Hopp til innhold

NRK erfarer: Stöckl takket nei til forhandling om sluttpakke

Alexander Stöckl skal ha blitt bedt om å slutte som landslagstrener for hopperne, men sa nei. NRKs hoppekspert tror eneste utvei i denne konflikten er at Stöckl må gå.

Cppxm6VZOeE

UNDER PRESS: Denne uken kom det frem at det har vært misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl.

Foto: NTB

Konflikten i det norske hopplandslaget virker fastlåst.

Etter det NRK erfarer ble landslagstrener Alexander Stöckl invitert til forhandling om sluttpakke i forrige uke, noe han skal ha sagt nei til.

Onsdag ble det kjent at utøverne på landslaget hadde sendt et brev til hoppkomiteen der de ba om at det blir gjort endringer i støtteapparatet så fort som mulig.

– Dette handler ikke om resultater. Timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, sa utøverrepresentant Johann André Forfang onsdag.

Stöckl stilte seg uforstående til at utøverne mener saken er såpass tidskritisk.

– Det forstår jeg ikke. Det er uforståelig for meg, sa Stöckl onsdag.

Les også Landslagshopperne ønsker forandring: – Vi mener dette ikke kan vente

8Qqjlc-clp4

Onsdag var han og advokaten hans i et møte med generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund.

Baumann er ordknapp når han kommenterer hvordan de håndterer konflikten:

– Alexander Stöckl er landslagstrener for hopp. Vi har arbeidsgiveransvaret og av hensyn til Stöckl og øvrige involverte kan vi ikke kommentere dette nærmere.

WwlQxXLWrxc

INTERN SAK: Generalsekretæren i Norges Skiforbund, Arne Baumann, vil ikke si mye om hvordan de håndterer konflikten.

Foto: NTB

Alexander Stöckl har ikke ønsket å la seg intervjue av NRK torsdag. Han sier at det viktigste for han nå er å få et møte med hoppkomiteen og å få møte utøverne.

Onsdag sa han følgende til NRK:

– Vi har fått med oss at det er frustrasjon i laget og det er på grunn av dårlige resultater. Det er viktig for meg å få klarhet i saken. Spesielt når utøverne er på tur, så er det viktig for meg å finne ut hva som egentlig foregår. Derfor må jeg sette meg ned med utøverne for å prate om dette her, sa Stöckl.

De beste hopperne er for tiden i japanske Sapporo der de hopper verdenscup.

Tror Stöckl må gå

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen mener situasjonen virker fastlåst.

– Jeg tror dessverre at løsninga her er at Stöckl må gå. Det er vanskelig å jobbe med et lag som ikke har tillit til han.

– Hvordan oppfatter du situasjonen når så mange utøvere har gått ut med sin misnøye og bedt om endring?

– Da må det må åpenbart være noe. Utøverne på landslaget har tradisjonelt vært lojale, og da må det nå være noe som ikke er som det skal. Man må stole på utøverne om at ikke alt er ok.

Johan Remen Evensen er nrks ekspertkommentator i hopp og er tilstede under hele hoppuka.

FASTLÅST: NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen mener situasjonen virker så fastlåst at eneste løsning er at Stöckl gir seg som landslagstrener.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Remen Evensen understreker at han synes timingen for kommuniseringen av misnøyen er merkelig.

– Prosessen her virker jo veldig rar. Jeg stusser på at Alexander Stöckl tilsynelatende sitter i møter med ledelsen i Skiforbundet og ikke med lederen i hoppkomiteen. Hvor er hun i prosessen? Det gir meg et inntrykk av at ting ikke er som det skal.

Hoppkomiteens leder, Stine Korsen, har ikke besvart NRKs henvendelser.

Får ikke pratet med majoriteten før neste uke

NRK har vært i kontakt med flere tett på hopplandslaget. De reagerer på at brevet med misnøyen kom midt i sesongen og at det ikke er tatt opp direkte med Stöckl. De oppfatter ikke at østerrikeren har endret seg de siste årene.

De har et håp om at konflikten fortsatt kan løses, selv om det virker vanskelig akkurat nå.

Det aller viktigste er at Stöckl og utøverne får tatt en skikkelig prat sammen, men det vil ikke være mulig før neste uke når de beste utøverne er tilbake fra verdenscuprennene i Sapporo.

Etter hva NRK forstår kan en løsning være at man fordeler ansvaret i støtteapparatet på en annen måte.

Siste nytt

 • Villa forlenger med suksesstreneren

  Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

  Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

  Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

  – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

  7ZFc-Z9Pon8
  Foto: AP
 • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

  Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

  Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

  – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

  – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

  Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

  Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

  – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

  776131836
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

  Det bekrefter Nilsson til SVT.

  – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

  For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

  – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

  Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

  – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

  Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

  – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

  Stina Nilsson
  Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal