NRK Meny
Normal

Northug etter NM-gull: – Ikke godkjent

Petter Northug tok innersvingen på konkurrentene og ble norgesmester, men var likevel ikke helt fornøyd etter målgang.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn. I målområdet har programleder Knut Skeie Solberg. med seg NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

SE VIDEO: Her tar spurtkongen kongepokalen.

– Langt fra godkjent spurt av meg, men jeg kom først inn på oppløpet og det var det viktigste, sier Petter Northug til NRK etter målgang.

For mye rot

Han ble liggende bak Niklas Dyrhaug og Sjur Røthe de siste hundre meterne av dagens 30 kilometer fellesstart i Tromsø. Men slet med å finne en åpning for å komme seg forbi konkurrentene.

Til tross for å slå dem begge på oppløpet, var 30-åringen ikke fornøyd med sin egen spurt etter dagens renn.

– Jeg skulle ønske jeg kunne vist publikum som har møtt opp her litt høyere fart her, men da jeg ble litt innesperret måtte jeg bare gjøre det beste ut av det. Og inn på oppløpet her er det klassiskspor i ideallinja og der ble det mye rot, fortsetter Northug.

Kongepokal til spurtkongen

Som nevnt var det Northug som stakk av med NM-gull og dermed kongepokal lørdag, men Sjur Røthe tok sølvet og Niklas Dyrhaug sikret bronsen.

Dette er jo det største mesterskapet i år når vi ikke har OL eller VM, da er det gøy å ta et gull, sier Northug med glimt i øyet.

Northug og kongen

FORNØYD: Her får Petter Northug kongepokalen av kong Harald.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Han understreker også at han fornøyd med seieren med tankte på den store bredden og det høye nivået i norsk herrelangrenn om dagen.

– I en tremil fellesstart med den bredden vi har her så er det ikke bare å komme hit å hente den (kongepokalen). Men det gikk etter planen og jeg fikk løpet slik jeg ville, det passet meg bra.

Sparer seg til Kollen

Etter Tour de Ski har vi sett lite av Northug. Lørdagens fellesstart ble det første rennet han gikk siden han kom opp på toppen av Monsterbakken i Val di Fienne, bortsett fra ett amatørrenn i Trøndelag.

– Ja, jeg har fullført planen min og da skal få litt overskudd fram mot det som skal skje neste lørdag, sier Northug som snakker om den tradisjonelle femmila i Holmenkollen.

Før den tid stiller han til start i spurten i Drammen onsdag, men det er helt klart rennet i Holmenkollen som blir viktigst for nordmannen.

– Jeg kommer nok til å spare beina og stake i Drammen. Det blir den siste gjennomkjøringa før femmila.

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang