NRK Meny
Normal

Nok en hest omkom under heste-VM

Verdensmesterskapet i hestesport har krevd nok et hesteliv. Lørdag omkom hesten «Wild Lone» kort tid etter å ha fullført terrengprøven av feltrittet.

Hest døde under heste-VM

Hesten Wild Lone og rytteren Harry Meade under lørdagens terrengløp. Kort tid etter målgang kollapset hesten og døde.

Foto: CHARLY TRIBALLEAU / Afp

Den 13 år gamle vallaken (hannhest) fullførte terrengprøven på 25.-plass før den plutselig kollapset. Rytteren, Harry Meade fra Storbritannia, hadde akkurat gått av hesten før den skal ha segnet om.

– Jeg er helt knust. Hesten beveget seg så fint ute på banen og virket veldig fornøyd da vi kom i mål. Han virket å ha krefter igjen. Det var ingen tegn på at det feilet ham noe, uttalte en svært beveget Meade på en pressekonferanse i ettermiddag.

Meade var opptatt av at ingen skulle belastes for ulykken. Dødsårsaken er ennå ikke kjent. Hesten ble konstatert død like etter kl 16.00 lørdag ettermiddag.

– Konkurransen og banen var veldig fin. Det er ingen sammenheng mellom løypa og det som har skjedd med «Wild Lone». Dette var hans sjette store mesterskap så han var godt forberedt, sier han.

– Jeg håper ingen trekker noen forhastede konklusjoner med tanke på det som skjedde, avslutter han.

Ikke første gang

Dette er det andre hestedødsfallet under VM i hestesport i franske Normandie. Tidligere denne uka døde hesten «Dorado» etter å ha kollidert med et tre under distanserittet.

Harry Meade

OVERRASKENDE: Rytteren Harry Meade sier han er knust etter at hesten hans 'Wild Lone' kollapset og omkom lørdag.

Foto: CHARLY TRIBALLEAU / Afp

Siste nytt

 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Linnes sin trener fikk sparken

  Martin Linnes sin trener i tyrkiske Galatasaray, Igor Tudor, har fått sparken. Tudor var nordmannens 4. trener i Tyrkia. Linnes sa tidligere i år til Glåmdalen at han følte seg verdsatt av Tudor, og har regelmessig fått tillit på backen.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Vålerenga henter Malmö-midtstopper

  Uruguayaneren Felipe Carvalho har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. 24-åringen kommer fra svenske Malmö. Det bekrefter Vålerenga på sitt nettsted mandag.

  Carvalho
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal