Trekker seg fra hoppkomité i protest – gir full støtte til Bråthen

Odd Rolland gir seg i hoppkomiteen i Hordaland skikrets. Han trekker seg på grunn av konflikten mellom Skiforbundet og Clas Brede Bråthen.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer

FÅR STØTTE: To medlemmer av hoppkomiteen har trukket seg den siste uken.

Foto: Geir Olsen / NTB

Rolland har trukket seg som medlem fra hoppkomiteen i Hordaland skikrets. Det bekrefter han til Avisa Hordaland. Rolland gir full støtte til Clas Brede Bråthen. Han mener det er for lite takhøyde i kretsen om saken rundt sportssjefen. Derfor trekker han seg fra kretsens hopp- og kombinertkomité.

– Jeg stilte et spørsmål på Facebook om hva Hordaland skikrets gjør i denne saken, og fikk til svar at dette skulle jeg ikke bry meg med, siden dette var en personalsak, sier Rolland til avisen.

For meg ble det feil å ikke engasjere meg i en slik sak. Bråthen-saken er først og fremst en omdømmesak for hoppsporten.

Leder i Hordaland skikrets Johan Børsheim sier til Avisa Hordaland at det er beklagelig at Rolland trekker seg.

Kritisk til forbundet

Rolland er ikke den første som trekker seg fra en hoppkomité. Forrige uke trakk Vikersund-sjef Per Bergerud seg fra den nasjonale hoppkomiteen og sa at han var kritisk til Skiforbundets behandling av Bråthen.

Bergerud sa at han opplever at forbundet ikke samarbeider med komiteen som er ansvarlig for hopp.

– Jeg kan ikke lenger akseptere å være en del av hoppkomiteen som blir overkjørt på denne måten. Jeg tar avstand fra hvordan Skiforbundet og Skistyret behandler tillitsvalgte i egen organisasjon, skrev han i en e-post til TV 2.

Møtes om fremtiden

Helt siden september 2020 har det pågått en konflikt mellom Bråthen og Norges Skiforbund (NSF). Torsdag møtes Bråthen og forbundet i et drøftelsesmøte.

– Det handler om arbeidsforholdet og hvordan det skal bli i fremtiden. Om det skal utbedres eller avvikles. Jeg er forberedt på forskjellige scenarioer der jeg, sa Bråthen til NRK tirsdag.

Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess. Skiforbundet har vært tydelige på at oppsigelse er et av alternativene som står igjen.

Siste nytt

 • Hovland faller på lista

  Viktor Hovland faller noen hakk på resultatlista etter fredagens runde i PGA-turneringen i golf i Las Vegas. Han er sju slag bak teten, melder NTB.

  Igjen spilte Hovland solid, men 2.-runden var ikke fullt så god som den han leverte på åpningsdagen. Da fikk han sju birdier og unngikk å spille kostbare bogeyer. Fredag gikk han i alt fire slag under par.

  GQiKqOpMAVU
  Foto: Alex Goodlett / AFP
 • Koronatrøbbel i Tottenham

  Tottenhams planer foran søndagens bortekamp mot Newcastle er blitt forstyrret av to koronatilfeller i spillerstallen, ifølge NTB. Flere britiske medier, deriblant Sky Sports, melder om Tottenhams smitteutbrudd. Det er ikke kjent hvilke to spillere det gjelder.

  London-klubben har ikke bekreftet opplysningene, men manager Nuno Espírito Santo antydet på fredagens pressekonferanse at de har trøbbel i oppladningen til Newcastle-oppgjøret.

  – Etter landslagspausen er det alltid store problemer som dukker opp. Vi har problemer, men jeg vil ikke si n

 • Gulbrandsen med superinnhopp

  Fredrik Gulbrandsen var sentral da Istanbul Basaksehir senket byrival Besiktas 3-2 i tyrkisk toppfotball, melder NTB. Som innbytter gjorde han mål og la opp til et annet. Gulbrandsen entret gressmatta med et snaut kvarter igjen på klokka, og ni minutter senere hadde han vært nest sist og deretter sist på ballen ved hjemmelagets to siste scoringer.

  Fredrik Gulbrandsen
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal