– Redd for at et sjøuhyre skal komme og ta meg

VAL SENALES (NRK.no): Utradisjonell trening har gitt OL-vinner Maiken Caspersen Falla ny motivasjon foran VM-sesongen.

Maiken Caspersen Falla

GLAD LAKS: Maiken Caspersen Falla trives som fisken i vannet med våtdrakt og svømmebriller.

Foto: Privat

– Jeg er ikke redd for å drukne, men jeg er redd for at sjøuhyrer skal komme og ta meg, kniser Maiken Caspersen Falla.

Når man ligger i vannet, hører man bare seg selv puste og tenker bare på seg selv. Det er ganske fint, egentlig,

Maiken Caspersen Falla

Gulljenta fra OL-sprinten i Sotsji sist vinter forteller om den nye treningsformen hun har testet ut i oppkjøringa til den forestående VM-sesongen – havsvømming.

– Jeg har ei venninne som driver med det, og så bare slengte jeg meg med. Det har fungert som et lite avbrekk fra all annen trening, forteller Falla.

Plaska og svelget vann

Det er bare snakk om fire økter på til sammen seks timer. Likevel føler Falla det har vært en berikelse.

– Det har i hvert fall gitt meg motivasjon til å trene mer. Vi løper mye og går utrolig mange timer på rulleski. Da er det greit å kunne koble av med litt svømming.

Maiken Caspersen Falla i Val Senales

NYE MÅL: Maiken Caspersen Falla håpe å kjempe om sammenlagtseier i sprintcupen den kommende sesongen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Hvordan er det?

– Jeg synes det er veldig gøy. Man kommer inn i sin egen verden. Første gang jeg prøvde det, lå jeg og plaska rundt i kanskje en time og svelget masse vann, men det gikk bedre etter hvert. Nå føler jeg at jeg kan crawle uten stopp, i hvert fall uten å svelge vann, ler hun.

– Ganske fint

– Hvordan er det å være nybegynner i noe?

– Det er det som gjør det så gøy. Tida bare flyr fordi man fokuserer sånn på det man skal gjøre. Når man ligger i vannet, hører man bare seg selv puste og tenker bare på seg selv. Det er ganske fint, egentlig.

Maiken Caspersen Falla har tidligere snakket om å prøve seg i skiskyting, men de planene er lagt bort. Nå kan det kanskje bli triatlon isteden.

– Ja, kanskje. Det hadde vært veldig gøy, men spørsmålet er om jeg har tid til det. Men jeg har veldig lyst til å være med på en svømmekonkurranse en gang. Det hadde vært skikkelig kult!

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag