NRK Meny
Normal

Nykänen skal hjelpe Skandale-Olli til OL

Matti Nykänen, den gamle finske storhopperen, har planer om å trene Harri Olli og hjelpe ham til OL i Sotsji neste år.

NYK

Matti Nykänen (innfelt) har hatt et turbulent liv etter hoppkarrieren. Nå blir han personlig trener for Harri Olli, som la skiene midlertidig på hylla i 2011.

Foto: Antti Aimo-Koivisto / NTB scanpix

Nykanan

Matti Nykänen er tidenes mestvinnende skihopper. Her har han nettopp vunnet VM i stor bakke i Oslo i 1982 som 18-åring. Nykänen slo norske Olav Hansson med 2,8 poeng.

Foto: Thorberg, Erik / NTB scanpix

MTV3 melder at de to skal ha blitt enige om et samarbeid tirsdag kveld.

Bakgrunnen for avtalen er at Olli tidligere tirsdag kom med informasjon om at han ville tilbake i hoppbakken.

Han sa også at Sotsji-OL er det store målet hans.

– Nå skal vi sette oss ned sammen og sette opp planer. Vi skal legge et løp som gjør at Harri kan være med og kjempe om OL-medaljer kommende vinter, sa Nykänen da samarbeidet mellom dem ble kjent.

Olli, som står med tre verdenscupseire og ett VM-sølv fra 2007, har også tidligere varslet comeback etter at han ga seg i 2011.

– Mitt mål er å bli suksessfull igjen. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å være blant de beste, sier Olli, ifølge Berkutschi.com.

Nekter å jobbe med landslaget

Den gamle storhopperen sa også at han er 100 prosent sikker på at Olli vil bli en av de fremste medaljekandidatene i neste års OL.

– Jeg har både stor rutine og gode kunnskaper, så jeg er sikker på at vi kommer til å utvikle et godt samarbeid, sa Nykänen til den finske TV-stasjonen.

Nykänen sa også at han ikke kommer til å ha noe med det finske hopplandslaget å gjøre. Han kommer ene og alene til å bli med som Harri Ollis personlige trener.

MTV3 har tidligere skrevet at Nykänen er invitert som prøvehopper under OL i Sotsji.

Flere skandaler

Både Harri Olli og Matti Nykänen er blitt kjent for mer enn sine ferdigheter i hoppbakken.

I februar 2008 ble Olli utestengt resten av sesongen etter å ha vært på fest og gått til sengs med to damer før et renn i Oberstdorf.

Stemningen mellom Olli og det finske landslaget ble neppe noe bedre da han gikk til verbalt angrep på sportssjef Janne Marvaila.

– Hvis ikke Janne Marvaila klarer å få seg et nummer, så får han kn... seg selv, freste Olli til et samlet pressekorps.

Matti Nykänen hadde også utenomsportslige utfordringer. Han slet med store alkoholproblemer og ble sendt hjem fra flere internasjonale renn.

I 2004 ble Nykänen dømt til to år og fire måneders fengsel for grov mishandling av en bekjent. Finnen hadde en promille på 3,4 da han ble arrestert av politiet.

I dommen inngikk også fire måneders betinget fengsel for et tidligere overfall på kona, og i 2010 ble Nykänen igjen dømt til ett år og fire måneder i fengsel for knivoverfall på ektefellen.

Etter hoppkarrieren begynte Nykänen som karaokesanger og stripper. Finnens liv er skildret gjennom spillefilmen «Matti» fra 2006.

Siste nytt

 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters
 • Tre strake for Kokslien

  Mikko Kokslien vant tre renn på rad i Colorado i USA i helgens kontinentalcup i kombinert.

  Tre seirer på rad gjør at han også leder kontinentalcupen suverent sammenlagt, melder NTB.

  Holmenkollen skifestival. 10 km. kombinert
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn