Ny mulighet for Carlsen

Kan Magnus Carlsen følge opp gårdagens storseier? I dag venter en tidligere verdensmester i Sofia.

Magnus Carlsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det er Cubas store sønn, Leiner Dominguez som venter.

Følg partiet direkte fra klokken 15.00!

Dominguez har den senere tid blitt invitert til flere av de store turneringene, men han har enda til gode å vinne noen av dem. Høydepunktet i hans karriere er nok at han, noe overraskende, vant VM i lynsjakk i 2008.

Leinier Dominguez

Leinier Dominguez

Foto: Coruschess

Cubaneren er usedvanlig frisk i stilen, og vi kan forvente oss litt av hvert i dag. Tidligere har de to spilt særdeles spennende partier. Carlsen har svart i dagens parti, som starter klokken 15.00.

Vi får håpe dagens nettoverføring går uten problemer. I går brøt arrangørens overføring sammen.

Dagens runde er:

Shirov - Topalov
Carlsen - Dominguez
Ivanchuk - Yue

Det er litt tidlig og snakke om hvem som leder turneringen, men for ordens skyld så ligger altså Carlsen øverst etter en runde.

Nummer tre i verden

Gårdagens seier over verdensener Topalov gjorde at Carlsen hoppet opp på den uoffisielle verdensrankingen, hvor han gjenerobret tredjeplassen. Aronian ble dyttet ned til fjerdeplass, og ligger nå et par poeng bak Carlsen.

Det er fortsatt 18 poeng opp til nestemann på lista, som er verdensmester Anand.

Den uoffisielle verdensrankingen(ekstern lenke)

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge