NRK Meny
Normal

Nytt håp for Comet

Konkursrammede Comet kan klare seg allikevel.

Comet IK vs. Sparta
Foto: Espen Torgersen / NRK

I forrige uke ble klubben slått konkurs, men en investorgruppe kan nå hjelpe klubben ut av den økonomiske knipa.

Les: Comet er konkurs

Les: Uviss fremtid for Comet-spillerne

Styreleder Mona Buvik i Comet

Styreleder Mona Buvik i Comet

Foto: Privat

-Det jeg er informert om er at det er en investorgruppe som har jobbet for å samle inn kapital og har vært i kontakt med bobestyrer for å se om det er mulig å komme til en ordning, da også med Halden kommune, sier styreleder i Comet, Mona Buvik, til NRK Sporten.

Kommunen har en nøkkelrolle

På fredag kom den tunge beskjeden for Comet. Kommunen kunne ikke godkjenne en midlertidig søknad om brukstillatelse i Halden Ishall på grunn av sviktende brannsikring. Dermed mistet Comet sårt trengte inntekter fra hjemmekampene. Dette førte til at bostyrer, Vigdis Brandstorp kom fram til at det ikke var grunnlag for videre drift av Halden-klubben. Og det er fortsatt kommunen som har det siste ordet.

-Hvis det er sånn at det nå har kommet kapital på bordet så hjelper det helt klart for den økonomiske situasjonen klubben er i. Men det faktum som gjenstår er det at Halden ishall er stengt. Hvis ikke kommunen kommer med en løsning på det så blir det vanskelig.

Flere ting som må på plass

Etter det NRK erfarer er det tre ting som må på plass før Comet igjen kan spille eliteseriehockey. Bobestyrer må bekrefte at den økonomiske situasjonen i klubben er tilfredsstillende.

Kommunen må garantere at hallen blir åpnet for spill førstkommende søndag, og at klubben kan spille sine hjemmekamper samme sted resten av sesongen. Men i Halden tør man ikke å tro på en framtid for Comet riktig enda.

-Hvis jeg skal forholde meg til de uttalelsene som Halden kommune kom med på fredag så syns jeg da at situasjonen er helt låst. Skulle det skje noen store forandringer er jeg den første til å bifalle det, men hvor sjanse for at dette vil løse seg tør jeg ikke spå, sier Mona Buvik.

Comet skulle etter planen spilt mot Storhamar i går, søndag. De har kamp mot Stavanger Oilers førstkommende torsdag, Lillehammer skulle ha kommet på besøk i Halden Ishall på lørdag.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal