NRK Meny
Normal

– Demoraliserende hvis jeg ikke slår Petter

Det blir Northug-duell i Kuusamo. Og denne gangen regner Tomas med å være bestemann i familien.

Tomas og Petter Northug

Petter og Tomas Northug på samme lag i NM-stafetten sist vinter. I Kuusamo kan det bli en knalltøff kamp mellom brødrene fra Framverran.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det vil være tungt, nesten litt demoraliserende, hvis jeg ikke slår Petter sammenlagt i Kuusamo. Jeg vet hvor lite han har trent i høst, sier Tomas Northug til NRK.no.

Han deler hus med Petter hjemme i Trondheim og vet hvor lite storebroren fikk trent på grunn av virussykdommen i august og september.

– Med tanke på hvor lite han har trent, ble jeg imponert over det han presterte spesielt lørdag på Beitostølen. Det viser at han kan gå gode renn selv med et dårlig grunnlag, sier Tomas.

Petter Northug innledet sesongen med en 61.-plass på 10 km klassisk, men hevet seg til en 12.-plass på 10 km skøyting og tok seg til semifinale i sprinten på Beitostølen.

Håper på framgang

Petter Northugs trener Eirik Myhr Nossum bekrefter at den mest meritterte av Northug-brødrene stiller til start i verdenscupåpninga, som er en minitour med tre etapper.

– Petter håper at framgangen skal fortsette og at han skal få brukbare resultater, men man kan ikke regne med at han kommer til å kjempe om seieren, sier Myhr Nossum til NRK.no.

Selv sto Tomas Northug over sesongåpningen på Beitostølen på grunn av en lett forkjølelse i forrige uke. I stedet var sprintlandslagsløperen hjemme i Trondheim og trente.

Har tatt steg

Likevel får han gå i Kuusamo, fordi han som vinner av skandinavisk cup sist vinter har friplass. Han er usikker på hvor han står, men velger å være offensiv.

– Det har egentlig gått veldig bra i høst, og jeg føler jeg har tatt et steg kapasitetsmessig. Det er helt klart sprinten jeg har størst forhåpninger til, jeg tror løypa i Kuusamo passer meg veldig bra, men målet er helt klart å slå Petter sammenlagt over tre dager, sier 23-åringen.

Mens det blir to blad Northug i Kuusamo, blir trolig ingen av dem å se i verdenscupen på Lillehammer helga etter. Petter drar sannsynligvis på nytt høydeopphold. Tomas drar garantert til høyden etter Kuusamo.

Dropper Lillehammer

– De fleste av oss sprinterne drar til høyden for å forberede oss til sprinten i Davos. Det blir et veldig viktig renn, kanskje det aller viktigste for min del i vinter. Skal jeg ha en sjanse til å komme til OL, må jeg overbevise der, påpeker Tomas.

– Petter må gjøre opp status etter Kuusamo. Hvis han føler at han trenger flere harde økter før han drar til høyden igjen, kan det bli aktuelt å gå Lillehammer. Han ønsker å komme seg til høyden igjen så fort han er klar for det, sier Eirik Myhr Nossum.

Minitouren i Kuusamo innledes med en klassisk sprint fredag, fortsetter med 10 km klassisk intervallstart lørdag og avsluttes med 15 km jaktstart i fristil søndag.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal