Hopp til innhold

NRKs eksperter måpte etter superserie: – Så vidt kamera henger med!

Johannes Thingnes Bø sto for dagens største prestasjon da Norge vant stafetten på imponerende vis.

Johannes Thingnes Bø ble sendt ut i delt ledelsen med Tyskland på tredje etappe. Der var superstjernen nådeløs med konkurrentene.

På stående skyting sa han takk og farvel til tyske Benedikt Doll. Det gikk 18 sekunder fra han stilte seg på matta til han var ferdig. Fra første til siste skudd var banket inn på blinkene tok det syv sekunder.

– Det er så vidt kamera henger med! Så fort går det. Det er en superserie. Er det knockout allerede nå? sa en sjokkert Jann Post, som kommenterte løpet for NRK.

– Det er utrolig det han gjør på standplass. Det er bunnsolid, supplerte skyteekspert Ola Lunde.

Tingnes Bø i Östersund

STJERNE: Johannes Thingnes Bø.

Foto: NTB

Også storebror Tarjei Bø lot seg imponere.

– Jeg så den på iPhone inne i bua. Det var mange som ristet på hodet der, forteller han.

– Jeg så i sidesynet at de hadde blinkene mine på storskjerm. Så jeg tenkte jeg måtte vise at det jeg driver med ikke er flaks, forteller Thingnes Bø selv om serien.

Feiringen TV-seerne ikke fikk se

De norske skiskytterherrene dominerte forrige sesong – også på stafett. I sesongens første stafett fortsatte Norge i samme spor.

Ankermann var Vetle Sjåstad Christiansen, som gikk ut nesten 40 sekunder foran Tyskland på siste etappe.

Han gjorde ingen feil og sørget for en perfekt start på sesongen for det norske herrelandslaget. Etter at siste blink var fyllt på siste skyting, snudde Christiansen seg mot publikum og gjorde en frekk hilsen. Jobben var gjort.

– Den var veldig nøye planlagt. Det så du kanskje på sisteskuddet som gikk «ått skogen». Da var jeg allerede i planlegginga.

Vetle Sjåstad Christiansen feiret på en spesiell måte etter stafettseieren.

Vetle Sjåstad Christiansen feiret på en spesiell måte etter stafettseieren.

Feiringen ble ikke plukket opp på kameraene til filmet TV-sendingen, men av NRKs journalistteam på stadion.

– Jeg pleier å se litt på fotball i helgene og er Liverpool-fan, så jeg har fått min inspirasjon derfra. Men det har vært dårlig med flotte scoringen derfra i det siste, så jeg må bli litt mer kreativ, tror jeg, sier Christiansen.

– Hva tror du Ola Lunde mener om at du tenker på feiring før sisteskuddet?

– Jeg håper han gir meg huden full på direkten i dag. Det fortjener jeg.

zSAJ6t1VKTM

INSPIRASJON: Liverpools Trent Alexander-Arnold.

Foto: AP

Quentin Fillon Maillet er blitt vant med feiringslystne nordmenn.

– De bruker mye tid på å tenke på disse feiringene. Men når du vinner som dette, er det normalt å feire litt, sier han til NRK.

Norsk talent rådvill

Endre Strømsheim åpnet konkurransen for Norge, i det som var hans andre verdenscupstafett med elitelaget. Stafettdebuten kom i Östersund i mars.

26-åringen måtte redde seg inn med ett ekstraskudd på både liggende og stående skyting. I tillegg var det merkbart at ikke alt var som det skulle for Strømsheim i løypa.

– Jeg hadde ekstrem trøbbel i løypa. Så skal jeg tenke meg litt om før jeg konkluderer om det er kropp eller ski. Det var kjedelig ass. Jeg ble parkert av løpere jeg egentlig skal ha grei kontroll på, sier han til NRK.

Problemene til tross klarte å sende Tarjei Bø ut 16 sekunder bak ledende Sveits. Den ledelsen økte Johannes Thingnes Bø, før Christiansen fikk æren av å avslutte en god norsk dag i Sverige. Verre gikk det med vertsnasjonen.

Endre Strømsheim

ÅPNET: Strømsheim gikk første etappe.

Foto: NTB

Svensk «mardöm»

For selv om ikke alt føltes optimalt for Strømsheim, hadde Sverige langt mer trøbbel.

Oskar Brandt røk på en strafferunde på første etappe. På andre etappe måtte Malte Stefansson ut i to strafferunder. Dermed var vertsnasjonen nærmest hektet av før stafetten var ordentlig i gang.

– Dette er en svensk «mardröm», kommenterte NRKs Jann Post.

– Det er sjanseløst å reparere dette, konkluderte ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

– Det er forferdelig. To av de beste svenske skal gå de siste etappene, men det hjelper ingenting, fortsatte Post.

Da var Sverige nesten to og et halvt minutt bak teten.

– Det var veldig kipt. Jeg gjorde ikke mitt løp i dag og fikk lide for det, sier Stefansson til NRK etter løpet.

Siste nytt

 • Isak Helstad Amundsen solgt fra Bodø/Glimt til Molde

  Forsvarsspilleren Isak Helstad Amundsen forlater regjerende seriemester Bodø/Glimt til fordel for rival Molde.

  Det opplyser Molde i sine mediekanaler.

  24-åringen fra Brønnøysund startet proffkarrieren i Glimt og var i 2021 på lån i Tromsø. Totalt fikk han 54 kamper for de helgule før han flytter til Molde.

  Amundsen har vunnet to seriemesterskap med Glimt. Han skrev i 2022 en ny kontrakt med nordlendingene ut 2025.

  (NTB)

  O-HC0z1d0B0
  Foto: NTB
 • Grahl-Madsen på pallen i europacupen

  Bergensgutten Hans Grahl-Madsen (20) kjørte inn til en sterk tredjeplass i storslalåmrennet i europacupen i Pass Thurn mandag.

  Grahl-Madsen lå på tredjeplass etter første omgang og klarte å beholde plasseringen etter gjennomført andre omgang. Han kom 31 hundredeler bak den østerrikske vinneren Noel Zwischenbrugger. Franskmannen Flavio Vitale tok andreplassen.

  Det var Grahl-Madsens 28. europacuprenn og hans første pallplass. 20-åringen fikk sin debut i verdenscupen i storslalåmrennet i Bansko tidligere i februar.

  Norske Jesper Wahlqvist lå på 28.-plass etter første omgang, men kjørte seg opp utrolige 23 plasser i andre omgang og endte på femteplass.

  Av øvrige nordmenn kom Eirik Hystad Solberg på delt 18.-plass, Rasmus Bakkevig på 20.-plass, Johs Braathen Herland på 23.-plass, Simen Sellæg på 29.-plass og Victor Rygh Kjelsli på 56.-plass.

  (NTB)

  Hans Grahl-Madsen
  Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
 • Haaland nominert til gjev pris

  Erling Braut Haaland er blant de som kan få Laureus-prisen som årets mannlige idrettsutøver. Golfstjernen Viktor Hovland kan også bli hedret.

  Haaland var i stor grad ansiktet utad til et Manchester City-lag som i fjor vant både Premier League, mesterligaen og FA-cupen. Jærbuen scoret på bestilling og har siden fått flere priser.

  Haaland får konkurranse av Novak Djokovic, Mondo Duplantis, Noah Lyles, Lionel Messi og Max Verstappen, kommer det fram i nominasjonene mandag.

  Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling.

  I nominasjonene til årets lag er Europas Ryder Cup-lag med på listen. Der var Hovland viktig for laget som slo USA i turneringen i Roma. På den listen er også Haalands Manchester City og Spanias kvinnelandslag som gikk til topps i VM.

  Hovland hadde en kjempesesong i fjor og gikk til topps i PGA-sluttspillet.

  (NTB)

  dTyQ10zYEYA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal