Hopp til innhold

Slik blir fotball-VM 2019 på NRK og TV 2

Årets store fotballmesterskap er i gang. NRK og TV 2 samarbeider på nytt om et idrettsarrangement og sender VM i fotball for kvinner.

Fotball-VM, kommentatorer

GLEDER SEG: NRK og TV 2s kommentatorer er klar til å gi seerne full dekning av årets fotball-VM. Fra venstre: Thomas Lerdahl, Malin Jørnholt, Christian Nilssen, Andreas Hagen, Melissa Wiik, Morten M. Skjønsberg, Lene Mykjåland, Harald Bredeli, Julie Strømsvåg, Andreas Stabrun Smith og Olav Traaen.

Foto: NRK/Julia Marie Naglestad

Gjennom fire uker kan publikum følge sine favorittlag, inkludert Norges landslag, i kvinnenes fotballmesterskap, helt fram til finalekampen søndag 7. juli.

I årets fotball-VM deler NRK og TV 2 på senderettighetene til et stort internasjonalt fotballmesterskap nok en gang.

– Vi er glade for at det gode samarbeidet fortsetter og at vi sammen gjør det enkelt for publikum å holde oversikt over hvilke kamper som sendes hvor, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor.

Til sammen 52 kamper deles likt mellom de to kanalene i årets mesterskap.

Norges kamper i gruppespillet:

 • 8. juni, 21.00: Norge - Nigeria: 3-0
 • 12. juni, 21.00: Frankrike - Norge: 2-1
 • 17. juni, 21.00: Sør-Korea - Norge: 1-2

Åttedelsfinalen:

 • Norge - Australia: 1-1 (4-1 e.s.s.)

Kvartfinale:

Semifinaler:

 • 2. juli, 21.00: England - USA: 1-2
 • 3. juli, 21.00: Nederland - Sverige: 1-0

Bronsefinale:

 • 6. juli, 17.00: England - Sverige (NRK2)

Finale:

 • 7. juli, 17.00: USA - Nederland (NRK1)

NRK nyeste tilskudd i NRKs staben denne gangen er tidligere toppseriespiller Melissa Wiik, nå trener for Sandefjord Fotball Kvinner i 2. divisjon.

Hun blir nå fast ekspertkommentator i studiosendingene fra Marienlyst.

– Vi er enormt fornøyde med å få en så kunnskapsrik kommentator som Melissa Wiik om bord. Med sine 63 kamper for landslaget og som tidligere toppscorer for Asker, har hun bred erfaring fra norsk toppfotball. I tillegg har hun tydelige meninger og god formidlingsevne, sier Sundvor.

Melissa Wiik

NY PÅ LAGET: NRKs nye ekspertkommentator Melissa Wiik.

Foto: NRK/Julia Marie Naglestad

Satser sterkt

NRK satser sterkt på å være til stede i Frankrike både på TV, radio, nett og i sosiale medier både før, under og etter kampene.

NRK sender også samtlige kamper fra og med kvartfinalene på radiokanalen NRK Sport.

Begge kanalene er stolte av sammen å kunne tilby seerne den beste dekningen av årets høydepunkt for fotballinteresserte.

– Vi har etter hvert et velsmurt samarbeid med gode kolleger i NRK der vi utfyller og løfter hverandre på de store anledningene, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Også TV 2 vil ha sine beste og mest fotballkyndige folk på plass både i Frankrike og ikke minst i Bergen fra det store fotball-studioet seerne kjenner godt gjennom blant annet Premier League og Champions League.

– Internasjonal kvinnefotball er virkelig i vinden om dagen. Vi satser på at dette er et mesterskap som speiler nettopp det og vil inspirere og begeistre, sier Hagen.

– Det er veldig gledelig å se at kvinnefotballen nå virkelig skyter fart, både nasjonalt og internasjonalt. Vi har store norske profiler og et svært spennende landslag. Forventningene er høye til sommerens store fotball-begivenhet, forteller Sundvor.

VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland

JUBEL: Norge ble klare for fotball-VM etter seier over Nederland. Nå håper de på mer jubel i Frankrike.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NRKs lag:

Programleder: Andreas Hagen.

Kommentatorer: Christian Nilssen, Andreas Stabrun Smith, Thomas Lerdahl og Olav Traaen.

Eksperter: Carl-Erik Torp, Morten M. Skjønsberg og Melissa Wiik.

Fast gjest i studio: Aleksander Schau.

Programleder i Frankrike: Malin Jørnholt.

TV 2s lag:

Programledere: Julie Strømsvåg, Jon Børrestad og Jan-Henrik Børslid.

Kommentatorer: Harald Bredeli, Kasper Wikestad og Peder Mørtvedt.

Eksperter: Solveig Gulbrandsen, Lene Mykjåland og Erik Thorstvedt.

På Norges kamper stiller Ingvild Isaksen og Cathrine Dekkerhus som faste gjester hos TV 2.

Fotball-VM 2019

OVERSIKT: Slik ser sendeskjemaet ut for VM i fotball for kvinner i Frankrike 2019.

Siste nytt

 • Danskene spiller med «protestdrakter» i Qatar-VM

  Danmark stiller i VM-sluttspillet i Qatar med trøyer der logoer og andre detaljer er tonet helt ned. Grepet blir gjort for å markere avstand til vertslandet.

  Designet på de danske VM-draktene ble lagt fram på Instagram-kontoen til utstyrsleverandøren Hummel onsdag. Til bildene står det at «vi ikke vil synes i en turnering som har kostet mennesker livet».

  «Vi støtter det danske landslaget helhjertet, men det er ikke samme sak å støtte Qatar som vertsnasjon», skriver Hummel.

  Qatar har i en årrekke fått kritikk for brudd på menneskerettigheter og sin behandling av gjestearbeidere.

  Logoene til Danmarks fotballforbund (DBU) og Hummel vil være i samme farge som draktene. Det gjør det nesten umulig å se dem fra avstand. Trøyene vil enten være ensfarget i rødt, hvitt eller svart.

  DBU har tidligere gjort det klart at man ikke vil ha sponsorer på sine drakter, og ingen i og rundt landslaget vil delta på arrangement under VM som ikke er obligatoriske. Valget er også tatt som en protest mot Qatar.

  Danskene starter mesterskapet mot Tunisia 22. november. Deretter er det puljekamper mot tittelholder Frankrike (26/11) og Australia (30/11). (NTB)

  Denmark France Nations League Soccer
  Foto: Liselotte Sabroe / AP
 • Første kvinnelige dommer i Serie A for menn – leder «norsk» oppgjør

  Maria Sole Ferrieri Caputi blir i helgen første kvinne som dømmer en fotballkamp i italiensk Serie A for menn.

  Det bekreftet dommerforeningen AIA onsdag. Det ble ikke opplyst hvilken kamp hun skal dømme, men ifølge Gazzetta dello Sport og andre medier blir det kampen mellom Sassuolo og Salernitana.

  Flere norske spillere kan bli involvert i den kampen. Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceïde er i Sassuolo-stallen, Erik Botheim, Emil Bohinen og Julian Kristoffersen i Salernitana-stallen.

  – Dette er ikke hvilken som helst dag. Jeg er full av følelser nå, sa AIA-president Alfredo Trentalanga da han offentliggjorde at Caputi skal dømme sin første toppseriekamp. (NTB)

 • VG: Norges Skiforbund dropper FIS-møte grunnet russisk deltagelse

  Det skriver VG.

  Torbjørn Broks Pettersen, som representerer Norges Skiforbund i en av flere ulike langrennskomiteer i FIS, forteller om beskjeden til avisen.

  – Jeg var på vei til toget nå snart, men nå holder jeg meg hjemme. Den norske delegasjonen står over har jeg nettopp fått beskjed om. Det er vanskelig å sitte i møte med russere nå, sier Broks Pettersen.

  I møte, som er i Sveits, har Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) invitert russiske representanter.

  – Jeg er i Zürich. Hvis noen ønsker å snakke med oss, så er vi klar og åpen for alle, skriver Russlands skipresident Jelena Välbe i en melding NRK.

  Totalt skulle i underkant av 30 norske deltakere ha deltatt i Sveits.

  – Jeg tenker det er på høy tid. Det har kommet et nytt styre i Norges Skiforbund og de har åpenbart bestemt seg for å ta et tydeligere standpunkt og en hardere linje i de sammenhengene her, sier NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt.

  – Det er en tydelighet som er enda viktigere når det begynner å gå rykter om at man vurderer fra IOC- og FIS-ledelsens side å foreta en tilnærming overfor Belarus og Russland.

  FIS Council skal ta stilling til russisk og belarussisk deltagelse først 22. oktober.

  «Den nåværende FIS-policyen når det gjelder russisk og belarusisk deltakelse gjelder ikke representanter, men kun utøvere i konkurranser. Derfor er alle deltakere i FIS’ komiteer klarert til å delta i møtene», skriver medieavdelingen i Det internasjonale skiforbundet til VG.

  Til møtene er også representanter fra Belarus invitert.

  Sesongåpning langrenn - Beitostølen - Beitosprinten 2021
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste