NRK Meny
Normal

Her taper Northug sin første spurt

Etter et taktisk perfekt gjennomført løp, var det bare oppløpet som stod mellom Petter Northug og årets første seier. Men for første gang ble selveste Northug-spurten slått i et distanserenn.

Video Northug tapte spurtduell

VIDEO: Vylegzjanin jubler for seier, mens Northug må ta til takke med 2. plass.

Inn i siste bakken hadde Mosvik-ekpressen, som endelig var tilbake i godt gammelt slag, los på de to russerne Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin, og inn på det 200 meter lange oppløpet var de tre side om side.

- Sikker Northug-seier, tenkte nok de fleste nordmenn, med visshet om Northugs suverene spurtegenskaper som gang på gang har sikret Norge gull og edelt metall de siste årene.

Northug passerte Legkov, satte på turboen og fosset mot mållinjen. Men russiske Vylegzjanin gjorde det samme, og holdt unna for selveste Northug-spurten.

Det er første gang at Northug taper et distanserenn på oppløpet.

Tidligere i dag: Bjørgen tok sin 10. strake seier

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Taktisk perfekt løp

Dermed ble det 2. plass på Petter, som nok likevel bør si seg fornøyd med å endelig være tilbake i verdenstoppen igjen.

For igjen viste Northug sine eminente taktiske egenskaper på fellesstart.

25-åringen, som til nå i sesongen har slitt med formsvikt, måtte starte langt bak i feltet, og var lenge langt unna tetkampen i rennet.

Northug lå faktisk faretruende langt bak teten halvveis i løpet, og hadde over halvminuttet frem til Lukas Bauer i front på det meste.

Russerne var sterke

Men som så mange ganger før; med et par energiske stavtak var Northug plutselig helt fremme i tet da det gjenstod ti kilometer.

Derfra og til mål lå Northug som oftest på halen av tetgruppen, som bestod av 10-15 løpere.

Inn i siste bakken prøvde russerne Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin å rykke fra feltet, og de eneste som greide å følge, var Northug og verdenscupleder Dario Cologna.

Inn på oppløpet var det dermed klart for spurtoppgjør, men en småkavete Northug klarte aldri å passere teknisk gode Vylegzjanin, som tok sin første seier for sesongen.

Se hele resultatlisten her!

Også Morten Eilifsen og Tord Asle Gjerdalen viste solid form og hang lenge med i front, men spesielt Eilifsen fikk det tungt da russerne skrudde opp farten mot slutten. Gjerdalen gikk i mål som nr. 8, mens Eilifsen endte på 14. plass.

Martin Johnsrud Sundby brøt løpet.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia