NRK Meny
Normal

Northug etter NM-gull: – Ikke godkjent

Petter Northug tok innersvingen på konkurrentene og ble norgesmester, men var likevel ikke helt fornøyd etter målgang.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn. I målområdet har programleder Knut Skeie Solberg. med seg NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

SE VIDEO: Her tar spurtkongen kongepokalen.

– Langt fra godkjent spurt av meg, men jeg kom først inn på oppløpet og det var det viktigste, sier Petter Northug til NRK etter målgang.

For mye rot

Han ble liggende bak Niklas Dyrhaug og Sjur Røthe de siste hundre meterne av dagens 30 kilometer fellesstart i Tromsø. Men slet med å finne en åpning for å komme seg forbi konkurrentene.

Til tross for å slå dem begge på oppløpet, var 30-åringen ikke fornøyd med sin egen spurt etter dagens renn.

– Jeg skulle ønske jeg kunne vist publikum som har møtt opp her litt høyere fart her, men da jeg ble litt innesperret måtte jeg bare gjøre det beste ut av det. Og inn på oppløpet her er det klassiskspor i ideallinja og der ble det mye rot, fortsetter Northug.

Kongepokal til spurtkongen

Som nevnt var det Northug som stakk av med NM-gull og dermed kongepokal lørdag, men Sjur Røthe tok sølvet og Niklas Dyrhaug sikret bronsen.

Dette er jo det største mesterskapet i år når vi ikke har OL eller VM, da er det gøy å ta et gull, sier Northug med glimt i øyet.

Northug og kongen

FORNØYD: Her får Petter Northug kongepokalen av kong Harald.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Han understreker også at han fornøyd med seieren med tankte på den store bredden og det høye nivået i norsk herrelangrenn om dagen.

– I en tremil fellesstart med den bredden vi har her så er det ikke bare å komme hit å hente den (kongepokalen). Men det gikk etter planen og jeg fikk løpet slik jeg ville, det passet meg bra.

Sparer seg til Kollen

Etter Tour de Ski har vi sett lite av Northug. Lørdagens fellesstart ble det første rennet han gikk siden han kom opp på toppen av Monsterbakken i Val di Fienne, bortsett fra ett amatørrenn i Trøndelag.

– Ja, jeg har fullført planen min og da skal få litt overskudd fram mot det som skal skje neste lørdag, sier Northug som snakker om den tradisjonelle femmila i Holmenkollen.

Før den tid stiller han til start i spurten i Drammen onsdag, men det er helt klart rennet i Holmenkollen som blir viktigst for nordmannen.

– Jeg kommer nok til å spare beina og stake i Drammen. Det blir den siste gjennomkjøringa før femmila.

Siste nytt

 • Ruud tapte i kvartfinalen

  Casper Ruud ga meritterte Richard Gasquet god motstand, men den franske veteranen ble for sterk og vant i strake sett i kvartfinalen i ATP-turneringen i Båstad. Til slutt endte det med settsifrene 7–6 (7-4), 6–2.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • AC Milan vant anken i CAS

  Den italienske storklubben ble utestengt fra Europaligaen av UEFA, for å ha brutt reglene for økonomisk fair play (FFP). AC Milan anket til CAS, som nå ber UEFA finne en annen straff. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale