Ny norsk hoppnedtur: – Vil heve oss etter ei dritthelg

WISLA/OSLO (NRK): De norske hoppgutta skulle slå tilbake etter dressfiaskoen i går. Det endte med exit etter 1. omgang for Tande og Stjernen, mens Forfang ble beste norske på 10.-plass.

Daniel-Andre Tande

SKUFFET: Daniel Andre Tande har ikke fått en god sesongstart.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

– Motivasjonen finner vi nå i at vi vil heve oss etter ei dritthelg.

Slik svarer Andreas Stjernen på spørsmål om hva de norske hopperne skal gjøre for å snu det som har vært en dårlig start på sesongen.

– Skuffende sett med norske øyne, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen etter de to konkurransene.

I går ble det diskvalifisering på grunn av dresstrøbbel og en tiendeplass i lagkonkurransen i Wisla. I dag var det takk og farvel til Stjernen og Daniel Andre Tande allerede etter 1. omgang.

Johann André Forfang var den eneste som leverte ett godt hopp, men han lå på 18.-plass etter 1. omgang. Til slutt ble Forfang nummer ti.

– Vi har et rutinert lag, og vet at vi kan kjempe om seier dersom vi hever oss litt, sier Stjernen etter «dritthelga» i Wisla.

Anders Fannemel ble nummer 14, mens Robert Johansson, som var den som ble disket i går, endte på 16.-plass.

Laster Twitter-innhold

Tidenes første russiske verdenscupseier

Jevgenij Klimov, Stephan Leyhe og Ryoyu Kobayashi utgjorde pallen i den rekkefølgen i Wisla.

Det er ikke navn som har preget hoppsporten de siste sesongene.

– Ingen hadde tippet den pallen der for ett års tid siden. Det er det som er moro med hopp, plutselig hopper noen dårlig, og andre kanonbra, sier Daniel Andre Tande.

Flere store navn, som Richard Freitag og Stefan Kraft, skuffet i sesongåpningen. Polske Kamil Stoch hoppet om seier da han lå som nummer to etter 1. omgang, men feilet og endte på fjerdeplass.

Seieren til Klimov er den første russiske seieren i et individuelt verdenscuprenn, noensinne. Det er en prestasjon han er meget stolt av.

– Jeg var nervøs, men alt fungerte perfekt i dag. Jeg er stolt over å vinne, og vil gjøre alt jeg kan for å levere igjen neste helg, sier Klimov, via sin russiske tolk, til NRK.

NM i hopp 2018: Midtstubakken

FORNØYD TROSS MANGLENDE RESULTATER: Alexander Stöckl.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Tande: – Egentlig ganske positiv

Til tross for at det ble med ett hopp i konkurransen for Tande, klarer han å se positivt på situasjonen.

– Jeg hopper bedre og bedre. Resultatene tilsier kanskje ikke det, og det er litt vanskelig å forstå, for det kjennes egentlig ganske greit ut, sier Tande.

Han har slitt med sykdom i store deler av sommeren, men sier selv at det fysiske er på plass. Nå gjenstår det å finne ut hvorfor det ikke gjenspeiles i bakken.

– Hoppingen kjennes grei ut. Da må jeg bare finne ut hvorfor det ikke vises.

Alexander Stöckl nekter også å grave seg ned etter det eleven Stjernen kaller ei dritthelg.

– Gutta henter seg inn etter det som skjedde i går. En disk påvirker humøret, og da er det ikke alltid lett å hente seg inn, sier Stöckl.

Siste nytt

 • Arsenal våknet etter pause

  Det gikk mot nok en tam hjemmekamp for Arsenal, men etter pause våknet Pierre-Emerick Aubameyang og scoret to ganger i 3-0-seieren over Newcastle. Bukayo Saka satte inn 2-0-målet.

  Etter 19 kamper ligger Arsenal på 10.-plass med 27 poeng. Laget er ubeseiret på sine fem siste kamper. Newcastle sliter tungt og stuper videre nedover tabellen.

  Arsenal
  Foto: Shaun Botterill / AFP
 • Zlatan fortsetter å score for Milan

  Zlatan Ibrahimovic bidro med to nye scoringer da Milan møtte Cagliari mandag. Svensken er dermed oppe i 12 mål på åtte serie A-kamper denne sesongen. Dette var hans første kamp fra start på sju uker.

  Jens Petter Hauge startet sin tredje strake kamp, og mandag startet han sammen med Ibrahimovic for første gang. Nordmannen ble byttet ut etter 67 minutter, uten å ha markert seg nevneverdig denne gangen.

   Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alberto Pizzoli / AFP
 • Full pott for Sverige og Frankrike

  Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål.

  I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden.

  Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

  Sverige
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal