solgt til den ungarske storklubben Ferencvaros. Der har 25-åringen gjort sine saker bra og er nå belønnet med en plass i troppen til Sør-Sudan.

  Tokmac Nguen
  Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK
 • – Liverpool ikke best i Europa

  Jürgen Klopp sier at Liverpool ikke er Europas beste lag bare fordi klubben har vunnet mesterligaen.

  – Forrige sesong var vi veldig gode, men jeg er ikke så sikker på at vi var det beste laget i Europa. Men vi var veldig gode i de rette øyeblikkene, og det er derfor vi vant mesterligaen, sier han, og legger til - antagelig spøkefullt:

  – Vi kan ikke være det beste laget i Europa fordi Manchester City er det beste laget i verden. Det er på den samme planeten, har jeg hørt, sier han, ifølge BBC.

  Liverpool møter Napoli i mesterligaen i kveld.

  Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal