Nyoperert landslagssjef nektet å se VM fra sofaen – dukket opp i skogen med «robotarm»

POKLJUKA (NRK): Etter å ha falt i en trapp og brukket skulderen like før VM, var planen at den svenske landslagssjefen Johannes Lukas (27) skulle følge mesterskapet hjemmefra. Slik gikk det ikke.

Johannes Lukas

SKADET: Johannes Lukas dukket overraskende opp i Pokljuka med brukket skulder og fatle.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen / NRK

– Det er en veldig teknisk utrustning han har. Jeg vet ikke helt hva det gjør, men det ser kult ut, sier Samuelsson om trenerens nye fatle.

Overraskelsen var stor da nyopererte Johannes Lukas plutselig var på plass i Pokljuka, akkurat i tide til å heie frem Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson til bronsemedalje på parstafetten.

– Det var ikke så kult å følge VM hjemmefra. Det er fint å se det gå så bra, men det er vanskelig å sitte i sofaen. Så det føles bra å stå ute i skogen og skrike igjen, sier den svenske landslagssjefen.

Samuelsson og Öberg

MEDALJEGROSSISTER: Sebastian Samuelsson og Hanna Öberg har sørget for fire svenske medaljer så langt i VM. Martin Ponsilouma vant gull på sprinten.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Ler av trenerens fatle

Lukas var maks uheldig da han klarte å falle i en trapp i Anterselva da skiskytterne gikk den siste verdenscuprunden før VM. Det resulterte i brudd i skulderen og operasjon for landslagssjefen.

– Egentlig var planen å bli hjemme i fire til seks uker, men jeg kjenner at jeg trenger en mental pause. Jeg skal være forsiktig og bare skrike og ikke løpe så mye, forklarer han.

– Vi hadde ikke regnet med at han skulle komme hit. Så fikk vi høre det da togbilletten var booket. Det her er årets høydepunkt og det hadde vært kjipt om han hadde gått glipp av alt, sier Samuelsson.

Johannes Lukas

SKAPTE REAKSJONER: Trenerens fatle får utøverne til å flire.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen / NRK

På grunn av skaden har Lukas fått en slags fatle som skal holde skulderen på plass.

Samuelsson trodde først treneren bar på et våpen da han så fatlen.

– Det ser ut som en robotarm, synes Öberg.

– Vi burde prøve å hacke den, kanskje man kan styre ham på en måte, flirer Samuelsson.

– Betyr veldig mye for laget

Å ha landslagssjefen på plass i skogen til å skrike og sekundere hadde åpenbart god effekt.

Öberg og Samuelsson sikret bronse på parstafetten, Sveriges femte medalje så langt i VM. Dermed tangerer de medaljerekorden fra 2012, med fire VM-øvelser igjen.

Frem til parstafetten har Lukas gjort det han kan for å sikre svensk suksess hjemmefra.

– Vi har jobbet mye online, men det har vi gjort hele året. Så det var ingen stor endring. Og så blir det mange samtaler over telefonen, men det blir lettere nå når vi er på plass, forteller han.

Hva betyr det at dere har fått Johannes på plass?

– Det er veldig bra. Han betyr veldig mye for laget. Jeg har snakket med han to til tre ganger her borte, så han har vært delaktig på lang avstand, sier Öberg.

Siste nytt

 • Barcelona-presidenten løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Newcastle-stjerner ut med skade

  Newcastle må klare seg uten Miguel Almirón og Allan Saint-Maximin de neste ukene. Det er et hardt slag i Premier League-klubbens kamp for å unngå nedrykk.

  Det opplyser Newcastle på sine nettsider tirsdag.

  Almirón og Saint-Maximin måtte forlate banen i lørdagens 1-1-oppgjør mot Wolves i Premier League. Paraguayaneren Almirón pådro seg en kneskade og ble byttet ut til pause, mens Saint-Maximin fikk en kjenning i lysken og var ferdigspilt tidlig i den andre omgangen.

  Allan Saint-Maximin
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Tromsø hentet spiss fra HamKam

  Måltyven Moses Ebiye forlater HamKam til fordel for Tromsø foran den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag. Ebiye har undertegnet en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen.

  Moses startet forrige sesong i Lillestrøm i 1. divisjon, men gikk til HamKam i fjor sommer. Totalt ble det seks scoringer og to målgivende pasninger i 2020.

  qzjdEV7UE7M
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal