Trekker seg fra hoppkomité i protest – gir full støtte til Bråthen

Odd Rolland gir seg i hoppkomiteen i Hordaland skikrets. Han trekker seg på grunn av konflikten mellom Skiforbundet og Clas Brede Bråthen.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer

FÅR STØTTE: To medlemmer av hoppkomiteen har trukket seg den siste uken.

Foto: Geir Olsen / NTB

Rolland har trukket seg som medlem fra hoppkomiteen i Hordaland skikrets. Det bekrefter han til Avisa Hordaland. Rolland gir full støtte til Clas Brede Bråthen. Han mener det er for lite takhøyde i kretsen om saken rundt sportssjefen. Derfor trekker han seg fra kretsens hopp- og kombinertkomité.

– Jeg stilte et spørsmål på Facebook om hva Hordaland skikrets gjør i denne saken, og fikk til svar at dette skulle jeg ikke bry meg med, siden dette var en personalsak, sier Rolland til avisen.

For meg ble det feil å ikke engasjere meg i en slik sak. Bråthen-saken er først og fremst en omdømmesak for hoppsporten.

Leder i Hordaland skikrets Johan Børsheim sier til Avisa Hordaland at det er beklagelig at Rolland trekker seg.

Kritisk til forbundet

Rolland er ikke den første som trekker seg fra en hoppkomité. Forrige uke trakk Vikersund-sjef Per Bergerud seg fra den nasjonale hoppkomiteen og sa at han var kritisk til Skiforbundets behandling av Bråthen.

Bergerud sa at han opplever at forbundet ikke samarbeider med komiteen som er ansvarlig for hopp.

– Jeg kan ikke lenger akseptere å være en del av hoppkomiteen som blir overkjørt på denne måten. Jeg tar avstand fra hvordan Skiforbundet og Skistyret behandler tillitsvalgte i egen organisasjon, skrev han i en e-post til TV 2.

Møtes om fremtiden

Helt siden september 2020 har det pågått en konflikt mellom Bråthen og Norges Skiforbund (NSF). Torsdag møtes Bråthen og forbundet i et drøftelsesmøte.

– Det handler om arbeidsforholdet og hvordan det skal bli i fremtiden. Om det skal utbedres eller avvikles. Jeg er forberedt på forskjellige scenarioer der jeg, sa Bråthen til NRK tirsdag.

Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess. Skiforbundet har vært tydelige på at oppsigelse er et av alternativene som står igjen.

Sportsnyheter

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - Roma

Mourinho-slakt: – Jeg overvurderte spillerne mine

Avisene i Italia er ikke nådige i sin dom over Roma i kveld. Jose Mourinhos første 6-1-tap i karrieren beskrives som pinlig og skammelig.

Siste nytt

 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Supporter bortvist fra Aspmyra

  En italiensk supporter er bortvist fra kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Roma for rasistiske tilrop.

  Det melder politiet i Nordland på Twitter.

  Glimt mot Roma på Aspmyra
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Flertall for kvinnelag i Brann

  Torsdag stemte 42 av de 45 stemmeberettige på Årsmøtet for forslaget om at Brann skal ha kvinnelag i 2022. Det skriver Brann på sin nettside.

  Brann har godkjent vedtaket om at IL Sandviken Toppfotball kan skifte navn til SK Brann Kvinner.

  Nå er det opp til IL Sandviken Toppfotball og IL Sandviken om de vil gjennomføre sammenslåingen.

  Rungane ja til kvinnefotball i Brann.
  Foto: Andrea A Krüger / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal