Hopp til innhold

Iversen om Johaug-presset: – Folk flest aner kanskje ikke hvor mye dette har kostet

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Therese Johaug innrømmer at hun har kjent på et enormt forventningspress før comebacket etter dopingdommen.

Johaug

TAKLET PRESSET: Therese Johaug og Ole Morten Iversen er begge glade for at comeback-helga er overstått.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det har vært et trøkk inn mot den helgen her. Først og fremst fra meg selv, men også fra det norske folk. De forventer jo at jeg skal komme tilbake og vinne.

Therese Johaug snakker med lettelse i stemmen om comeback-helgen etter dopingdommen.

Fasit etter hennes to første skirenn på to sesonger er to seire, med knusende avstand ned til konkurrentene i begge. Fredag vant hun 10 kilometer klassisk med 24 sekunder ned til Ingvild Flugstad Østberg. Søndag var avstanden ned til samme kvinne økt med ytterligere to sekunder.

– Det å komme hit var veldig uvant. Det er så mye media og trøkk, og samtidig skal du klare å forberede deg til å prestere. På fredag hadde jeg så lyst til å være for meg selv, men jeg måtte bare telle til ti og si til meg selv «sånn er det, bare slapp av».

– Koster mer enn folk tror

Trener for kvinnelandslaget, Ole Morten Iversen, er mektig imponert over hvordan Therese Johaug har taklet helgen.

– Det har vært ei veldig bra helg. Folk flest aner kanskje ikke hvor mye dette har kostet, hvor tøft det har vært å komme tilbake. Det har vært noen milepæler med Lysebotn Opp, medietreff, nasjonal åpning nå i helgen og verdenscupåpning neste helg, sier Iversen.

Han snakker, i likhet med Johaug, om et stort press. Men han mener Johaug har klart å holde fokus.

– Det har hun taklet utrolig bra. I dag har hun full kontroll, og jeg er veldig imponert. Hun har vært dyktig.

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

TO AV TO: Therese Johaug er ubeseiret etter comebacket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Skuldrene er litt senket

På grunn av presset var Johaug var veldig nervøs før hun fredag gjorde comeback etter dopingdommen.

I dag var nervene langt mer under kontroll, forteller Johaug.

– Jeg var roligere i dag. Skuldrene senkes litt, det var godt å få de to skirennene her. Da vet jeg hva jeg går til neste helg.

Hun er spesielt fornøyd med den store differansen ned til det beste utenlandske innslaget på Beitostølen, Sadie Bjornsen. Bjornsen, som ble nummer tre, var hele 1:45,9 bak Johaug.

– Avstanden er jo bra den. De løpene jeg og Ingvild har gjort i helga er bra er en god bekreftelse før verdenscupåpningen.

Spent før Kalla-møte

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mente underveis i sendingen at avstanden fra Johaug og ned er et skremmeskudd til konkurrentene.

Johaug selv vil foreløpig ikke spekulere i hvor godt rustet hun er før neste helgs verdenscupåpning i finske Ruka. Men helgen har vært en god bekreftelse.

– Det blir spennende å møte Kalla, Diggins og Pärmäkoski. Da får jeg se hvordan jeg ligger an. Samtidig sitter det mange norske jenter på hotellet, som kunne matchet oss i dag, sier Johaug, og sikter til Ragnhild Haga og Heidi Weng som valgte å stå over søndagens 10-kilometer.

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal