NRK Meny
Normal

NSF- topp: Tror ikke på returmulighet for Northug

ULLEVAAL (NRK): Skiforbund-leder Torbjørn Skogstad ser ikke at Petter Northug får mulighet til å angre på at han ikke har skrevet under med Skiforbundet. Stemningen i Skistyret har vært negativ til Northug-saken.

NORTHUG PÅ HAMAR
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I formiddag kom meldingen fra Skiforbundet om at Petter Northug fra i dag er utestengt fra verdenscuprenn kommende vinter. Grunnen er at han ikke har skrevet under avtalen Norges Skiforbund har lagt frem for Northug, som binder skistjernen til Skiforbundet fra sesongstart til sesongslutt.

Tror ikke på returmulighet

Torbjørn Skogstad orienterte skistyret i helgen om at Northug ikke har kommet med et svar innen fristen langrennskomiteen har satt overfor Northug.

- Kan han komme tilbake til dere før sesongen og si at han ønsker å være med på de vilkårene dere setter?

SKITOPPENE PÅ PK

SKIFORBUNDETS LEDERE: Skipresident Erik Røste, LK-formann Torbjørn Skogstad og generalsekretær Stein Opsal presenterte skistyrets behandling av Northug-saken i juni.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Nei for å svare for langrenn, så er vårt mandat utløpt nå. Så vi har ikke mulighet til å gi en slik avtale. Alle henvendelser som kommer nå må rettes inn mot skistyret. Så får det bli en vurdering der, om det skal tas opp noe der. Slik stemningen var der på møtene i vår er det ingen grunn til å tro at det blir gjort, sier Skogstad til NRK.

Skogstad mener at ettersom svaret fra Northug ikke har kommet i løpet av de siste tre månedene, har han ingen grunn til å tro at Northug ønsker å gå verdenscuprenn.

– Nå har de hatt tre måneder på seg. Vi har brukt mye energi for å legge til rette muligheten for at han skal få samme vilkår som i fjor, og som han er den eneste løperen i Skiforbundet som får. De har ikke funnet ut at det var bra nok og da har jeg ikke grunn til å tro at det er verdenscup han ønsker å gå. Men det ønsker jeg egentlig ikke å spekulere i, sier Skogstad.

Nå gjelder vedtak fra 2014

Skistyret satte et krav om at Northug-avtalen måtte landes innen "rimelig tid". Den perioden har nå gått ut og nå setter Skiforbundet foten ned for Northug. Per i dag er Northug utestengt fra deltagelse i verdenscupen kommende sesong.

Det er skipresident Erik Røste og skistyret som eventuelt må behandle en retur i saken fra Northug-leiren. Røste vil ikke svare klart på om det er noen mulighet for Northug å komme tilbake med dem med et ønske om å gå verdenscup. Men han sier de forholder seg til at de nå planlegger sesongen med de utøverne som har skrevet under avtale.

– Når Coop og Northug i større grad ønsker seg kommersiell frihet i sesongen så er det ikke mulig for Norges Skiforbund å tilrettelegge for. Det vil gå utover finansieringen til fellesskapet og det vil gå utover kommende generasjoner som vi også har et ansvar for å ta vare på, sier Røste til NRK.

Skogstad sier at ettersom det ikke er landet noen avtale med Northug betyr det at Skiforbundets vedtak fra 2014 gjelder. Det gjør at utøvere som skal skrive under landslagsavtaler må være landslagsutøvere hele året dersom de ønsker å gå

– Dette er først og fremst synd for Petter og synd for de som ønsker å se ham i verdenscupløypene til vinteren, sier leder av langrennskomiteen Torbjørn Skogstad til NRK.

NRK har vært i kontakt med Northugs manager Are Sørum Langås i dag, men han ønsker ikke å kommentere saken.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal