NRK-ekspert: – Johansson er gullfavoritt i storbakken

Etter seieren i kvalifiseringen mener NRKs hoppekspert at Robert Johansson er gullfavoritt før lørdagens storbakkerenn.

Robert Johansson

FAVORITT: Robert Johansson seiler opp som en av gullfavorittene før storbakkerennet.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Johan Remen Evensen

NRK-ekspert: Johan Remen Evensen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det ser veldig lovende ut. Slik Robert hopper nå er han den største gullfavoritten av alle, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

– Det har vært en veldig god start også i storbakken. Jeg storkoser meg i Pyeongchang. Jeg kjente vind fra siden og måtte jobbe litt, men det var mye energi og jeg berget meg på det, sier Johansson til Eurosport.

Hopperen fra Søre-Ål er i superform under de olympiske lekene. Med et solid hopp på 135 meter vant han fredagens kvalifisering.

– Det blir ikke mye bedre enn dette. Han har funnet seg kjapt til rette i bakken, og viser at han absolutt skal være med å kjempe om gullet i morgen, fortsetter Remen Evensen.

Stor styrke

27-åringen med snurrebarten slo til med OL-bronse i normalbakken. Plassen bak lagkompis Johann Andre Forfang som også imponerte i dagens kvalikrenn. Med 137 meter ble Tromsø-gutten nummer to.

– Dette ser veldig lovende ut, sier Forfang.

– Det er det som er den største styrken til det norske laget. Vi har fire stykker som kan vinne gull på en topp dag. Det er en kjempefordel inn i konkurransen, mener Remen Evensen.

– Gutta føler seg fri etter medaljer i det første rennet. Nå er alt som en bonus for dem, sier landslagssjef Alexander Stöckl til Eurosport.

Daniel-Andre Tande ble nummer seks i kvalifiseringen med et hopp 131,5 meter. Andreas Stjernen bommet litt på hoppkanten, men strakk seg likevel til 128,5 meter og endte på en 19. plass i kvaliken.

– Det føltes ganske dramatisk. Det var slett innsats, men jeg berget meg. Jeg ble litt ivrig og hang igjen i sporet, mens kroppen gikk framover, sier Stjernen

– Stjernen har vist seg fram i enkelthopp på trening, og tar han ut maks-potensialet sitt så er han også der oppe, mener NRKs hoppekspert.

Johann Andre Forfang

MEDALJEKANDIDAT: Johann Andre Forfang ble nummer to i kvalifiseringen med et hopp på 137 meter.

Foto: Matthias Schrader / AP

Wellinger farlig

– Tande vet vi hva er god for. Potensialet hans er enormt bare han løser det bra teknisk. Litt smårusk i dag, sånn at det ikke blir maks. Men det kommer han til å fikse til i morgen. Norge kan fort ha fire hoppere helt der oppe, spår Remen Evensen.

NRK-eksperten tror Andreas Wellinger blir den tøffeste og sterkeste konkurrenten i lørdagens renn. Tyskeren landet på 135 meter i kvalifiseringen.

– Han har mye selvtillit fra OL-gullet i normalbakken, og hopper fremdeles meget bra på ski. Sammen med Kamil Stoch og et par polakker som kan glimte til. Stefan Kraft har også vært god trening, og Michael Hayböck vil også være der oppe, sier Remen Evensen.

Siste nytt

 • Frankrike banka Island

  Frankrike slo Island 4-0 heime i Paris i kveld. Samuel Umtiti scora i første omgang, og Olivier Giroud, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann etter pause.

  Girezmanns scoring var Frankrikes landslagsmål nummer 1500 i historia.

  Antoine Griezmann
  Foto: Michel Euler / AP
 • England snudde og vann stort

  Etter å ha kome under tidleg, slo England Makedonia 5-1 borte, og har dermed scora ti mål på sine to første EM-kvalik-kampar.

  Ross Barkley assisterte eitt og scora to mål. Michael Keane scora det første, Harry Kane og Raheem Sterling dei to siste.

  Ross Barkley
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal