Forbannet Kristoff slakter eget lag

FOUGÈRES/OSLO (NRK): Alexander Kristoff (28) kaller Katjusja-feilen på oppløpet den største tabben de noen gang har gjort.

Intervju med Alexander Kristoff. Reporter: Morten Stenberg.

KLAR TALE: Se og hør intervju med Alexander Kristoff. Foto: Vegard Lien

Kristoff

SKUFFET: Alexander Kristoff (bak) måtte se seg knust av Mark Cavendish (foran).

Foto: Laurent Cipriani / Ap

– Laget gjør en generalfeil først med Marco (Haller), som ikke gir oss plass på høyresiden og så gjør Jacopo (Guarnieri) akkurat det samme selv. Jeg kommer ikke forbi før det er 100 meter igjen, og da har de andre startet spurten for lengst. Da var det dødt løp uansett, sier Kristoff.

 • Se video av spurten lenger ned i saken.

– Generaltabbe

Nordmannen var tydelig oppgitt etter å ha blitt nummer fem på fredagens etappe. Når NRK spør ham om det er den største tabben under hans tid i Katjusja, svarer 28-åringen:

– Ja, jeg tror nesten det, selv om vi gjør det helt perfekt til generaltabben. Begge gjør jo en tabbe, jeg kunne også startet da Marco vekslet med 300 meter igjen.

NRK-ekspert Dag Erik Pedersen påpekte også at nordmannen burde ha startet spurten tidligere.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Mark Cavendish vant den 7. etappen av Tour de France.

SE SPURTEN: Mark Cavendish stakk av med seieren etter å ha ligget på hjulet til Alexander Kristoff.

Kristoff forteller videre at laget ropte og skrek mot Guarnieri på oppløpet uten at han hørte det. Bildene viser at Kristoff ikke kommer forbi på høyresiden i den siste høyresvingen før mål.

– Jeg er jo litt skuffet og forbannet, men jeg vet jo at de gjør sitt beste, men i dag bommet vi helt, sier Kristoff.

– Hva sa du til gutta i bussen?

– Jeg sa at vi kjørte perfekt, og tok over for Lotto på et perfekt tidspunkt. Men det hjelper ikke når vi begynner å bremse med 500 meter igjen, sier Kristoff til NRK.

Måtte spurte i motbakke

Boasson

LANGT BAK: Edvald Boasson Hagen kjørte for Tyler Farrar fredag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Spurtlagene organiserte seg raskt i front da bruddet ble tatt igjen ti kilometer fra mål. Katjusja var godt plasserte, og det var også Tinkoff-Saxo, som hadde fire-fem ryttere til å hjelpe Peter Sagan.

Mark Cavendish, som forteller at han la seg på hjulet til Kristoff, kom likevel susende bakfra – på innsiden – og snappet seieren.

Kristoff forteller at han ble tvunget til å akselerere i motbakke da han ble sperret inne.

– Da er man sjanseløs, sier nordmannen.

Selv om Edvald Boasson Hagen har vist god spurtform, varslet han på forhånd at MTN-Qhubeka skulle kjøre for Tyler Farrar. Nordmannen havnet også langt bak på resultatlisten.

Dette var for øvrig Cavendishs' 26. spurtseier i Tour de France-sammenheng. Det er han helt alene om.

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal