Hopp til innhold

Reiten svarte på landslagstrenerens utfordring: – Fikk sitt internasjonale gjennombrudd

REIMS/OSLO (NRK): Før VM ble Guro Reiten utfordret av landslagstrener Martin Sjögren til å bli mer delaktig. Hun svarte med scoring og målgivende da Norge fikk en pangåpning på VM.

Guro Reiten jubler etter å ha sendt Norge i føringen

SCORET NORGES FØRSTE: Guro Reiten satte inn 1-0 til Norge etter 17 minutter.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Hun har dominert i Toppserien i to år. Vi ville ha henne opp et hakk. I dag kan man si hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd, sier Martin Sjögren til NRK om Guro Reiten etter 3-0-seieren over Nigeria.

Kort tid før VM ble det klart at den offensive midtbanespilleren har signert for Chelsea etter å ha scoret 60 mål på 62 kamper for LSK Kvinner siden hun kom til klubben i 2017.

24 år gamle Reiten har imidlertid ikke vært like effektiv på landslaget, hvor hun ofte har blitt brukt som ving.

Les også: Sommerens VM bør anses som en av de viktigste turneringene i fotballens historie

Før åpningskampen i VM stod hun med 5 scoringer på 37 landskamper.

Så leverte hun mål og målgivende og ble kåret til banens beste spiller.

– Det var sykt deilig. Den corneren kommer tilbake til meg, så skyter jeg og ser at den går i mål og da vet jeg ikke og husker ikke helt hva som skjer, men det ble en klynge der, sier Reiten til NRK om sitt første VM-mål.

NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg er enig i at Reiten leverte en kamp utenom det vanlige.

– Det er kanskje det beste jeg har sett av henne på landslaget.

Mener Norge har mer inne

Maren Mjelde, Norges kaptein, kunne også glede seg over at forsvaret hun leder holdt nullen.

– Det var helt rått å se jentene i dag. Vi presterer virkelig og viser oss fra vår beste side. Tre mål og null baklengs. Det kan ikke bli bedre, sier Mjelde, som snart får Reiten som lagvenninne i Chelsea, til NRK.

Maren Mjelde jubler etter Norges 3-0-seier over Nigeria i VM

GLAD: – Vi får bare nyte de neste timene og våkne med et smil om munnen i morgen, sier Maren Mjelde til NRK etter seieren.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hun er ikke overrasket over at Norge lyktes så godt i åpningskampen.

– Vi har hatt troen på oss selv hele veien og jobbet steinhardt i to år. Etter at vi kvalifiserte oss i høst er det denne kampen vi har fokusert på. Vi skal vise oss fra vår beste side, og jeg føler ikke at vi har vist alt enda. Det er et langt mesterskap, forhåpentligvis.

Onsdag venter Frankrike i Nice.

Fullstendig oversikt: Slik blir fotball-VM på NRK og TV 2

– Vi må nullstille, vi vet at vi kommer til å ha mange tilskuere mot oss og at det blir et helt nytt trøkk. Vi må nullstille oss og ta med oss det gode fra denne kampen, sier Mjelde.

Smart cornertrekk

Norges første scoring i VM var et resultat av et smart cornertrekk.

Etter et drøyt kvarter slo Reiten en kort corner til Graham Hansen, som avanserte inn i feltet. Der slo hun ballen ut igjen til Reiten, som skjøt via en nigeriansk forsvarer og i mål.

– Det er en herlig variant av Graham Hansen og Reiten, sa NRKs kommentator Thomas Medicini Lerdahl om trekket.

To mål på tre minutter

Ti minutter før pause tok Norges målscorer på seg rollen som servitør.

Reiten spilte fint gjennom til Lisa-Marie Karlseng Utland, som via tverrliggeren satte inn sitt 15. landslagsmål på 42 landskamper.

– Det var helt fantastisk. Det er bare en sånn lettelse og helt fantastisk å se at den går i mål, sier Utland, som står med fem mål på de siste seks landskampene.

Tre minutter senere skapte Nigeria enda mer trøbbel for seg selv.

Norge vant ballen høyt i banen etter et dårlig utspill fra Tochukwu Oluehi. Isabell Herlovsen fosset nedover langs høyresiden og la ballen inn foran mål, hvor Osinachi Ohale klareringsforsøk endte i eget nett.

 • Norges neste kamp er mot vertsnasjonen Frankrike i Nice på onsdag. Den kampen ser du på NRK 1. Kampstart er kl. 21:00.
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Boye Brogeland avdekka juks

Kjenner seg att i Carlsen-dramaet: Slik avslørte spelaren jukset

Ein kan nesten seie at Magnus Carlsen har tatt ein «Boye Brogeland». Bridgespelaren blir kalla sheriff, etter at han sjølv avdekka juks i miljøet.

Siste nytt

 • Zlatan Ibrahimovic klar for ny skuespillerrolle

  Zlatan Ibrahimovic skal være med i den kommende sesongen av den italienske TV-serien «Vita da Carlo». Serien produseres av fotballklubben Napolis eier.

  Aurelio De Laurentiis er en italiensk filmprodusent som gjennom sitt selskap eier Napoli i Serie A og Bari i Serie B. Nå har han fått en av de største stjernene i toppligaen med på sitt neste TV-prosjekt.

  Den svenske superspissen Zlatan Ibrahimovic skal nemlig medvirke i annen sesong av TV-serien «Vita da Carlo», ifølge avisen Gazzetta Dello Sport.

  Ibrahimovic har tidligere medvirket i filmen «Asterix og Obelix: The Middle Kingdom». Den er kinoklar i 2023.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Nytt tap for Ruud i Asia – røk 0-2 i første runde

  Verdenstreer Casper Ruud fikk store problemer i åpningskampen i ATP500-turneringen i Tokyo tirsdag. Han tapte 3-6, 3-6 mot Jaume Munar, som er rangert nummer 58 i verden.

  – Dette er noe av det dårligere vi har sett av Casper så langt i sesongen, det første settet her, sa Discoverys kommentator Ola Bentzen.

  Ruuds Asia-tur har ikke vært en suksess. Han tapte kvartfinalen i sørkoreanske Seoul sist uke. Tirsdag kom det første nederlaget mot Munar i karrieren. Ruud var førsteseedet i turneringen i Japan.

  – Han er sliten. Han har hatt en lang sesong med mange oppturer, men turen til Asia ble ikke som man hadde håpet. Det er mye reising, jetlag og sånne ting som gjør at kroppen noen ganger ikke funker som den skal. Det var vel litt det som skjedde i dag, sier pappa og trener Christian Ruud til NRK.

  Casper Ruud
  Foto: ANTHONY WALLACE / AFP
 • Ikke-eksisterende resort i Saudi-Arabia tildelt de asiatiske vinterlekene

  Det saudiarabiske stedet Trojena blir vertssted for de asiatiske vinterlekene i 2029. Det skriver den nasjonale olympiske og paralympiske komité som representerer Saudi-Arabia på Twitter.

  Trojena er enn så lenge et ikke-eksisterende vintersportssted og var den eneste kandidaten for lekene i 2029. De asiatiske vinterlekene har ikke vært avholdt siden 2017, fordi det har vært vanskelig å finne steder som ønsker å være vertskap, ifølge nettstedet Inside the Games.

  Vintersportsstedet Trojena skal etter planen stå ferdig i 2026. Det er første gang et vestasiatisk land er vertsnasjon for vinterlekene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste