Hopp til innhold

Klar beskjed fra Northug: – Jeg skal til Falun

TRONDHEIM (NRK.no): Petter Northug har ikke signert avtalen med Norges skiforbund. Likevel gjør han det helt klart at han skal gå VM, ikke langløp, til vinteren

Petter Northug

Petter Northug har ennå ikke signert noen avtale med Norges skiforbund, men til VM skal han.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Det er helt sikkert, jeg skal til Falun, sier Petter Northug i et eksklusivt intervju med NRK.no torsdag.

Dermed setter han en stopper for spekulasjonene om at han kan komme til å velge langløp i stedet for verdenscup og VM den kommende sesongen.

– Det er VM i Falun som er hovedmålet, understreker han.

Skal han til VM, må han undertegne en representasjonsavtale med Norges skiforbund. Det har han ennå ikke gjort, og det kommer han heller ikke til å gjøre denne uka.

Regner med avklaring

Etter det NRK.no erfarer, er Northug fortsatt ikke fornøyd med alle detaljene innenfor rammen som ble akseptert av styret i Norges skiforbund sist helg.

Begge parter har de siste ukene omtalt samtalene som positive.

– Er avtalen snart i boks?

– Det regner jeg med, jeg bruker ikke energi på det. Det er andre som jobber med det, sier Petter Northug.

Han er topp motivert for å levere varene på svenskenes hjemmebane. Han reiser til Falun for å revansjere de skuffende resultatene i Sotsji-OL sist vinter. Men han skal ikke bare ha hevn, han har også noe å forsvare.

– I Falun har jeg ting å forsvare fra Val di Fiemme, så der ønsker jeg å gjøre det bra, sier Northug.

Han er som kjent tittelforsvarer på 15-kilometeren fra Val di Fiemme-VM i 2013, der han også gikk Norge inn til gull på stafetten.

Åpner for flere VM

Petter Northug åpner også for at det kan bli flere mesterskapsdeltakelser etter Falun-VM. Neste VM er i Lahti i 2017.

– Det er mye som kan skje. Man skal holde seg frisk og rask, og ting skal gå på skinner. Men det er klart, mesterskap det trigger, så vi får se hvor mange det blir, sier Northug.

Skulle han bestemme seg for å satse mot nye mesterskap, er det også duket for nye forhandlingsdueller med Norges skiforbund. Akkurat nå ser det ut til at forbundet og Northug kommer til enighet om en avtale som gjør at Northug innenfor trange rammer kan fortsette samarbeidet med Coop igjennom denne vinteren.

Men via VG har generalsekretær Stein Opsal i Norges skiforbund gjort det helt klart at hvis Northug skal representere Norge i verdenscup og mesterskap etter 2014/15-sesongen, så må han skrinlegge hele Coop-avtalen en gang for alle.

Stenger støyen ute

De bekymringene tar ikke Petter Northug før han er ferdig med VM i Falun. Sportslig sett er han i veldig god rute, noe tester og konkurranser i sommer og høst har han bekreftet.

Samtidig står fortsatt noen utenomsportslige hindre i veien.

Torsdag 9. oktober må Northug møte i Sør-Trøndelag Tingrett for å få dommen etter promillekjøringa natt til 4. mai. Northug har i avhør tilstått på alle seks tiltalepunkter.

Straffutmåling – og ikke minst soningstidspunktet – vil utvilsomt påvirke Northugs sesong.

– Hva tenker du om torsdagen i neste uke?

– Det er ikke noe jeg tenker spesielt mye på. Det er en kort hendelse, så det skal gå fint, sier Northug, som hevder han har klart å stenge utenomsportslig støy ute.

– Det er bare å ha fokus på det som er viktig for å gå fort til vinteren, fastslår Petter Northug.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal