NRK Meny
Normal

Klar beskjed fra Northug: – Jeg skal til Falun

TRONDHEIM (NRK.no): Petter Northug har ikke signert avtalen med Norges skiforbund. Likevel gjør han det helt klart at han skal gå VM, ikke langløp, til vinteren

Petter Northug

Petter Northug har ennå ikke signert noen avtale med Norges skiforbund, men til VM skal han.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Det er helt sikkert, jeg skal til Falun, sier Petter Northug i et eksklusivt intervju med NRK.no torsdag.

Dermed setter han en stopper for spekulasjonene om at han kan komme til å velge langløp i stedet for verdenscup og VM den kommende sesongen.

– Det er VM i Falun som er hovedmålet, understreker han.

Skal han til VM, må han undertegne en representasjonsavtale med Norges skiforbund. Det har han ennå ikke gjort, og det kommer han heller ikke til å gjøre denne uka.

Regner med avklaring

Etter det NRK.no erfarer, er Northug fortsatt ikke fornøyd med alle detaljene innenfor rammen som ble akseptert av styret i Norges skiforbund sist helg.

Begge parter har de siste ukene omtalt samtalene som positive.

– Er avtalen snart i boks?

– Det regner jeg med, jeg bruker ikke energi på det. Det er andre som jobber med det, sier Petter Northug.

Han er topp motivert for å levere varene på svenskenes hjemmebane. Han reiser til Falun for å revansjere de skuffende resultatene i Sotsji-OL sist vinter. Men han skal ikke bare ha hevn, han har også noe å forsvare.

– I Falun har jeg ting å forsvare fra Val di Fiemme, så der ønsker jeg å gjøre det bra, sier Northug.

Han er som kjent tittelforsvarer på 15-kilometeren fra Val di Fiemme-VM i 2013, der han også gikk Norge inn til gull på stafetten.

Åpner for flere VM

Petter Northug åpner også for at det kan bli flere mesterskapsdeltakelser etter Falun-VM. Neste VM er i Lahti i 2017.

– Det er mye som kan skje. Man skal holde seg frisk og rask, og ting skal gå på skinner. Men det er klart, mesterskap det trigger, så vi får se hvor mange det blir, sier Northug.

Skulle han bestemme seg for å satse mot nye mesterskap, er det også duket for nye forhandlingsdueller med Norges skiforbund. Akkurat nå ser det ut til at forbundet og Northug kommer til enighet om en avtale som gjør at Northug innenfor trange rammer kan fortsette samarbeidet med Coop igjennom denne vinteren.

Men via VG har generalsekretær Stein Opsal i Norges skiforbund gjort det helt klart at hvis Northug skal representere Norge i verdenscup og mesterskap etter 2014/15-sesongen, så må han skrinlegge hele Coop-avtalen en gang for alle.

Stenger støyen ute

De bekymringene tar ikke Petter Northug før han er ferdig med VM i Falun. Sportslig sett er han i veldig god rute, noe tester og konkurranser i sommer og høst har han bekreftet.

Samtidig står fortsatt noen utenomsportslige hindre i veien.

Torsdag 9. oktober må Northug møte i Sør-Trøndelag Tingrett for å få dommen etter promillekjøringa natt til 4. mai. Northug har i avhør tilstått på alle seks tiltalepunkter.

Straffutmåling – og ikke minst soningstidspunktet – vil utvilsomt påvirke Northugs sesong.

– Hva tenker du om torsdagen i neste uke?

– Det er ikke noe jeg tenker spesielt mye på. Det er en kort hendelse, så det skal gå fint, sier Northug, som hevder han har klart å stenge utenomsportslig støy ute.

– Det er bare å ha fokus på det som er viktig for å gå fort til vinteren, fastslår Petter Northug.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein