Northug misfornøyd med superspurten

KUUSAMO/OSLO (NRK): Petter Northug gjorde som han ofte gjør. Først lå han på halen i 14,5 kilometer, så spurtet han inn til klar andreplass.

Petter Northug ble nummer to i jaktstarten i Kuusamo. Martin Johnsrud Sundby vant. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Petter Northug lå helt på halen av feltet - bak suverene Martin Johnsrud Sundby - stort sett gjennom hele 15 kilometeren. Men på siste runde avanserte han gradvis, og på de siste 100 meterne, var ingen i nærheten.

– Jeg var ikke noe bra i spurten. Jeg så bildene deres her. Jeg har litt å jobbe med, forteller Northug til NRK.

Forutså spurten

God spurt eller ikke. Det holdt uansett til klar andreplass i minitouren - 44,7 sekunder bak Sundby. Etterpå ble han liggende lenge i målområdet.

– Jeg var sliten. Jeg er ikke i form til å gå med disse gutta ennå. Jeg klarte ikke helt å gå på ski i dag, så jeg går bak der og er irritert på meg selv. Det handlet om å være på rett sted til rett sted, mener 29-åringen, og legger til at teknikken ikke er der den skal være.

SVT-ekspert: – Norge trikser for å skaffe seg fordeler.

Northug

UTSLÅTT: Petter Northug lå lenge på bakken i målområdet etter spurten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi så vel allerede på fjerde runde hvordan det kom til å ende, sier landslagssjef Vidar Løfshus med et smil.

– Han sier selv han ikke er i så god form. Stemmer det?

– Petter i media er noe annet. Han er i bra form, svarer Løfshus.

Og Northug mener han tross alt har vist lovende takter i de finske skoger.

– Jeg må få litt mer overskudd, men jeg skal egentlig ganske mange år tilbake i tid siden jeg har åpnet sesongen så bra. Jeg har troa på progresjon, slik at jeg kan forsvare denne andreplassen og kanskje kjempe med Martin også, innrømmer han.

– Må hjem å trene

Lagkameratene lot seg heller ikke akkurat overraske over Northugs sluttspurt.

– Petter og Finn er jo blant verdens raskeste. Jeg må nok bare hjem å trene spurt, sier Niklas Dyrhaug, som ble nummer fem, med et smil.

– Jeg hadde mer enn nok med meg selv, så jeg så ikke spurten til Petter. Men det overrasker meg ikke at han tok den, nei, sier sjettemann Didrik Tønseth, som ledet an i feltet inn til innspurten.

Northug takker Tønseth for innsatsen.

– Jeg er glad Didrik satte skikkelig fart. Han gjorde en god jobb for meg der. Jeg hadde nok tålt enda mer fart på de to siste rundene også, innrømmer Northug.

Finn Hågen Krogh fikk en tå foran italienske Francesco De Fabiani og sikret trippelt norsk i Kuusamo. Northug er 66 poeng bak Sundby i verdenscupen etter denne åpningshelgen.

Siste nytt

 • Haavi-forfall til landskampar

  Emilie Haavi har meldt forfall til VM-kvalifiseringskampane mot Polen og Belgia, melder NFF. Ho måtte ut med hamstringsskade like før pause i LSKs kamp mot Stabæk i helga.

  – Sesongen er nok over for min del, seier Haavi til Romerikes Blad.

  Linköpings Heidi Ellingsen er teken ut som ny kvinne i troppen.

  Norge møter Polen borte torsdag og Belgia heime tysdag i neste veke.

  Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)
  Foto: Ryan Kelly / NTB
 • Casper Ruud nummer 9 i verda

  Tennishåpet Casper Ruud (22) klatrar ein plass på den ferske ATP-rankingen og er framleis i posisjon til å kome med i tourfinalen i Torino i midten av november.

  Nordmannen er på same poengsum som på førre ranking, men klatrar likevel eitt hakk til 9.-plassen. Det skuldast at den sveitsiske veteranen Roger Federer mister 480 poeng og fell til 11.-plass.

  9.-plassen er Casper Ruuds beste så langt i karrieren. Han ligg 200 poeng bak austerrikaren Dominic Thiem og 237 poeng framfor Hubert Hurkacz frå Polen.

  Nettopp Hurkacz kan bli Ruuds argaste konkurrent om ein plass i finalen. Per nå er begge akkurat inne blant dei åtte som får spele der.

  Ruuds neste turnering går i Wien i neste veke. Han blei nyleg slått ut i åttedelsfinalen i Masters 1000-turneringa i Indian Wells.

  Casper Ruud
  Foto: Sean M. Haffey / AFP
 • Hovland med sterk innspurt

  Viktor Hovland avslutta golfturneringa i Las Vegas med fem slag under par. Det gav 18 under par totalt, og ein 18.-plass i turneringa.

  Hovland trøbla i opninga, og fekk bogey på det første holet. Men etter tre birdiar låg han likevel to under par halvvegs i runden.

  Ny bogey følgde på hol 11, men avslutninga var sterk: Fire birdiar på dei siste sju hola, minus 13 samanlagt, og to slag unna ei topp 10-plassering.

  Nordmannen leverte ein sterk opningsrunde torsdag, med sju under par. Fredag gjekk han på minus fire, laurdag på minus to.

  Den nordirske veteranen Rory McIlroy vann turneringa med 25 slag under par, eitt betre enn Collin Morikawa. Det var McIlroys 20. siger på PGA-touren.

  Viktor Hovland
  Foto: Christian Petersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal