NRK Meny
Normal

Northug misfornøyd med superspurten

KUUSAMO/OSLO (NRK): Petter Northug gjorde som han ofte gjør. Først lå han på halen i 14,5 kilometer, så spurtet han inn til klar andreplass.

Petter Northug ble nummer to i jaktstarten i Kuusamo. Martin Johnsrud Sundby vant. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Petter Northug lå helt på halen av feltet - bak suverene Martin Johnsrud Sundby - stort sett gjennom hele 15 kilometeren. Men på siste runde avanserte han gradvis, og på de siste 100 meterne, var ingen i nærheten.

– Jeg var ikke noe bra i spurten. Jeg så bildene deres her. Jeg har litt å jobbe med, forteller Northug til NRK.

Forutså spurten

God spurt eller ikke. Det holdt uansett til klar andreplass i minitouren - 44,7 sekunder bak Sundby. Etterpå ble han liggende lenge i målområdet.

– Jeg var sliten. Jeg er ikke i form til å gå med disse gutta ennå. Jeg klarte ikke helt å gå på ski i dag, så jeg går bak der og er irritert på meg selv. Det handlet om å være på rett sted til rett sted, mener 29-åringen, og legger til at teknikken ikke er der den skal være.

SVT-ekspert: – Norge trikser for å skaffe seg fordeler.

Northug

UTSLÅTT: Petter Northug lå lenge på bakken i målområdet etter spurten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi så vel allerede på fjerde runde hvordan det kom til å ende, sier landslagssjef Vidar Løfshus med et smil.

– Han sier selv han ikke er i så god form. Stemmer det?

– Petter i media er noe annet. Han er i bra form, svarer Løfshus.

Og Northug mener han tross alt har vist lovende takter i de finske skoger.

– Jeg må få litt mer overskudd, men jeg skal egentlig ganske mange år tilbake i tid siden jeg har åpnet sesongen så bra. Jeg har troa på progresjon, slik at jeg kan forsvare denne andreplassen og kanskje kjempe med Martin også, innrømmer han.

– Må hjem å trene

Lagkameratene lot seg heller ikke akkurat overraske over Northugs sluttspurt.

– Petter og Finn er jo blant verdens raskeste. Jeg må nok bare hjem å trene spurt, sier Niklas Dyrhaug, som ble nummer fem, med et smil.

– Jeg hadde mer enn nok med meg selv, så jeg så ikke spurten til Petter. Men det overrasker meg ikke at han tok den, nei, sier sjettemann Didrik Tønseth, som ledet an i feltet inn til innspurten.

Northug takker Tønseth for innsatsen.

– Jeg er glad Didrik satte skikkelig fart. Han gjorde en god jobb for meg der. Jeg hadde nok tålt enda mer fart på de to siste rundene også, innrømmer Northug.

Finn Hågen Krogh fikk en tå foran italienske Francesco De Fabiani og sikret trippelt norsk i Kuusamo. Northug er 66 poeng bak Sundby i verdenscupen etter denne åpningshelgen.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld