NRK Meny
Normal

Northugs utstrakte hånd: – Ville ikke dra med Ustjugov opp

MONTREAL (NRK): Da kompisen rykket, var det uaktuelt for Petter Northug å bringe Sergej Ustjugov inn i seierskampen. – Petter er en lagspiller, sier Emil Iversen.

Northug og Iversen

GRATULERER KOMPISEN: Petter Northug måtte se seg slått av romkamerat Emil Iversen på fellesstarten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Andre etappe i Ski Tour Canada, den klassiske fellesstarten i Montreal, ble et løp mellom tre hester. Russiske Sergej Ustjugov viste superkrefter og dro det meste av løpet. I russerens rygg, han Petter Northug og Emil Iversen.

Så, på den siste runden, kastet Emil Iversen et blikk på Petter Northug. Så giret han om – og sa takk for følget.

Petter Northug lot det skje – og ble liggende i rygg på Ustjugov.

Emil Iversen holder unna for Petter Northug og tar sin første distanseseier i karrieren. Ustijugov tar tredjeplassen. Kommentatorer: Jann Post og Fredrik Aukland.

SE VIDEO: Emil Iversen vinner foran Northug.

– Kunne løst det annerledes

– Emil ga meg et blikk i bakken før han rykket. Da ville jeg ha Ustjugov imellom oss. Jeg merket at han var sliten. Jeg ville ikke gå meg rett inn i Emil og ta med Ustjugov, så min vurdering var at han fikk jage med en sliten kropp før jeg støtet meg opp. Da måtte han også slippe, sier Northug til NRK.

– Hadde du forhåpninger om å komme helt opp til Iversen igjen?

– Nei, han hadde for mye. Da jeg rykket fra Ustjugov, var jeg ganske nær i den siste fiskebeinsbakken. Men da hadde rykket kostet så mye, så jeg måtte heller gå jevnt på slutten.

– Så du var litt snill med Iversen?

– Jeg kunne løst det på en annen måte. Men dette er en tour, og jeg tror jeg gjorde det på riktig måte i forhold til Ustjugov, sier Northug.

Northug ble nummer to, Ustjugov nummer tre.

– Petter er en lagspiller, så jeg tror han gikk ganske lurt. Han er snill, men jeg tror nok han hadde lyst til å vinne selv også, svarer Emil Iversen.

– Martin kan leke med oss

Etter at Martin Johnsrud Sundby falt og Finn-Hågen Krogh smurte seg bort på onsdagens etappe, er det mye som tyder på at Ski Tour Canada kan bli en duell mellom nettopp Northug, Iversen og Ustjugov.

Ustjugov leder seks sekunder foran Iversen og 11 foran Northug. Sundby på fjerdeplass er ett minutt og 39 sekunder bak.

Både Emil Iversen og Petter Northug peker nå på russeren som den heteste vinnerkandidaten. Men Northug vil heller ikke avskrive Sundby, som tross alt har vært verdens suverent beste langrennsløper i vinter.

– Martin har gode muligheter ennå. Det kommer løp som passer ham bra. Da kan han leke seg med meg og Emil, fastslår Northug.

Siste nytt

 • Larvik er ute av mesterligaen

  Larvik røk ut av mesterligahåndballen etter 21-30-tapet hjemme mot ungarske FTC Hungaria søndag. Uavgjort eller seier ville gitt avansement, men Larvik spilte langt fra noen god kamp og tapte til slutt med ni mål.

  Håndball 1.kvartfinale i sluttspillet for damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Tande på femteplass

  Daniel Andre Tande blir beste nordmann under i Wisla søndag. Japanske Junshiro Kobayashi tar seiren.. – Vi prøver alltid å vinne hopprenn. Vi klarte ikke det i dag. Guttene er gode nok til å kjempe i toppen. Det er fortsatt veldig tidlig i sesongen, sier Clas Brede Bråten.

  Poland Ski Jumping World Cup Daniel Andre Tande
  Foto: Alik Keplicz / AP
 • Sven Kramer vant

  Nederlenderen vant dagens 10 000 meter etter en hard kamp mot Ted-Jan Bloemen. Sverre Lunde Pedersen fikk ny personlig rekord med tiden 13.02.42, men endte på 6.- plass.

  Sven Kramer
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
Vinterstudio
V-cup skøyter: Lagsprint kvinner
V-cup skøyter: Lagsprint kvinner
V-cup skøyter: Lagsprint menn
V-cup skøyter: Lagsprint menn
Sport i dag
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten