Hopp til innhold

Northug takker for svensk drahjelp

FALUN/OSLO (NRK.no): Da Daniel Richardsson og Emil Jönsson skrudde opp farten ut på sisterunden av lørdagens fellesstart, måtte Dario Cologna og Alexander Legkov gi luke. Petter Northug takker og bukker for svenskehjelpen.

Emil Jönsson og Daniel Richardsson skrur opp farten

Daniel Richardsson (f.v.) og Emil Jönsson økte tempoet betraktelig ut på den siste runden av lørdagens fellesstart. Northug (i gul trøye) var blant de få som klarte å følge. Cologna og Legkov måtte gi luke.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

– Svenskene dro opp farta, og da slapp Legkov og Cologna. Jeg hadde ikke forventet hjelp, så det må jeg bare takke for, sier Northug til et samlet pressekorps etter løpet.

Petter Northug i Falun

Petter Northug applauderte konkurrentene - både verbalt og fysisk - etter lørdagens fellesstart.

Foto: ANDERS WIKLUND

Nordmannen var utenfor rekkevidde til å vinne lørdagens fellesstart, men staket likevel inn til en solid 4.-plass.

Les om rennet: Rønning staket til seier - Northug økte forspranget

Dermed økte han ledelsen i verdenscup-sammendraget ytterligere, ettersom de argeste rivalene i totalcupen - sveitseren Dario Cologna og russiske Alexander Legkov - var hektet av da løpet skulle avgjøres.

Begge de to sammenlagt-kandidatene måtte nemlig slippe ut på sisterunden, da Daniel Richardsson og Emil Jönsson skrudde opp farten.

Svensk drahjelp ble avgjørende

Northug tror ikke han hadde fått luke til erkerivalene uten drahjelpen fra svenskene.

Dario Cologna

Sveitsiske Dario Cologna har hele 1 minutt og 20 sekunder å ta igjen på Petter Northug under søndagens jaktstart.

Foto: NTB Scanpix

– Hvis du tenker taktikk, så hjelper de meg med å få luke. De trekker også opp spurten for Martin og Eldar, påpeker Northug.

– Jeg vet ikke hva jeg har gjort for å fortjene det. Jeg hadde ikke forventet svensk hjelp her i Falun, så det er bare å takke, sier Northug til både norske og svenske journalister.

Cologna og Legkov endte på henholdsvis 12.- og 15.-plass, og har begge mer enn ett minutt å ta igjen på Northug under søndagens avsluttende jaktstart.

– Vil du gi noe tilbake til svenskene?, undret en svensk journalist til Northug.

– Nei, smeller det kontant tilbake fra trønderen.

  • Se oversikter over sammendrag og tidsavstander i faktabokser til høyre (eller under artikkelen om du leser på mobil).

Tenkte ikke på seieren

Eldar Rønning vant fellesstart i Falun

Eldar Rønning jublet vilt for årets første seier i verdenscupen. Maxim Vylegsjanin og Martin Johnsrud Sundby ble nummer to og tre.

Foto: ANDERS WIKLUND

Eldar Rønning spurtslo Martin Johnsrud Sundby og russiske Maxim Vylegsjanin på oppløpet.

Northug så lenge ut til å kunne være med å kjempe om seieren, men måtte slippe på de siste meterne inn mot mål.

Det hadde neppe skjedd om det stod om edelt metall i mål.

– Jeg var opptatt med å holde fokus på det som skjedde bak meg fremfor å jage seieren. Jeg var egentlig veldig fornøyd da jeg gikk inn i den siste bakken for jeg visste at Cologna og Legkov måtte slippe, så jeg var ikke helt på hugget, forklarer Northug.

I morgen avsluttes verdenscupen med 15 km jaktstart i fri teknikk. Northug går ut med et solid forsprang, hele 30 ,5 sekunder foran Maxim Vylegsjanin, som følger nærmest.

Northug har planen klar

Dario Cologna går ut som nummer åtte, hele 1.20,0 min bak Northug. Alexander Legkov er enda lenger bak, på 16.-plass, og må ta inn 1.47,0 på nordmannen.

– Jeg skal gå fort de to første rundene, så får vi se ute på tredje runden hva som skjer, sier Northug om planen for morgendagen.

VIDEO: Se intervju med Northug etter løpet

Petter Northug har stor sjans til å vinne verdenscupen sammenlagt imorgen, men må gå hardt ut. Reporter: Ida Nysæther Rasch

VIDEO: Northug om Legkov: - Så ut som han hadde vært på byen i natt

VIDEO: Se Eldar Rønning spurte inn til seier

Eldar Rønning spurtslo konkurrentene under dagens 15 km i Falun. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Spurtseier til Eldar Rønning

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal