Forbannet Kristoff slakter eget lag

FOUGÈRES/OSLO (NRK): Alexander Kristoff (28) kaller Katjusja-feilen på oppløpet den største tabben de noen gang har gjort.

Intervju med Alexander Kristoff. Reporter: Morten Stenberg.

KLAR TALE: Se og hør intervju med Alexander Kristoff. Foto: Vegard Lien

Kristoff

SKUFFET: Alexander Kristoff (bak) måtte se seg knust av Mark Cavendish (foran).

Foto: Laurent Cipriani / Ap

– Laget gjør en generalfeil først med Marco (Haller), som ikke gir oss plass på høyresiden og så gjør Jacopo (Guarnieri) akkurat det samme selv. Jeg kommer ikke forbi før det er 100 meter igjen, og da har de andre startet spurten for lengst. Da var det dødt løp uansett, sier Kristoff.

 • Se video av spurten lenger ned i saken.

– Generaltabbe

Nordmannen var tydelig oppgitt etter å ha blitt nummer fem på fredagens etappe. Når NRK spør ham om det er den største tabben under hans tid i Katjusja, svarer 28-åringen:

– Ja, jeg tror nesten det, selv om vi gjør det helt perfekt til generaltabben. Begge gjør jo en tabbe, jeg kunne også startet da Marco vekslet med 300 meter igjen.

NRK-ekspert Dag Erik Pedersen påpekte også at nordmannen burde ha startet spurten tidligere.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Mark Cavendish vant den 7. etappen av Tour de France.

SE SPURTEN: Mark Cavendish stakk av med seieren etter å ha ligget på hjulet til Alexander Kristoff.

Kristoff forteller videre at laget ropte og skrek mot Guarnieri på oppløpet uten at han hørte det. Bildene viser at Kristoff ikke kommer forbi på høyresiden i den siste høyresvingen før mål.

– Jeg er jo litt skuffet og forbannet, men jeg vet jo at de gjør sitt beste, men i dag bommet vi helt, sier Kristoff.

– Hva sa du til gutta i bussen?

– Jeg sa at vi kjørte perfekt, og tok over for Lotto på et perfekt tidspunkt. Men det hjelper ikke når vi begynner å bremse med 500 meter igjen, sier Kristoff til NRK.

Måtte spurte i motbakke

Boasson

LANGT BAK: Edvald Boasson Hagen kjørte for Tyler Farrar fredag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Spurtlagene organiserte seg raskt i front da bruddet ble tatt igjen ti kilometer fra mål. Katjusja var godt plasserte, og det var også Tinkoff-Saxo, som hadde fire-fem ryttere til å hjelpe Peter Sagan.

Mark Cavendish, som forteller at han la seg på hjulet til Kristoff, kom likevel susende bakfra – på innsiden – og snappet seieren.

Kristoff forteller at han ble tvunget til å akselerere i motbakke da han ble sperret inne.

– Da er man sjanseløs, sier nordmannen.

Selv om Edvald Boasson Hagen har vist god spurtform, varslet han på forhånd at MTN-Qhubeka skulle kjøre for Tyler Farrar. Nordmannen havnet også langt bak på resultatlisten.

Dette var for øvrig Cavendishs' 26. spurtseier i Tour de France-sammenheng. Det er han helt alene om.

Sportsnyheter

Spania med nok ein EM-smell: – Dei skremmer ingen lenger

Spania fekk kritikk for å ikkje setje sjansane sine mot Sverige. Mot Polen haldt dei fram i same spor.

Löw lyttet ikke til legendenes krav – svarte med festfotball

Eksperter og tidligere spillere ba Joachim Löw om å bytte formasjonen etter tapet i åpningskampen mot Frankrike. Men Tyskland-sjefen sto på sitt, stilte med samme lagoppstilling og knuste de regjerende europamesterne.

Siste nytt

 • Kloster snuste på OL-kravet

  Friidrettsprofilen Line Kloster vant lørdag 400 meter hekk under et internasjonalt stevne i Madrid. Hun var nær OL-kravet.

  Kloster ble klokket inn til tiden 55,61 sekunder. Det er årsbeste for hennes del og bare 22 hundredeler bak OL-kravet.

  Portugisiske Vera Barbosa ble nummer to, men var klart slått. Hun fikk tiden 56,46. Italienske Yadisleidy Pedroso fulgte deretter på 56,75.

  Klosters vinnertid er bare 12 hundredeler bak hennes personlige rekord. Det er også den 11. beste tiden i Europa i år.

  Friidrettsprofilen kan komme seg til Tokyo-OL på ranking, selv om hun ikke skulle klare kravet. Da må hun levere flere sterke prestasjoner i tiden som kommer.

  Line Kloster
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ishockey: Norsk seier i para-VM

  Norge slo Italia 4-3 etter straffeslag på første dag av para-VM i ishockey. Audun Bakke ble tremålsscorer i tsjekkiske Ostrava.

  Det norske laget var best i straffeslagkonkurransen. Der scoret både Bakke og Ola Bye Øiseth, mens det ble bom for italienerne.

  I selve kampen ordnet Bakke to mål med 39 sekunders mellomrom i første periode, men Italia skulle slå hardt tilbake. I tredje periode kom det tre italienske mål på rappen, og med noen få minutter igjen styrte Norge mot tap på første VM-dag.

  Bakke skulle imidlertid komme det norske laget til unnsetning. Med sin 3-3-scoring tvang han fram spilleforlengelse, og på straffer var Norge sterkest.

  De norske spillerne møter Slovakia søndag og Russland tirsdag i de to siste gruppekampene.

 • Myhre og Kvalvåg leverte i lag-EM

  Norge endte på åttendeplass med 134 poeng etter første dag i lag-EM i friidrett i rumenske Cluj-Napoca. Finland har samme poengsum, men holder plassen over.

  Med 175 poeng leder Nederland over Tsjekkia og Hviterussland med henholdsvis 160.5 og 158 poeng.

  Av utøverne som utmerket seg tar vi med oss Magnus Tuv Myhre som vant 5000-meteren foran belgiske Michael Somers som jaget hardt de siste hundre meterne.

  Ferdinand Kvan Edman satte ny personlig rekord på 1500 meter med tiden 3.38,63 og forbedret sin personlige rekord med én hundredel.

  Hedda Kvalvåg leverte sitt beste utendørshopp i tresteg noensinne og endte på 13 blank. Det holdt dessverre ikke til topplassering.

  I lengdekonkurransen for menn endte Ingar Kiplesund på sjetteplass med 7,63 meter, mens Jon Nerdal ble femtemann i slegge med et lengstekast på 67,53 meter.

  I spydkonkurransen for kvinner kastet USA-baserte Marie-Therese Obst 57,07 og ble nummer tre. OL-aktuelle Marcus Thomsen endte på samme plassering i kule for menn med 19,90. I tresteg for kvinner satte Hedda Kvalvåg personlig rekord med 13,00 meter. Det ga sjuendeplass.

  De største norske friidrettsstjernene, med Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm i spissen, deltar ikke i lag-EM i Romania.

  20 av 40 øvelser ble gjennomført lørdag. Søndag gjennomføres de 20 siste.

  Hedda Kvalvåg
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal