Hopp til innhold

Nykänen skal hjelpe Skandale-Olli til OL

Matti Nykänen, den gamle finske storhopperen, har planer om å trene Harri Olli og hjelpe ham til OL i Sotsji neste år.

NYK

Matti Nykänen (innfelt) har hatt et turbulent liv etter hoppkarrieren. Nå blir han personlig trener for Harri Olli, som la skiene midlertidig på hylla i 2011.

Foto: Antti Aimo-Koivisto / NTB scanpix

Nykanan

Matti Nykänen er tidenes mestvinnende skihopper. Her har han nettopp vunnet VM i stor bakke i Oslo i 1982 som 18-åring. Nykänen slo norske Olav Hansson med 2,8 poeng.

Foto: Thorberg, Erik / NTB scanpix

MTV3 melder at de to skal ha blitt enige om et samarbeid tirsdag kveld.

Bakgrunnen for avtalen er at Olli tidligere tirsdag kom med informasjon om at han ville tilbake i hoppbakken.

Han sa også at Sotsji-OL er det store målet hans.

– Nå skal vi sette oss ned sammen og sette opp planer. Vi skal legge et løp som gjør at Harri kan være med og kjempe om OL-medaljer kommende vinter, sa Nykänen da samarbeidet mellom dem ble kjent.

Olli, som står med tre verdenscupseire og ett VM-sølv fra 2007, har også tidligere varslet comeback etter at han ga seg i 2011.

– Mitt mål er å bli suksessfull igjen. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å være blant de beste, sier Olli, ifølge Berkutschi.com.

Nekter å jobbe med landslaget

Den gamle storhopperen sa også at han er 100 prosent sikker på at Olli vil bli en av de fremste medaljekandidatene i neste års OL.

– Jeg har både stor rutine og gode kunnskaper, så jeg er sikker på at vi kommer til å utvikle et godt samarbeid, sa Nykänen til den finske TV-stasjonen.

Nykänen sa også at han ikke kommer til å ha noe med det finske hopplandslaget å gjøre. Han kommer ene og alene til å bli med som Harri Ollis personlige trener.

MTV3 har tidligere skrevet at Nykänen er invitert som prøvehopper under OL i Sotsji.

Flere skandaler

Både Harri Olli og Matti Nykänen er blitt kjent for mer enn sine ferdigheter i hoppbakken.

I februar 2008 ble Olli utestengt resten av sesongen etter å ha vært på fest og gått til sengs med to damer før et renn i Oberstdorf.

Stemningen mellom Olli og det finske landslaget ble neppe noe bedre da han gikk til verbalt angrep på sportssjef Janne Marvaila.

– Hvis ikke Janne Marvaila klarer å få seg et nummer, så får han kn... seg selv, freste Olli til et samlet pressekorps.

Matti Nykänen hadde også utenomsportslige utfordringer. Han slet med store alkoholproblemer og ble sendt hjem fra flere internasjonale renn.

I 2004 ble Nykänen dømt til to år og fire måneders fengsel for grov mishandling av en bekjent. Finnen hadde en promille på 3,4 da han ble arrestert av politiet.

I dommen inngikk også fire måneders betinget fengsel for et tidligere overfall på kona, og i 2010 ble Nykänen igjen dømt til ett år og fire måneder i fengsel for knivoverfall på ektefellen.

Etter hoppkarrieren begynte Nykänen som karaokesanger og stripper. Finnens liv er skildret gjennom spillefilmen «Matti» fra 2006.

Sportsnyheter

Haaland høgt

Haaland med fire mål (!) - blir hylla for ekstrem skåring

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton. Og det var spesielt eitt mål som tok pusten frå «alle».

Siste nytt

  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen.

    Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    – Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal