Northug: – Det ble ingen VM-konge

VAL DI FIEMME (NRK.no): Petter Northug ble den beste løperen i VM, men innrømmer at det aldri har vært vanskeligere å vinne.

Petter Northug

Petter Northug har tatt både sølv og gull individuelt, samt stafettgull, i Val di Fiemme. Men han vil ikke kalle seg VM-konge.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Northug var sjanseløs på den avsluttende VM-femmila, der svenske Johan Olsson stakk etter 13 kilometer og beholdt ledelsen helt til mål. Northug ga helt opp mot slutten, og ble bare nummer 21.

Likevel er Northug fornøyd når han reiser hjem fra Val di Fiemme med gull fra 15-kilometeren og stafetten, og sølv fra sprinten. Den medaljesamlinga gjør at han også denne gangen ble VMs mest dekorerte herrelangrennsløper.

Dermed er han på papiret VM-konge igjen. Det var han også i Liberec i 2009 og i Holmenkollen i 2011, samt at han var OL-konge i Vancouver i 2010.

– Aldri vært sikker

Men denne gangen lar han seg ikke krone.

– Det ble fire individuelle mestere her. Det ble ingen konge, sier Northug.

Etter å ha blitt slått på begge distansene han var tittelforsvarer på – tremila og femmila – innrømmer han at det aldri har vært vanskeligere å vinne.

– Det er jevnere enn det har vært. Du vet ikke hvem som vinner lenger, fastslår han overfor NRK.no.

– Så du er ikke sikker på å vinne lenger?

– Det har jeg vel egentlig aldri vært, men nå er det flere som kan vinne. Og at det blir fire forskjellige individuelle verdensmestere fra fire forskjellige nasjoner, er veldig bra for internasjonalt langrenn, sier Northug.

Vil ha Kollen-kok

Sprinten ble altså vunnet av Nikita Kriukov fra Russland, Dario Cologna fra Sveits tok tremilsgullet, Petter Northug vant 15-kilometeren, mens svenske Johan Olsson tok femmila.

Heldigvis for Petter Northug, får han raskt muligheten til å ta igjen femmilstronen. For allerede om to uker er det femmil i Holmenkollen.

– Jeg er motivert for femmila i Holmenkollen. Det er hjemmebane, og jeg håper det blir kok. Det er den som betyr noe nå, fastslår Northug.

Kan ta Legkov

Noen sammenlagtseier i verdenscupen, har han ikke den helt store troen på. Northug ligger på tredjeplass i cupen, 226 poeng bak ledende Dario Cologna og 87 poeng bak Alexander Legkov.

– Jeg tror det er mulig å ta igjen Legkov hvis jeg gjør noen gode sprinter. Dario gikk jo to renn i Davos rett før VM, og prioriterer nok cupen litt høyere enn oss, poengterer Petter Northug.

Det var for øvrig Dario Cologna som tok sølvet vak Olsson på femmila, mens Alexey Poltoranin knep bronsen. Eldar Rønning ble beste normann på femteplass, Tord Asle Gjerdalen ble nummer seks, Petter Eliassen 14 og Sjur Røthe 17, mens Northug altså endte som nummer 21.

Northug har ennå ikke bestemt seg for om han går verdenscuprennene i Lahti kommende helg.

Siste nytt

 • Real leier etter Clasico-siger

  Real Madrid er på topp i La Liga etter 2-1 i gigantmøtet mot Barcelona i ruskeveret i Madrid laurdag kveld. Det var Barcelonas første tap sidan 5. desember, og sidan nyttår har dei 13 sigrar og ein uavgjort. Fram tiol i kveld.

  Karim Benzema og Toni Kroos gav Real 2-0 før det var gått ein halv time. Oscar Mingueza reduserte med ein halv time igjen.

  Barcelona pressa hardt og hadde store sjansar mot slutten, men makta aldri målet som hadde sendt dei til topps. Ilaix Moriba skaut i tverrliggaren med siste spark i kampen.

  Thibaut Courtois i Reals mål leverte fleire strålande redningar.

  Reals Casimiro blei utvist heilt på slutten etter to gule kort på eitt minutt.

  Real har dermed slått Barcelona i begge El Clasico-oppgjera denne sesongen. Dei leier på innbyrdes oppgjer mot Atletico og eitt poeng framfor Barcelona. Atletico skal møte Real Betis søndag.

  Real Madrid
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Sensasjonell norsk vektløftarbronse

  Solfrid Koanda (22) tok ein sensasjonell norsk bronse i vektløfting i EM i Moskva i 87 kg-klassen laurdag. Ho løfta 135 kilo i støt, det er norsk rekord. Ho har sjølv gjort det på trening tidlegare.

  – Det er det største eg har opplevd, seier Koanda til NRK. Ho har drive med vektløfting berre i eit drygt år. EM var det første internasjonale stemnet ho var med på.

  – Eg blei oppfordra til å delta på NM, og der såg dei at eg hadde talent. Det blei norsk rekord. Så har det gått betre og betre, det har vore ei fantastisk reise, seier Arendals-jenta.

  – Eg kjende meg veldig sterk då eg stod der, og var veldig stolt.

  Stolt er også trenar Stian Grimseth.

  – Ein ting er å ha talent. Men å greie å ta det ut slik ho gjorde i dag, er fantastisk, seier han.

  – Dette er ikkje noko blaff. Ho har mykje å gå på teknisk, og kan utvikle seg mykje. Ho er eit unikt talent.

  OL i Tokyo kjem kanskje litt tidleg, men OL i Paris om tre år er eit naturleg mål, seier han.

  – Dette er veldig stort, seier generalsekretær Arne Grostad i vektløftarforbundet til NRK.

  I rykk løfta ho 100 kilo og blei nummer fem. Smanlagt er det 26 kilo over den tidlegare norske rekorden.

  – Med så kort fartstid som vektløftar gir dette håp om endå betre prestasjonar framover, skriv forbundet på si nettside.

  Solfrid Koanda
  Foto: YURI KOCHETKOV / EPA
 • Zlatan «svært nær» ny kontrakt

  – Berre detaljar står att før Zlatan Ibrahimovic signerer ny kontrakt med Milan, seier klubbdirektør Paolo Maldini.

  Svensken, som fyller 40 i oktober, har kontrakt ut sesongen, men med opsjon på forlenging til sommaren 2022. Det er denne opsjonen som no treuleg blir ein realitet.

  Han får hovudæra for å ha gjort Milan til ein tittelkandidat sidan han kom tilbake til klubben i januar i fjor. Han er toppscorar med 15 mål på dei 16 kampane han har spela denne sesongen.

  Men i kveldens kamp mot Parma fekk han raudt kort etter ein times spel, for kommentarar mot dommaren.

  Milan har ikkje vunne Serie A sidan 2011, då også med Ibrahimovic på laget.

  Milan er nummer to på tabellen, 11 poeng bak byrival Inter før dagens runde.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal