Hopp til innhold

Russerne krever Bjørndalens VM-gull

Russland klager Ole Einar Bjørndalens VM-gull i jaktstart inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Ole Einar Bjørndalen viste frem sine tre gullmedaljer
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Russlands idrettsminister Vitalj Mutko sier at russerne er klare til å gå til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) med klage etter at Ole Einar Bjørndalen fikk gullet på VM-jaktstarten.


Vitalj Mutko opplyste lørdag at russerne vil ta Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til CAS for brudd på regelverket.

Les også: Endelig kan han feire gullet

- Bjørndalen bør straffes

- Forbundene i idretten tar ingen hensyn til samfunnet. De viser ikke noe ansvar. De lever i sin egen, lukkede verden etter sine egne regler. Jeg mener at disse reglene bør være like for alle. Og jeg mener at Bjørndalen bør straffes for å ha brutt disse reglene. Men det skjedde ikke, sa Mutko lørdag.

Bjørndalen var en av flere løpere som gikk feil under jaktstarten. Han mistet først gullet da han ble idømt en tidsstraff på ett minutt, men IBU gjorde noen timer senere om avgjørelsen etter at Norge og flere andre nasjoner hadde anket, slik at nordmannen likevel ble verdensmester. Grunnen til at IBU ikke straffet Bjørndalen var at de mente han ikke tjente noe på å gå feil.


Russerne har tidligere truet med å anke Bjørndalens VM-gull på jaktstarten. Nå har de altså bestemt seg for å gjøre det.

Klare til å gå rettens vei


- Bjørndalen er en fantastisk utøver, og han hadde en stor fordel i det rennet. Men reglene bør være like for alle, og vårt forbund er klart til å gå rettens vei i Lausanne mot regelbruddet, forklarte Mutko.


Bjørndalen tok fire gull under årets skiskytter-VM i sør-koreanske Pyeongchang. Dersom tidsstraffen hadde blitt stående, ville Bjørndalen fått bronse på jaktstarten, mens russeren Maxim Tsjoudov hadde fått gullet. Alexander Os ville ha rykket fra bronse til sølv.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste