Hopp til innhold

Nyoperert landslagssjef nektet å se VM fra sofaen – dukket opp i skogen med «robotarm»

POKLJUKA (NRK): Etter å ha falt i en trapp og brukket skulderen like før VM, var planen at den svenske landslagssjefen Johannes Lukas (27) skulle følge mesterskapet hjemmefra. Slik gikk det ikke.

Johannes Lukas

SKADET: Johannes Lukas dukket overraskende opp i Pokljuka med brukket skulder og fatle.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen / NRK

– Det er en veldig teknisk utrustning han har. Jeg vet ikke helt hva det gjør, men det ser kult ut, sier Samuelsson om trenerens nye fatle.

Overraskelsen var stor da nyopererte Johannes Lukas plutselig var på plass i Pokljuka, akkurat i tide til å heie frem Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson til bronsemedalje på parstafetten.

– Det var ikke så kult å følge VM hjemmefra. Det er fint å se det gå så bra, men det er vanskelig å sitte i sofaen. Så det føles bra å stå ute i skogen og skrike igjen, sier den svenske landslagssjefen.

Samuelsson og Öberg

MEDALJEGROSSISTER: Sebastian Samuelsson og Hanna Öberg har sørget for fire svenske medaljer så langt i VM. Martin Ponsilouma vant gull på sprinten.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Ler av trenerens fatle

Lukas var maks uheldig da han klarte å falle i en trapp i Anterselva da skiskytterne gikk den siste verdenscuprunden før VM. Det resulterte i brudd i skulderen og operasjon for landslagssjefen.

– Egentlig var planen å bli hjemme i fire til seks uker, men jeg kjenner at jeg trenger en mental pause. Jeg skal være forsiktig og bare skrike og ikke løpe så mye, forklarer han.

– Vi hadde ikke regnet med at han skulle komme hit. Så fikk vi høre det da togbilletten var booket. Det her er årets høydepunkt og det hadde vært kjipt om han hadde gått glipp av alt, sier Samuelsson.

Johannes Lukas

SKAPTE REAKSJONER: Trenerens fatle får utøverne til å flire.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen / NRK

På grunn av skaden har Lukas fått en slags fatle som skal holde skulderen på plass.

Samuelsson trodde først treneren bar på et våpen da han så fatlen.

– Det ser ut som en robotarm, synes Öberg.

– Vi burde prøve å hacke den, kanskje man kan styre ham på en måte, flirer Samuelsson.

– Betyr veldig mye for laget

Å ha landslagssjefen på plass i skogen til å skrike og sekundere hadde åpenbart god effekt.

Öberg og Samuelsson sikret bronse på parstafetten, Sveriges femte medalje så langt i VM. Dermed tangerer de medaljerekorden fra 2012, med fire VM-øvelser igjen.

Frem til parstafetten har Lukas gjort det han kan for å sikre svensk suksess hjemmefra.

– Vi har jobbet mye online, men det har vi gjort hele året. Så det var ingen stor endring. Og så blir det mange samtaler over telefonen, men det blir lettere nå når vi er på plass, forteller han.

Hva betyr det at dere har fått Johannes på plass?

– Det er veldig bra. Han betyr veldig mye for laget. Jeg har snakket med han to til tre ganger her borte, så han har vært delaktig på lang avstand, sier Öberg.

Siste nytt

 • Reagerer på Haalands Viaplay-rolle: – Grunn til å bli mistenksom

  Erling Braut Haalands rolle som ambassadør for Viaplay får presseveteran Trygve Aas Olsen til å reagere. Viaplay mener det går helt fint.

  Fredag sendte Viaplay ut en pressemelding der det ble klart at Haaland og Viaplay inngår et samarbeid. Det er ikke kjent hva ambassadørrollen til Haaland innebærer konkret, men han blir blant annet trolig å se i Viaplays markedsføring for Premier League.

  Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ), er blant dem som mener publikum har grunn til å reagere.

  – Viaplays publikum får grunn til å mistenke Viaplays journalister og kommentatorer for å ville favorisere Haaland på et eller annet vis fordi han har en forretningsmessig tilknytning, sier Olsen til NTB.

  Sportssjef Kristian Oma i Viaplay viser til Viaplays avtale med Formel 1-fører Max Verstappen.

  – Den er kommersiell, og så dekker vi ham etter gjeldende journalistiske prinsipper redaksjonelt. Det er de to sporene som er nødt til å holdes atskilt. Det er egentlig ikke noe hokuspokus i det, forklarer Oma til NTB.

  – Hvis Haaland går ti kamper uten å score, vil det være et akkurat like kritisk blikk fra oss som fra alle andre. Det kan jeg garantere.

  Olsen mener spekulasjoner om inhabilitet allerede har oppstått.

  – Det er en saklig grunn til å bli mistenksom her. Da har Viaplay selv satt seg i en situasjon hvor troverdigheten er svekket, sier Olsen. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race

  Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av Arctic Race of Norway fredag.

  Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene.

  Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas Leknessund tettet luken opp mot Torghatten.

  Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier.

  Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Edvald Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten.

  Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i Trondheim søndag. (NTB)

  Sykling: Tour de France 2017
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Boksestjernen Tyson Fury bekrefter karriereslutt igjen

  Tungvektsbokseren Tyson Fury avslutter karrieren med umiddelbar virkning. Dermed blir det likevel ikke noe comeback.

  Det opplyser briten i en melding på sin Twitter-konto fredag.

  «Tusen takk til alle som har hatt innvirkning på min karriere gjennom årene. Etter lange harde samtaler har jeg bestemt meg for å gi meg», heter det blant annet der.

  Deretter takker han en rekke navngitte personer som har vært viktige støttespillere i og utenfor bokseringen.

  Så sent som tirsdag denne uken postet Fury en melding i sosiale medier der han oppgir å gjøre comeback i bokseringen. Kamper mot Dereck Chisora skulle da være på planleggingsstadiet. Nå er de planene tydelig gjort om på igjen. (NTB)

  Tyson Fury
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste