NRK Meny
Normal

Ny nedtur for Williams - ute av US Open

Serena Williams hadde knapt rukket å riste av seg skuffelsen etter den dårlige innsatsen i OL, før hun røk ut av US Open i semifinalen.

Serena Williams

SKUFFET: Serena Williams må se finalen i US Open fra tribuneplass.

Foto: Mike Stobe / Afp

Tennisstjernen var på jakt etter sin 23. Grand Slam-tittel, og samtidig ta rekorden for flest Grand Slam-titler noensinne. Men slik gikk det ikke.

Williams tapte semifinalen i US Open mot tsjekkiske Karolina Pliskova i natt med settsifrene 2-6, 6-7, (5-7), og er dermed ute av turneringen.

Karolina Pliskova

FINALEKLAR: Karolina Pliskova.

Foto: Mike Stobe / Afp

Tapet for Pliskova, som er ranket som nunmmer 10 i verden, innebærer også at hun vippes ned fra den fra den øverste plasseringen på verdensrankingen, skriver AFP.

– Ble hemmet

I OL slet Williams med en vond skulder og turneringen endte med et skuffende nederlag for Elina Svitolina allerede i åttedelsfinalen.

I semifinalen mot tsjekkeren klaget amerikaneren på et dårlig kne, og mente det hadde påvirket spillet hennes. Både mentalt som fysisk.

– Når man blir hemmet, så tenker man på andre ting. Jeg gjorde feil som jeg ellers aldri pleier å gjøre, sier hun etter nederlaget.

– Det var så mange enkle skudd jeg så enkelt burde tatt.

Gjorde mange feil

Pliskova dominerte matchen fra start. Med en rekke serveess og tunge grunnslag, satte hun den tidligere verdenseneren på plass. En nervøs Williams ble registrert med hele elleve uprovoserte feil.

Det ble langt jevnere i det andre settet. Williams hevet spillet, mens Pliskova plutselig begynte å serve i nettet.

– Kan ikke forstå det

Dramaet endte i tiebreak, som Pliskova avgjorde med sin første matchball etter Williams hadde gått på sin sjette dobbeltfeil i kampen.

– Jeg kan bare ikke forstå det. Jeg er utrolig glad for å være i finalen og at jeg klarte å slå Serena, hun er en stor mester, sier Pliskova.

– Karolina spilte virkelig bra i dag. Hadde hun spilt litt dårligere, hadde jeg kanskje hatt en sjanse, sukker Williams.

Nå blir det finale i US Open mellom Angelique Kerber og Karolina Pliskova lørdag. Kerber vant enkelt 6-4, 6-3 mot danske Caroline Wozniacki i sin semifinale.

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal