NRK Meny
Normal

Ny nedtur for Williams - ute av US Open

Serena Williams hadde knapt rukket å riste av seg skuffelsen etter den dårlige innsatsen i OL, før hun røk ut av US Open i semifinalen.

Serena Williams

SKUFFET: Serena Williams må se finalen i US Open fra tribuneplass.

Foto: Mike Stobe / Afp

Tennisstjernen var på jakt etter sin 23. Grand Slam-tittel, og samtidig ta rekorden for flest Grand Slam-titler noensinne. Men slik gikk det ikke.

Williams tapte semifinalen i US Open mot tsjekkiske Karolina Pliskova i natt med settsifrene 2-6, 6-7, (5-7), og er dermed ute av turneringen.

Karolina Pliskova

FINALEKLAR: Karolina Pliskova.

Foto: Mike Stobe / Afp

Tapet for Pliskova, som er ranket som nunmmer 10 i verden, innebærer også at hun vippes ned fra den fra den øverste plasseringen på verdensrankingen, skriver AFP.

– Ble hemmet

I OL slet Williams med en vond skulder og turneringen endte med et skuffende nederlag for Elina Svitolina allerede i åttedelsfinalen.

I semifinalen mot tsjekkeren klaget amerikaneren på et dårlig kne, og mente det hadde påvirket spillet hennes. Både mentalt som fysisk.

– Når man blir hemmet, så tenker man på andre ting. Jeg gjorde feil som jeg ellers aldri pleier å gjøre, sier hun etter nederlaget.

– Det var så mange enkle skudd jeg så enkelt burde tatt.

Gjorde mange feil

Pliskova dominerte matchen fra start. Med en rekke serveess og tunge grunnslag, satte hun den tidligere verdenseneren på plass. En nervøs Williams ble registrert med hele elleve uprovoserte feil.

Det ble langt jevnere i det andre settet. Williams hevet spillet, mens Pliskova plutselig begynte å serve i nettet.

– Kan ikke forstå det

Dramaet endte i tiebreak, som Pliskova avgjorde med sin første matchball etter Williams hadde gått på sin sjette dobbeltfeil i kampen.

– Jeg kan bare ikke forstå det. Jeg er utrolig glad for å være i finalen og at jeg klarte å slå Serena, hun er en stor mester, sier Pliskova.

– Karolina spilte virkelig bra i dag. Hadde hun spilt litt dårligere, hadde jeg kanskje hatt en sjanse, sukker Williams.

Nå blir det finale i US Open mellom Angelique Kerber og Karolina Pliskova lørdag. Kerber vant enkelt 6-4, 6-3 mot danske Caroline Wozniacki i sin semifinale.

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM skiflyging: Kvalifisering
VM skiflyging: Kvalifisering
EM kunstløp: Friløp, par
Sport i dag
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM kunstløp: Friløp par
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland