NRK Meny
Normal

Northug: – Det ble ingen VM-konge

VAL DI FIEMME (NRK.no): Petter Northug ble den beste løperen i VM, men innrømmer at det aldri har vært vanskeligere å vinne.

Petter Northug

Petter Northug har tatt både sølv og gull individuelt, samt stafettgull, i Val di Fiemme. Men han vil ikke kalle seg VM-konge.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Northug var sjanseløs på den avsluttende VM-femmila, der svenske Johan Olsson stakk etter 13 kilometer og beholdt ledelsen helt til mål. Northug ga helt opp mot slutten, og ble bare nummer 21.

Likevel er Northug fornøyd når han reiser hjem fra Val di Fiemme med gull fra 15-kilometeren og stafetten, og sølv fra sprinten. Den medaljesamlinga gjør at han også denne gangen ble VMs mest dekorerte herrelangrennsløper.

Dermed er han på papiret VM-konge igjen. Det var han også i Liberec i 2009 og i Holmenkollen i 2011, samt at han var OL-konge i Vancouver i 2010.

– Aldri vært sikker

Men denne gangen lar han seg ikke krone.

– Det ble fire individuelle mestere her. Det ble ingen konge, sier Northug.

Etter å ha blitt slått på begge distansene han var tittelforsvarer på – tremila og femmila – innrømmer han at det aldri har vært vanskeligere å vinne.

– Det er jevnere enn det har vært. Du vet ikke hvem som vinner lenger, fastslår han overfor NRK.no.

– Så du er ikke sikker på å vinne lenger?

– Det har jeg vel egentlig aldri vært, men nå er det flere som kan vinne. Og at det blir fire forskjellige individuelle verdensmestere fra fire forskjellige nasjoner, er veldig bra for internasjonalt langrenn, sier Northug.

Vil ha Kollen-kok

Sprinten ble altså vunnet av Nikita Kriukov fra Russland, Dario Cologna fra Sveits tok tremilsgullet, Petter Northug vant 15-kilometeren, mens svenske Johan Olsson tok femmila.

Heldigvis for Petter Northug, får han raskt muligheten til å ta igjen femmilstronen. For allerede om to uker er det femmil i Holmenkollen.

– Jeg er motivert for femmila i Holmenkollen. Det er hjemmebane, og jeg håper det blir kok. Det er den som betyr noe nå, fastslår Northug.

Kan ta Legkov

Noen sammenlagtseier i verdenscupen, har han ikke den helt store troen på. Northug ligger på tredjeplass i cupen, 226 poeng bak ledende Dario Cologna og 87 poeng bak Alexander Legkov.

– Jeg tror det er mulig å ta igjen Legkov hvis jeg gjør noen gode sprinter. Dario gikk jo to renn i Davos rett før VM, og prioriterer nok cupen litt høyere enn oss, poengterer Petter Northug.

Det var for øvrig Dario Cologna som tok sølvet vak Olsson på femmila, mens Alexey Poltoranin knep bronsen. Eldar Rønning ble beste normann på femteplass, Tord Asle Gjerdalen ble nummer seks, Petter Eliassen 14 og Sjur Røthe 17, mens Northug altså endte som nummer 21.

Northug har ennå ikke bestemt seg for om han går verdenscuprennene i Lahti kommende helg.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Brann