Reiten svarte på landslagstrenerens utfordring: – Fikk sitt internasjonale gjennombrudd

REIMS/OSLO (NRK): Før VM ble Guro Reiten utfordret av landslagstrener Martin Sjögren til å bli mer delaktig. Hun svarte med scoring og målgivende da Norge fikk en pangåpning på VM.

Guro Reiten jubler etter å ha sendt Norge i føringen

SCORET NORGES FØRSTE: Guro Reiten satte inn 1-0 til Norge etter 17 minutter.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Hun har dominert i Toppserien i to år. Vi ville ha henne opp et hakk. I dag kan man si hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd, sier Martin Sjögren til NRK om Guro Reiten etter 3-0-seieren over Nigeria.

Kort tid før VM ble det klart at den offensive midtbanespilleren har signert for Chelsea etter å ha scoret 60 mål på 62 kamper for LSK Kvinner siden hun kom til klubben i 2017.

24 år gamle Reiten har imidlertid ikke vært like effektiv på landslaget, hvor hun ofte har blitt brukt som ving.

Les også: Sommerens VM bør anses som en av de viktigste turneringene i fotballens historie

Før åpningskampen i VM stod hun med 5 scoringer på 37 landskamper.

Så leverte hun mål og målgivende og ble kåret til banens beste spiller.

– Det var sykt deilig. Den corneren kommer tilbake til meg, så skyter jeg og ser at den går i mål og da vet jeg ikke og husker ikke helt hva som skjer, men det ble en klynge der, sier Reiten til NRK om sitt første VM-mål.

NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg er enig i at Reiten leverte en kamp utenom det vanlige.

– Det er kanskje det beste jeg har sett av henne på landslaget.

Mener Norge har mer inne

Maren Mjelde, Norges kaptein, kunne også glede seg over at forsvaret hun leder holdt nullen.

– Det var helt rått å se jentene i dag. Vi presterer virkelig og viser oss fra vår beste side. Tre mål og null baklengs. Det kan ikke bli bedre, sier Mjelde, som snart får Reiten som lagvenninne i Chelsea, til NRK.

Maren Mjelde jubler etter Norges 3-0-seier over Nigeria i VM

GLAD: – Vi får bare nyte de neste timene og våkne med et smil om munnen i morgen, sier Maren Mjelde til NRK etter seieren.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hun er ikke overrasket over at Norge lyktes så godt i åpningskampen.

– Vi har hatt troen på oss selv hele veien og jobbet steinhardt i to år. Etter at vi kvalifiserte oss i høst er det denne kampen vi har fokusert på. Vi skal vise oss fra vår beste side, og jeg føler ikke at vi har vist alt enda. Det er et langt mesterskap, forhåpentligvis.

Onsdag venter Frankrike i Nice.

Fullstendig oversikt: Slik blir fotball-VM på NRK og TV 2

– Vi må nullstille, vi vet at vi kommer til å ha mange tilskuere mot oss og at det blir et helt nytt trøkk. Vi må nullstille oss og ta med oss det gode fra denne kampen, sier Mjelde.

Smart cornertrekk

Norges første scoring i VM var et resultat av et smart cornertrekk.

Etter et drøyt kvarter slo Reiten en kort corner til Graham Hansen, som avanserte inn i feltet. Der slo hun ballen ut igjen til Reiten, som skjøt via en nigeriansk forsvarer og i mål.

– Det er en herlig variant av Graham Hansen og Reiten, sa NRKs kommentator Thomas Medicini Lerdahl om trekket.

To mål på tre minutter

Ti minutter før pause tok Norges målscorer på seg rollen som servitør.

Reiten spilte fint gjennom til Lisa-Marie Karlseng Utland, som via tverrliggeren satte inn sitt 15. landslagsmål på 42 landskamper.

– Det var helt fantastisk. Det er bare en sånn lettelse og helt fantastisk å se at den går i mål, sier Utland, som står med fem mål på de siste seks landskampene.

Tre minutter senere skapte Nigeria enda mer trøbbel for seg selv.

Norge vant ballen høyt i banen etter et dårlig utspill fra Tochukwu Oluehi. Isabell Herlovsen fosset nedover langs høyresiden og la ballen inn foran mål, hvor Osinachi Ohale klareringsforsøk endte i eget nett.

 • Norges neste kamp er mot vertsnasjonen Frankrike i Nice på onsdag. Den kampen ser du på NRK 1. Kampstart er kl. 21:00.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bronse til Røiseland

  Marte Olsbu Røiseland hadde ein millimeterbom på siste skyting og mista dermed VM-gullet på 15 kilometer. Det enda med bronse, 15,8 sekund bak heimehåpet Dorothea Wierer og tyske Vanessa Hinz.

  – Hadde eg ikkje hatt øyre, hadde smilet gått heilt rundt, gliste Røiseland.

  Ingrid Tandrevold var i medaljekampen til siste skyting, men fekk to bom der og enda som nr 16, plassen bak Tiril Eckhoff. Synnøve Solemdal blei nummer 59.

 • Nyenget falt fra kvartfinale

  Martin Løwstrøm Nyenget, som var nummer tre i sammendraget i Ski Tour før dagens øvelse, falt fra en kvartfinale da han gikk i bakken i prologen. Den ble vunnet av en revansjesugen Johannes Høsflot Klæbo. Deretter fulgte Pål Golberg og Erik Valnes.

  Ski Tour 2020 : 15 km jaktstart menn
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Johaug suveren i prologen

  Therese Johaug var fire og et halvt sekund foran nærmeste konkurrent på sprintprologen i Ski Tour, som går opp en alpinbakke i Åre. Heidi Weng ble nummer to, og Norge hadde seks løpere blant de ti beste. Alle norske utenom Anna Svendsen gikk videre.

  Therese Johaug etter prologen i Ski Tour 2020 tirsdag
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal