Northug: – Håper hele Oslo danser soldansen

Petter Northug (30) går for å vinne femmila i Holmenkollen lørdag. Værmeldingen lar han seg ikke skremme av.

Northug Drammen

VANT: Petter Northug vant onsdagens sprint i Drammen. Noe helt annet venter i Holmenkollen lørdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Torsdag testet langrennseliten løypene i strålende solskinn i Oslo. Slike forhold ser det ikke ut som de får på 50 kilometeren lørdag. Da er det nemlig meldt regn, tåke og flere plussgrader.

– Vi får håpe hele Oslo danse soldansen. Jeg tror det blir en folkefest uansett, sier Petter Northug med et smil.

I går viste han muskler, da han staket seg inn til sprintseier på blanke ski i Drammen. Kanskje ikke en ultimat oppladning til fem tunge mil i Oslos skoger. Et løp han ikke har vunnet siden VM i 2011.

– Jeg kjenner at sprinten tok på. Det koster mentalt. Det kostet også å stake, men jeg prøver å gjøre en god jobb, og få det ut av beina og kroppen. Slik at jeg blir klar til lørdag, forteller Northug til NRK.

I fjor ga han opp underveis og ble nummer 39. I 2014 måtte han stå over. I år er Martin Johnsrud Sundby den aller største favoritten. Og selv om regnprognosene ikke skremmer Northug nevneverdig, innrømmer han at det kunne vært bedre.

– Ski kan bli en utfordring hvis det blir føreforandring underveis. Jeg skulle gjerne sett at det var like stabile forhold så nå frem til start, for da er det lettere å teste ski og være godt forberedt, mener Northug.

I fjor var det Sjur Røthe som vant i Kollen - i strålende solskinn.

– For en vestlending som meg, er det dagligdags med regn og tåke, så jeg får se på det som en fordel, fleiper Røthe.

Siste nytt

 • Molde ubeseiret hjemme

  Med 2-1 seieren over Sarpsborg 08 søndag, er Molde fortsatt ubeseiret hjemme på Aker Stadion. Magnus Wolff Eikrem og Fredrik Sjølstad scoret målene for hjemmelaget. Kristoffer Zachariassen scoret målet for gjestene, som fortsatt er under nedrykksstreken.

  Moldes Magnus Wolff Eikrem (midten) feirer 1-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg 08.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Norske hopperne langt bak i Polen

  Det norske hopplandslaget hadde ingen topp dag i bakken i polske Wisla søndag kveld. Halvor Egner Granerud ble nordmann bestemann på 11.-plass etter å ha hoppet seg opp syv plasser i andre omgang. 19 år gamle Timi Zajc fra Slovenia vant rennet.

  Kvalifisering RAW AIR i Granåsen.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Norge ute av G19-EM

  Norge tapte 1-0 mot Frankrike i den avgjørende gruppespillskampen i G19-EM, samtidig som Irland vant 2-1 over Tsjekkia. Norge er dermed ute av turneringen etter å ha tatt to poeng etter tre kamper. Frankrike vant gruppen foran Irland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal