NRK Meny
Normal

Northug misfornøyd med superspurten

KUUSAMO/OSLO (NRK): Petter Northug gjorde som han ofte gjør. Først lå han på halen i 14,5 kilometer, så spurtet han inn til klar andreplass.

Petter Northug ble nummer to i jaktstarten i Kuusamo. Martin Johnsrud Sundby vant. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Petter Northug lå helt på halen av feltet - bak suverene Martin Johnsrud Sundby - stort sett gjennom hele 15 kilometeren. Men på siste runde avanserte han gradvis, og på de siste 100 meterne, var ingen i nærheten.

– Jeg var ikke noe bra i spurten. Jeg så bildene deres her. Jeg har litt å jobbe med, forteller Northug til NRK.

Forutså spurten

God spurt eller ikke. Det holdt uansett til klar andreplass i minitouren - 44,7 sekunder bak Sundby. Etterpå ble han liggende lenge i målområdet.

– Jeg var sliten. Jeg er ikke i form til å gå med disse gutta ennå. Jeg klarte ikke helt å gå på ski i dag, så jeg går bak der og er irritert på meg selv. Det handlet om å være på rett sted til rett sted, mener 29-åringen, og legger til at teknikken ikke er der den skal være.

SVT-ekspert: – Norge trikser for å skaffe seg fordeler.

Northug

UTSLÅTT: Petter Northug lå lenge på bakken i målområdet etter spurten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi så vel allerede på fjerde runde hvordan det kom til å ende, sier landslagssjef Vidar Løfshus med et smil.

– Han sier selv han ikke er i så god form. Stemmer det?

– Petter i media er noe annet. Han er i bra form, svarer Løfshus.

Og Northug mener han tross alt har vist lovende takter i de finske skoger.

– Jeg må få litt mer overskudd, men jeg skal egentlig ganske mange år tilbake i tid siden jeg har åpnet sesongen så bra. Jeg har troa på progresjon, slik at jeg kan forsvare denne andreplassen og kanskje kjempe med Martin også, innrømmer han.

– Må hjem å trene

Lagkameratene lot seg heller ikke akkurat overraske over Northugs sluttspurt.

– Petter og Finn er jo blant verdens raskeste. Jeg må nok bare hjem å trene spurt, sier Niklas Dyrhaug, som ble nummer fem, med et smil.

– Jeg hadde mer enn nok med meg selv, så jeg så ikke spurten til Petter. Men det overrasker meg ikke at han tok den, nei, sier sjettemann Didrik Tønseth, som ledet an i feltet inn til innspurten.

Northug takker Tønseth for innsatsen.

– Jeg er glad Didrik satte skikkelig fart. Han gjorde en god jobb for meg der. Jeg hadde nok tålt enda mer fart på de to siste rundene også, innrømmer Northug.

Finn Hågen Krogh fikk en tå foran italienske Francesco De Fabiani og sikret trippelt norsk i Kuusamo. Northug er 66 poeng bak Sundby i verdenscupen etter denne åpningshelgen.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling innledende runder
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang