NRK Meny
Normal

Northug tar selvkritikk

Ett døgn etter flausen i langrennsløypa, møtte en angrende Petter Northug pressen.

Petter Northug møtte pressen i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010 søndag.

Petter Northug møtte pressen i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010 søndag.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

OL-ledelsen presset langrennsesset til å svare på spørsmål, og det var en angrende Northug som svarte på spørsmål om gårsdagen.

Grunnen til pressetreffet var presentasjonen av sprintlaget som i morgen skal kjempe om nye medaljer.

Der vil Northug gå for sitt første OL-gull. og han får med seg enten Ola Vigen Hattestad eller Øystein Pettersen i lagsprinten.

Northug ertet på seg de fleste lørdag. Da nektet han å uttale seg etter stavbruddet i skiathlom. Uhellet fratok ham sannsynligvis en medalje.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.– Jeg hadde konkurrert og, ja, jeg har veldig fokus da og når det skjer som det skjedde i går, trenger jeg litt tid for meg selv, sa Northug på søndagens pressemøte.

– Kunne du gjort noe annerledes?

– Ja ... det er vel noe jeg kunne ha gjort annerledes, sa Northug, før han la til:

– Jeg tar selvkritikk for både løpet og det som skjedde etter løpet. Jeg burde nok ha kommet tilbake for å snakke.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Skuffet

Søndagens pressetreff fant sted i Northugs sovetid. Han var fortsatt skuffet over skiathlomen.

– Jeg ble litt skuffet over at det ikke fungerte, spesielt i går da det var perfekt for min del. Jeg følte meg bra, var der jeg skulle og så var jeg uheldig og brakk staven. Det skjønte de foran og de ga gass, sa Northug.

– De fikk en luke, men jeg fikk tettet den litt igjen, men det kostet for mye og da hadde jeg ingen muligheter. Jeg skulle gjerne hatt en medalje, la han til.

Trengte et døgn

Fra flere hold – også støtteapparatet i OL – ble han kritisert for tilløp til manglende folkeskikk, egoisme og arroganse.

Etter 15-kilometeren ble han nærmest jaget ut av lagledelsen for å gi noen kjappe uttalelser. Heller ikke da hadde Northug lyst til å snakke.

– Jeg sa i går at jeg trengte tid og så fikk jeg heller snakke i morgen (søndag) etter et døgn for meg selv, sa Northug.

Er du opptatt av hvordan du framstår for det norske publikum?

– Ja, jeg ønsker å bli oppfattet positivt både når det går bra og når det går dårlig. Men i går var det så nært. Jeg hadde matchball mot slutten. Da ble det veldig tøft for meg etterpå.

Svake?

For Norges Skiforbund er situasjonen et dilemma. Northug har flørtet med ideen om å bryte ut av landslaget. Han har også inngått private sponsoravtaler helt på tvers av hva eget forbund rådet ham til.

Det kan også se ut som lederne i forbund og på landslaget ikke har vært sterke nok overfor Northug. Han kjører sitt løp og får det ofte som han vil.

Men uten Northug i stallen har NSF dårligere kort på hånden overfor mulige samarbeidspartnere.

Noen kilometer lenger nord i Whistler-dalen har Aksel Lund Svindal herjet i alpinbakken de siste dagene.

Hittil er det en veldig forskjell mellom alpinesset og Petter Northugs OL.
Det gjelder både resultater og vilje til å gi nordmenn et innblikk i hva som egentlig skjedde i konkurransene.

Siste nytt

 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal