Hopp til innhold

Saltvik Pedersen VM-konge på hjemmebane etter nytt gull: – Like stort som Paralympics

Jesper Saltvik Pedersen vant sitt tredje gull i VM i snøsport, da han var best av alle i fredagens slalåm.

VM snøsport for parautøvere

GULL: Jesper Saltvik Pedersen tok sitt tredje gull i VM i snøsport for parautøvere.

– For meg er VM på hjemmebane nesten like stort som Paralympics. Jeg har vist at jeg kan levere, så nå kan jeg dra til Beijing med lave skuldre.

Det sier Jesper Saltvik Pedersen til NRK etter å ha sikret sitt tredje gull i VM i snøsport for parautøvere, og sin femte medalje i mesterskapet.

Saltvik Pedersen økte i finaleomgangen, og sikret slalåmgullet med 2,67 sekunder ned til franske Victor Pierrel. Niels De Langen tok bronsen.

– Det er sykt kult å innfri på hjemmebane. Å ta tre gull her er kjempekult, sier den tredoble verdensmesteren til NRK.

Også VM-kongens mor var strålende fornøyd etter triumfen.

– Det er helt fantastisk. Han er helt utrolig. Jeg skjønner ikke hvor han henter styrken fra, sier verdensmesterens mor, Marit Saltvik til NRK.

På søndag avsluttes VM i snøsport for alpinistene, når parallellslalåm står på programmet. Da har 22-åringen igjen muligheten til å kjempe om medalje.

Rivalen kjørte ut

Saltvik Pedersens argeste rival, nederlandske Jeroen Kampschreur, lå litt over sekundet bak nordmannen etter første omgang, men satt utfor i voldsomt tempo i finaleomgangen.

Det så lenge bra ut for nederlenderen, men rett før målgang kjørte han ut. Han var allikevel ved godt mot.

– Jeg bestemte meg for å gi alt. Enten så kom jeg til å kjøre ut, eller så ville det blitt veldig bra.

Nordmannen synes også det var synd at rivalen kjørte ut, og det for tredje gang i årets VM.

– Det er synd at han går ut, for vi hadde hatt en bra fight. Det er kult at det er så høyt nivå i toppen.

LA LISTA HØYT: Jesper Saltvik Pedersen åpnet ballet i første omgang med en tid som til slutt holdt til ledelse.

Nilsson Grasto kjørte seg godt opp

Det var ikke bare i klassen for sittende utøvere det ble kjørt slalåm på Hafjell fredag. Også i klassene for stående og for synshemmede ble det konkurrert.

Marcus Nilsson Grasto var Norges eneste til start i klassen for stående, og ble til slutt nummer 21. Nordmannen lå på 32. plass etter første omgang, men kjørte seg godt opp i finaleomgangen.

– Jeg klarte å slippe opp litt mer i andre omgang, sier Nilsson Grasto til NRK etter løpet.

Gullet i klassen for stående gikk til franske Arthur Bauchet, som vant foran Adam Hall fra New Zealand og russiske Aleksander Aljabjev.

I klassen for synshemmede ble det svært jevnt, da østerrikske Johannes Aigner til slutt ble verdensmester med 11 hundredeler. Giacomo Bertagnolli tok sølvmedaljen, mens bronsen gikk til slovakiske Jakub Krako.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste