NRK Meny
Normal

Her taper Northug sin første spurt

Etter et taktisk perfekt gjennomført løp, var det bare oppløpet som stod mellom Petter Northug og årets første seier. Men for første gang ble selveste Northug-spurten slått i et distanserenn.

Video Northug tapte spurtduell

VIDEO: Vylegzjanin jubler for seier, mens Northug må ta til takke med 2. plass.

Inn i siste bakken hadde Mosvik-ekpressen, som endelig var tilbake i godt gammelt slag, los på de to russerne Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin, og inn på det 200 meter lange oppløpet var de tre side om side.

- Sikker Northug-seier, tenkte nok de fleste nordmenn, med visshet om Northugs suverene spurtegenskaper som gang på gang har sikret Norge gull og edelt metall de siste årene.

Northug passerte Legkov, satte på turboen og fosset mot mållinjen. Men russiske Vylegzjanin gjorde det samme, og holdt unna for selveste Northug-spurten.

Det er første gang at Northug taper et distanserenn på oppløpet.

Tidligere i dag: Bjørgen tok sin 10. strake seier

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Taktisk perfekt løp

Dermed ble det 2. plass på Petter, som nok likevel bør si seg fornøyd med å endelig være tilbake i verdenstoppen igjen.

For igjen viste Northug sine eminente taktiske egenskaper på fellesstart.

25-åringen, som til nå i sesongen har slitt med formsvikt, måtte starte langt bak i feltet, og var lenge langt unna tetkampen i rennet.

Northug lå faktisk faretruende langt bak teten halvveis i løpet, og hadde over halvminuttet frem til Lukas Bauer i front på det meste.

Russerne var sterke

Men som så mange ganger før; med et par energiske stavtak var Northug plutselig helt fremme i tet da det gjenstod ti kilometer.

Derfra og til mål lå Northug som oftest på halen av tetgruppen, som bestod av 10-15 løpere.

Inn i siste bakken prøvde russerne Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin å rykke fra feltet, og de eneste som greide å følge, var Northug og verdenscupleder Dario Cologna.

Inn på oppløpet var det dermed klart for spurtoppgjør, men en småkavete Northug klarte aldri å passere teknisk gode Vylegzjanin, som tok sin første seier for sesongen.

Se hele resultatlisten her!

Også Morten Eilifsen og Tord Asle Gjerdalen viste solid form og hang lenge med i front, men spesielt Eilifsen fikk det tungt da russerne skrudde opp farten mot slutten. Gjerdalen gikk i mål som nr. 8, mens Eilifsen endte på 14. plass.

Martin Johnsrud Sundby brøt løpet.

Siste nytt

 • Lillebror Pedersen til Godset

  Sebastian Pedersen (18) gjør som storebror Marcus (27) og blir Strømsgodset-spiller.

  18 år gamle Sebastian er spiss i likhet med broren, og han har skrevet under en kontrakt som binder ham til Strømsgodset ut 2019-sesongen.

  Sebastian Pedersen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Aamodt Kilde rask på utfortrening

  Aleksander Aamodt Kilde var raskest av de norske under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel med en 3.-plass. Aksel Lund Svindal kjørte ned til en 7.-plass, mens Kjetil Jansrud endte på en 16.-plass i gjennomkjøringen. Christof Innerhofer var raskest.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Powell ny trener i Sandefjord

  Tidligere Egersund- og Levanger-trener Magnus Powell blir trener i eliteserieklubben Sandefjord. Powell har skrevet under på en toårig avtale. Han erstatter Lars Bohinen, som har tatt over Aalesund.

  Magnus Powell
  Foto: Torstein Bjørkås/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike