NRK Meny
Normal

Northug: – Håper hele Oslo danser soldansen

Petter Northug (30) går for å vinne femmila i Holmenkollen lørdag. Værmeldingen lar han seg ikke skremme av.

Northug Drammen

VANT: Petter Northug vant onsdagens sprint i Drammen. Noe helt annet venter i Holmenkollen lørdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Torsdag testet langrennseliten løypene i strålende solskinn i Oslo. Slike forhold ser det ikke ut som de får på 50 kilometeren lørdag. Da er det nemlig meldt regn, tåke og flere plussgrader.

– Vi får håpe hele Oslo danse soldansen. Jeg tror det blir en folkefest uansett, sier Petter Northug med et smil.

I går viste han muskler, da han staket seg inn til sprintseier på blanke ski i Drammen. Kanskje ikke en ultimat oppladning til fem tunge mil i Oslos skoger. Et løp han ikke har vunnet siden VM i 2011.

– Jeg kjenner at sprinten tok på. Det koster mentalt. Det kostet også å stake, men jeg prøver å gjøre en god jobb, og få det ut av beina og kroppen. Slik at jeg blir klar til lørdag, forteller Northug til NRK.

I fjor ga han opp underveis og ble nummer 39. I 2014 måtte han stå over. I år er Martin Johnsrud Sundby den aller største favoritten. Og selv om regnprognosene ikke skremmer Northug nevneverdig, innrømmer han at det kunne vært bedre.

– Ski kan bli en utfordring hvis det blir føreforandring underveis. Jeg skulle gjerne sett at det var like stabile forhold så nå frem til start, for da er det lettere å teste ski og være godt forberedt, mener Northug.

I fjor var det Sjur Røthe som vant i Kollen - i strålende solskinn.

– For en vestlending som meg, er det dagligdags med regn og tåke, så jeg får se på det som en fordel, fleiper Røthe.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal