Ny norsk hoppnedtur: – Vil heve oss etter ei dritthelg

WISLA/OSLO (NRK): De norske hoppgutta skulle slå tilbake etter dressfiaskoen i går. Det endte med exit etter 1. omgang for Tande og Stjernen, mens Forfang ble beste norske på 10.-plass.

Daniel-Andre Tande

SKUFFET: Daniel Andre Tande har ikke fått en god sesongstart.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

– Motivasjonen finner vi nå i at vi vil heve oss etter ei dritthelg.

Slik svarer Andreas Stjernen på spørsmål om hva de norske hopperne skal gjøre for å snu det som har vært en dårlig start på sesongen.

– Skuffende sett med norske øyne, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen etter de to konkurransene.

I går ble det diskvalifisering på grunn av dresstrøbbel og en tiendeplass i lagkonkurransen i Wisla. I dag var det takk og farvel til Stjernen og Daniel Andre Tande allerede etter 1. omgang.

Johann André Forfang var den eneste som leverte ett godt hopp, men han lå på 18.-plass etter 1. omgang. Til slutt ble Forfang nummer ti.

– Vi har et rutinert lag, og vet at vi kan kjempe om seier dersom vi hever oss litt, sier Stjernen etter «dritthelga» i Wisla.

Anders Fannemel ble nummer 14, mens Robert Johansson, som var den som ble disket i går, endte på 16.-plass.

Laster Twitter-innhold

Tidenes første russiske verdenscupseier

Jevgenij Klimov, Stephan Leyhe og Ryoyu Kobayashi utgjorde pallen i den rekkefølgen i Wisla.

Det er ikke navn som har preget hoppsporten de siste sesongene.

– Ingen hadde tippet den pallen der for ett års tid siden. Det er det som er moro med hopp, plutselig hopper noen dårlig, og andre kanonbra, sier Daniel Andre Tande.

Flere store navn, som Richard Freitag og Stefan Kraft, skuffet i sesongåpningen. Polske Kamil Stoch hoppet om seier da han lå som nummer to etter 1. omgang, men feilet og endte på fjerdeplass.

Seieren til Klimov er den første russiske seieren i et individuelt verdenscuprenn, noensinne. Det er en prestasjon han er meget stolt av.

– Jeg var nervøs, men alt fungerte perfekt i dag. Jeg er stolt over å vinne, og vil gjøre alt jeg kan for å levere igjen neste helg, sier Klimov, via sin russiske tolk, til NRK.

NM i hopp 2018: Midtstubakken

FORNØYD TROSS MANGLENDE RESULTATER: Alexander Stöckl.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Tande: – Egentlig ganske positiv

Til tross for at det ble med ett hopp i konkurransen for Tande, klarer han å se positivt på situasjonen.

– Jeg hopper bedre og bedre. Resultatene tilsier kanskje ikke det, og det er litt vanskelig å forstå, for det kjennes egentlig ganske greit ut, sier Tande.

Han har slitt med sykdom i store deler av sommeren, men sier selv at det fysiske er på plass. Nå gjenstår det å finne ut hvorfor det ikke gjenspeiles i bakken.

– Hoppingen kjennes grei ut. Da må jeg bare finne ut hvorfor det ikke vises.

Alexander Stöckl nekter også å grave seg ned etter det eleven Stjernen kaller ei dritthelg.

– Gutta henter seg inn etter det som skjedde i går. En disk påvirker humøret, og da er det ikke alltid lett å hente seg inn, sier Stöckl.

Siste nytt

 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Hegerberg nominert til Ballon d'Or

  Ada Hegerberg er igjen nominert til Ballon d'Or, også kalt Gullballen, som regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. Hegerberg vant prisen i fjor, som første kvinne noensinne.

  Fotballspiller Ada Stolsmo Hegerberg vinner "Gullballen" som årets fotballspiller under Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Djurgården på tabelltopp

  Djurgården, med norske Fredrik Ulvestad og Aslak Fonn Witry på laget, vant 1-0 borte mot IFK Göteborg og leder dermed Allsvenskan med tre poeng. Per Kristian Bråtveit satt på benken. Med to kamper igjen skiller kun tre poeng fjerde til førsteplass.

  fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan
  Foto: Maja Suslin/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal