Null interesse for VM i skiskyting

Ingen av reisebyårene arrangerer tur for norske supportere fordi interessen er for lav.

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen

Det kan bli tynt med norske supportere for Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen under VM.

Foto: UWE LEIN / AP

- Vi har hatt noen få privatpersoner som har spurt. Det har vært unntaket, og interessen er vært liten, sier Ivar Stuan, daglig leder i Sponsorlink, som er blant de største arrangørene av sponsor- og supporterturer.

Ukjent for folk

Mens opp mot 1000 nordmenn er tilstede under verdenscupen i skiskyting i Oberhof, Ruhpolding og Anterselva er det nærmest null interesse for VM-tur til Korea i februar.

- Det skyldes nok hovedsakelig destinasjonen. Det er en lang reise og kanskje en ukjent destinasjon, også, sier han.

Tomt for norske flagg

Etter det NRK vet kommer heller ikke noen av Sponsorlinks konkurrenter til å arrangere VM-tur. Resultatet blir tribuner tomme for norske flagg og jublende nordmenn.

Rett og slett synd, synes Emil Hegle Svendsen som forrige uke konkurrerte foran fulle tribuner og et hav av norske flagg i Ruhpolding.

- Det er kjedelig hvis det blir sånn. Det skaper litt mer ramme rundt arrangementet hvis det er 25 000 mennesker rundt deg. Det blir litt mer folkefest, synes han.

Siste nytt

 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal