NRK Meny
Normal

Null interesse for VM i skiskyting

Ingen av reisebyårene arrangerer tur for norske supportere fordi interessen er for lav.

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen

Det kan bli tynt med norske supportere for Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen under VM.

Foto: UWE LEIN / AP

- Vi har hatt noen få privatpersoner som har spurt. Det har vært unntaket, og interessen er vært liten, sier Ivar Stuan, daglig leder i Sponsorlink, som er blant de største arrangørene av sponsor- og supporterturer.

Ukjent for folk

Mens opp mot 1000 nordmenn er tilstede under verdenscupen i skiskyting i Oberhof, Ruhpolding og Anterselva er det nærmest null interesse for VM-tur til Korea i februar.

- Det skyldes nok hovedsakelig destinasjonen. Det er en lang reise og kanskje en ukjent destinasjon, også, sier han.

Tomt for norske flagg

Etter det NRK vet kommer heller ikke noen av Sponsorlinks konkurrenter til å arrangere VM-tur. Resultatet blir tribuner tomme for norske flagg og jublende nordmenn.

Rett og slett synd, synes Emil Hegle Svendsen som forrige uke konkurrerte foran fulle tribuner og et hav av norske flagg i Ruhpolding.

- Det er kjedelig hvis det blir sånn. Det skaper litt mer ramme rundt arrangementet hvis det er 25 000 mennesker rundt deg. Det blir litt mer folkefest, synes han.

Siste nytt

 • Salah kåret til årets spiller

  Liverpools storscorer Mohamed Salah ble søndag tildelt den prestisjetunge prisen som årets Premier League-spiller av den engelske spillerforeningen PFA. Egypteren tangerte ligarekorden da han scoret sitt 31. seriemål lørdag.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-LIVERPOOL
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias