Hopp til innhold

Northug åpner for nye elleville målganger - hva synes du han bør gjøre?

VAL DI FIEMME (NRK.no): Han har blitt kalt «gris», arrogant og usympatisk for måten han vinner på. Hvordan mener du Petter Northug (27) bør feire dersom han skulle krysse mållinjen først i Val di Fiemme-VM?

Northugs mange feiringer gjennom karrieren

Petter Northug går sjelden over målstreken som vinner uten å gestikulere på et eller annet vis. Her fra VM-stafetten i Holmenkollen 2011 (t.v.), lagsprinten fra Vancouver-OL i 2010 (øverst), VM-stafetten i Holmenkollen (øverst), 30 km dobbeljaktstarten i Liberec-VM i 2009 (nederst) og etter stafettgullet i Sapporo-VM i 2007.

Foto: NTB Scanpix

  • Se de beste feiringene til Northug lenger ned i saken!
Northug peker nese

Northug pekte nese til svenske Markus Hellner etter stafettseieren på Sjusjøen i november 2011.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg planlegger alt i løpene mine, utenom målgangen. Det som har skjedd der har vært spontant, hevder Petter Northug til NRK.

Mosvik-ekspressen har vunnet sju av de 13 VM-konkurransene han har stilt opp i, og er nok verdens beste på å spisse formen inn mot mesterskap.

I Val di Fiemme skal Northug ut og jakte på nye VM-gull. Og vinner han, blir det nye feiringer.

  • Har du forslag til nye feiringer Northug bør prøve? Legg inn ditt forslag nederst i artikkelen, send en e-post til nrkvinter@nrk.no eller bruk Twitter/Instagram med hashtagen «#nrkvinter»!

Kan ikke garantere gullfeiring

Trønderen hevder imidlertid at han ikke har planlagt noen feiring dersom han skulle gå til topps på en av øvelsene i Val di Fiemme.

– Jeg har ikke planlagt noen feiringer for Val di Fiemme, sier Northug, før han legger til:

– Men at hodet koker over og at det kan skje ting etter målgang, det kan nok skje igjen, sier Northug.

– Hender han går for langt

Jann Post

Jann Post mener Northugs feiringer først og fremst er moro, selv om langrennsesset noen ganger drar det litt langt.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– For meg gir feiringene en ekstra dimensjon. De er underholdning. Noen ganger har han nok gått litt over streken, men alt i alt tilfører de mye mer moro enn om han hadde latt være, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

NRK-kommentatoren har kommentert nesten samtlige av Northugs gulløp de siste årene. Han har vanskelig for å tro at Northug ikke planlegger feiringene sine.

– Jeg tror nok noe er spontant, men Northug er en planlegger. Noen av de tipper jeg han har tenkt ut på forhånd, sier Post.

Langrennskommentatoren er sikker på at vi får se nye Northug-ablegøyer dersom det skulle bli nytt VM-gull i Val di Fiemme.

– Jeg håper han tar seg tid til å gjøre noen nye morsomme stunts under VM.

– Barneskirenn!

Helt siden Petter Northug gjorde sitt inntog i den ypperste verdenseliten i 2007, har han gjort seg bemerket med sine utagerende målfeiringer.

Etter å ha knust konkurrentene på stafetten under Sapporo-VM i 2007, sa han ordene «dette var et barneskirenn!», et utsagn som i ettertid nærmest har blitt et eget uttrykk når man vinner en overlegen seier.

VIDEO: Northug vinner VM-stafetten i 2007: - Barneskirenn!

Her får du høre og se Petter Northugs famøse sitat.

SE VIDEO: Northug roper ut «barneskirenn!» på oppløpet.

Vant - uten trinse

I starten av 2008/2009-sesongen, gikk Northug ankeretappen for det norske stafettlaget da verdenscupsirkuset var i Markus Hellners hjemby, Gällivare. På oppløpet var nordmannen helt suveren, til tross for at han ødela den ene staven før oppløpet.

VIDEO: Her vinner Northug stafett uten trinse

Petter Northug vant i Gällivare og det uten trinse på den ene staven.

SE VIDEO: Northug går inn til førsteplass uten trinse.

Håndhilste på publikum

Petter Northug har vunnet verdenscupen sammenlagt én gang - i 2010. Det feiret han også på en helt spesiell måte. Trønderen var nemlig suveren på den avsluttende jaktstarten i Falun - sesongens aller siste løp - og tok seg tid til å håndhilse på flere av publikummerne på oppløpssiden før han tuslet i mål.

I nærmere 200 meter gikk Northug langs reklameskiltene og ga «high fives» til minst 50 jublende svensker.

VIDEO: Northug håndhilser på publikum

Petter Northug håndhilste publikum på siste renn i verdenscupsesongen 2009/2010.

SE VIDEO: Northug håndhilser på publikum i Falun før han går i mål.

Bremset før mållinjen - ydmyket Hellner

Om Northugs feiringer hadde vært bråkjekke før, har han aldri vært mer bråkjekk enn da han sikret norsk stafettgull under VM i Holmenkollen i 2011.

Mosvik-ekspressen knallet til over den siste flaten, og cruiste mot målstreken i klar ledelse. Men istedet for å bare sikre norsk seier, valgte Northug å tverrstille skiene like før målstreken, og «ventte» på Markus Hellner, som gikk inn til svensk sølv.

Svenskene likte opptredenen til Northug særdeles dårlig. SVT-kommentator Jonas Karlsson kalte Northug for en «gris» for måten han ydmyket svenskene på.

Like etter målgang sendte Northug også en liten melding til det svenske kongehuset:

– Kong Carl Gustav, can you hear me?! sa Northug inn i TV-linsa.

VIDEO: Northug håner svenskene på oppløpet under VM 2011

Petter Nnorthug var i skyene etter seieren i VM på ski i Oslo og retter en hilsen til svenskekongen.

SE VIDEO: - Kong Carl Gustav can you hear me?, utbryter Northug mens han skrenser over mål.

Pekte nese til konkurrentene

Northug var bråkjekk etter å ha knust resten av feltet under en verdenscupstafett på Sjusjøen i starten av 2011/2012-sesongen.

Nordmannen avgjorde kampen om seieren rundt 50 meter før målstreken, og brukte de siste 50 meterne til å showe. Først børstet han av seg litt støv, før han rettet tommelen mot nesen som liten «æddabædda»-gest til konkurrentene.

– Når du er så overlegen som han var i dag, så får vi andre tåle at han gjør noen målgester, sa svenske Johan Olsson etter løpet.

VIDEO: Northug pekte nese og lagde «show» på Sjusjøen

Petter Northug pekte nese til svenskene etter seieren på Sjusjøen.

SE VIDEO: Denne «neshorngesten» fikk Northug mye oppmerksomhet for.

Har du forslag til hva Petter Northug bør gjøre i det han passerer mållinjen i VM? Kom med ditt forslag i kommentarfeltet under!

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal