Nytt skademareritt for Nora Mørk – ute i flere måneder

Nora Mørk har pådratt seg en leddbåndsskade i kneet etter den uheldige debuten for CSM Bucuresti søndag. Dermed henger VM i desember i en tynn tråd for den norske stjernen.

Nora Mørk skadet

UKJENT OMFANG: Nora Mørk måtte igjen av banen med en skade i går. Nå skal landslagsstjerna til MR-undersøkelse for å få svar på skadeomfanget.

Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

Det skriver den rumenske klubben på sine nettsider.

– I dag har spilleren gjennomgått en grundig medisinsk sjekk, og resultatet var det vi alle fryktet: Et leddbånd i kneet er alvorlig skadd, skriver klubben.

Nora Mørk må gjennomgå en ny operasjon og er dermed ute i noen måneder. Det er lite som tyder på at den profilerte 28-åringen vil rekke håndball-VM i Japan i desember.

– Jeg kan ikke tro at jeg har så mye uflaks. Jeg er veldig lei meg for at denne skaden dukket opp, akkurat nå som alt gikk bra og jeg var i god form, sier høyrebacken som har slitt stort med skader de siste årene.

I februar i fjor ødela Mørk det fremre korsbåndet i en klubbkamp, noe som satte henne utenfor spill i godt over et år. Da skadet hun det høyre kneet, søndag skadet hun det venstre.

Kortvarig glede

Nora Mørk var endelig tilbake på håndballbanen da hennes CSM Bucuresti møtte SCM Râmnicu Vâlcea i den rumenske supercupfinalen søndag. Gleden over comebacket på håndballbanen ble dessverre kortvarig for den norske landslagsspillern. På stillingen 16-14 til Râmnicu Vâlcea etter pause, gikk Mørk i bakken etter å ha forsøkt å finte vekk danske Ann Grete Nørgaard.

På sidelinja ble Mørk undersøkt av Bucurestis medisinske apparat, men svarene på hvor alvorlig skaden er, måtte hun vente på.

Hennes far og agent, Morten Mørk, fortalte da at han ikke trodde det var en alvorlig skade ettersom hun kunne gå av egen maskin og ikke hadde noen hevelse etter kampen. Likevel kunne nærmere undersøkelser bekrefte at 28-åringen har pådratt seg en ny leddbåndsskade. Da NRK kontaktet ham mandag kveld, ønsket han ikke å kommentere de nye opplysningene.

Spilleren selv er naturligvis frustrert over situasjonen.

– Jeg er fortvilet over at jeg ikke kan stå sammen med de andre jentene (på laget) i tiden som kommer. Jeg ville så gjerne spille sammen med dem og hjelpe laget til å nå målene sine, sier hun til klubbens nettsider.

Mørk skadet

FIKK HJELP: Både med- og motspillere forsto at Mørks skade i den rumenske supercupfinalen kunne være alvorlig.

Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

Skademareritt på landslaget

Landslagslegen for de norske håndballkvinnene, Anne Froholdt, forteller til NRK at Mørk nå kommer hjem til Norge for å gjøre en klinisk undersøkelse og ta MR. Froholdt ønsker ikke å slå fast hvor lenge stjernespilleren vil være ute, men forteller at de kan gi ytterligere og mer konkret informasjon på onsdag.

En ny, langvarig Mørk-skade kommer svært lite beleilig for Thorir Hergeirssons Norge.

Katrine Lunde, Kjerstin Boge Solås og Kari Aalvik Grimsbø er allerede ute av VM med skade, mens både Veronica Kristiansen, Henny Reistad og Amanda Kurtovic er usikre. Stine Skogrand har akkurat begynt å trene seg opp etter fødsel.

Hergeirsson skriver i en SMS til NRK at han ikke ønsker å uttale seg om skadesituasjonen på landslaget eller om Mørks skade før hun har gjennomgått undersøkelser i Norge.

Norge spiller en firenasjonersturnering i Stavanger i slutten av september. Der venter Brasil, Japan og Argentina.

 • Mørk scoret fire mål på fem skuddforsøk før hun ble skadet søndag. Hennes Bucuresti vant oppgjøret 29–23.

Siste nytt

 • 15.000 Serbia-billettar selde

  Billettsalet til playoff-semifinalen mot Serbia 26. mars tok til i går, og allereie er 15.000 billettar selde, melder NFF. Begge langsidene på Ullevaal er så godt som utselde.

  Kampen er første steget i EM-kvalifiseringa via nasjonsligaen. Om Norge slår Serbia, ventar ny Ullevaal-kamp mot enten Skottland eller Israel 31. mai, om ein plass i EM-sluttspelet til sommaren.

  Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen
 • Norendal slått ut i kvalifiseringen

  Snowboardstjernen Silje Norendal (26) ble nummer ti i big air-kvalifiseringen i verdenscupen i Beijing torsdag. Det holdt ikke til finaleplass. De åtte beste kjørerne tok seg videre til finalen. Norendal var 10,5 poeng fra en finaleplass.

  Silje Norendal tok VM-sølv
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Tyske medier: Haaland til Dortmund

  Erling Braut Haaland skal onsdag ha vært på besøk hos Borussia Dortmund for å ha samtaler med den tyske storklubben, melder avisen Ruhr Nachrichten.

  Den tyske avisen baserer sin sak på det som omtales som «sammenfallende informasjon» både avisen selv og lokalradiostasjonen Radio 91.2 skal sitte på.

  Avisen hevder at Haaland og hans agent Mino Raiola skal ha landet på flyplassen i Dortmund onsdag for å ha samtaler med ledelsen i den tyske storklubben.

  Den tyske avisen som melder nyheten regnes blant de aller mest troverdige når det gjelder Borussia Dortmund-nytt.

  Champions League - Group E - FC Salzburg v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal