Hopp til innhold

Null interesse for VM i skiskyting

Ingen av reisebyårene arrangerer tur for norske supportere fordi interessen er for lav.

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen

Det kan bli tynt med norske supportere for Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen under VM.

Foto: UWE LEIN / AP

- Vi har hatt noen få privatpersoner som har spurt. Det har vært unntaket, og interessen er vært liten, sier Ivar Stuan, daglig leder i Sponsorlink, som er blant de største arrangørene av sponsor- og supporterturer.

Ukjent for folk

Mens opp mot 1000 nordmenn er tilstede under verdenscupen i skiskyting i Oberhof, Ruhpolding og Anterselva er det nærmest null interesse for VM-tur til Korea i februar.

- Det skyldes nok hovedsakelig destinasjonen. Det er en lang reise og kanskje en ukjent destinasjon, også, sier han.

Tomt for norske flagg

Etter det NRK vet kommer heller ikke noen av Sponsorlinks konkurrenter til å arrangere VM-tur. Resultatet blir tribuner tomme for norske flagg og jublende nordmenn.

Rett og slett synd, synes Emil Hegle Svendsen som forrige uke konkurrerte foran fulle tribuner og et hav av norske flagg i Ruhpolding.

- Det er kjedelig hvis det blir sånn. Det skaper litt mer ramme rundt arrangementet hvis det er 25 000 mennesker rundt deg. Det blir litt mer folkefest, synes han.

Siste nytt

 • Viaplay sliter med salget

  Viaplay trøbler med å hanke inn nok kunder og justerer markant ned forventningene for 2023. Strømmetjenesten sender blant annet Premier League og vintersport.

  Varslet om færre abonnementer gjorde at aksjekursen stupte med over 59 prosent mandag formiddag, skriver E24.

  Utsiktene for det svenske selskapet er såpass mye dårligere enn ventet, at Viaplays konsernsjef Anders Jensen går av med umiddelbar virkning. Han sier i en uttalelse at han gjør det i lys av dagens utfordringer.

  Viaplay peker på flere årsaker til de nedjusterte forventningene. Blant dem er lavere kundeetterspørsel, nedgang i reklamemarkedet og dyrere valutatransaksjoner. I tillegg har kutt i kostnader gått saktere enn antatt.

  Viaplay logo på skilt.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Iivo Niskanen bryter med landslaget

  Den finske langrennsprofilen Iivo Niskanen bryter med det finske landslaget og vil satse privat under oppkjøringen til den kommende sesongen.

  Da det finske langrennslandslaget ble tatt ut forrige uke, var ikke Niskanen en del av troppen.

  – Iivo ønsker nå å kjøre en litt annerledes oppkjøring enn før. Det ble bestemt at han ikke skal være med på landslagsaktiviteter under oppkjøringen, men skal gjøre sitt eget opplegg, sa trener Teemu Pasanen fredag, ifølge rikskringkasteren Yle.

  Pasanen bekrefter at initiativet ble gjort av Niskanen. Det er et lignende opplegg som Johannes Høsflot Klæbo har gjort i Norge.

  Pasanen uttaler at 31-åringen vil være tilbake på landslaget når verdenscupen starter i november. (NTB)

  OPIeHUiFfY4
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tour of Scandinavia-etappe i Sverige avlyst

  Det blir ingen etappe på svensk jord i årets Tour of Scandinavia. Økte kostnader og manglende finansiering gir kutt i sykkelprogrammet.

  Arrangøren opplyser om endringen i en pressemelding. Det var opprinnelig lagt opp til at kvinnerittet med verdenstourstatus skulle ha en etappe fra Tanum til Strömstad.

  – En kraftig kostnadsøkning på innkjøp av en rekke varer og tjenester, svekket norsk kronekurs og det faktum at vi ikke har lyktes med å skape et tilstrekkelig inntektsgrunnlag i Sverige, gjør at vi dessverre ser oss nødt til å kutte ut etappen i Sverige i år, sier daglig leder Roy Moberg.

  Åpningsetappen utsettes med én dag til 23. august. Den går fra Mysen til Halden. Alle de øvrige etappene avvikles som planlagt. De to siste sykles i Danmark. (NTB)

  Sykkel: Tour of Scandinavia
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste