Hopp til innhold

Northug knust i Norgescup: – De ler av meg, rister på hodet, og tenker «for en idiot»

GÅLÅ (NRK) Petter Northug (32) hadde ingen sjanse mot Dario Cologna på fredagens 15 kilometer i Norgescup. Northug endte til slutt på 37. plass, hele to minutter og seks sekunder bak sveitseren.

Norgescup langrenn Gålå

SLÅTT: Cologna slo Petter Northug.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Etter målgang var ikke Northug overrasket.

Han har økt treningsdosene litt denne uken og følte seg rett og slett seig og tung. Det kjentes rett og slett litt dårligere enn sist helg på Beitostølen.

Men da NRK ville vite hva han tror landslagssjef Vidar Løfshus tenkte om prestasjonen hans, trakk Northug på smilebåndet.

For mens Northug er på Gålå, er Løfshus og resten av det norske landslaget og resten av verdenseliten på plass i Kuusamo i Finland.

– Jeg tror de ler av meg, rister på hodet, og tenker «for en idiot», sier Northug - og smiler igjen.

Får tyn i Sverige

I Sverige hadde de fått med seg Northugs resultat. Landslagsløper Viktor Thorn sier følgende:

– Karrieren hans er over. Han skulle nok gitt seg for mange år siden. Men det er vel kult at han holder på, det er viktig at så mange fortsetter så lenge som mulig i langrenn, sier svensken til Aftonbladet.

Calle Halfvarsson, en av Northugs hakkekyllinger, understreker at Dario Cologna er en god løper og at den norske skistjernen ikke er i sitt beste slag.

– Men jeg tror ikke vi får se ham i verdenscupen. Kanskje sent i sesongen. Jeg håper han kommer igang, men det der dessverre ikke bra ut, sier Halfvarsson.

– Fullstendig solformørkelse

Northug åpnet imidlertid greit på de to første rundene i dagens Gålå-løyper. Men på den tredje runden, etter rundt 7,5 kilometer, ble det tyngre.

– Det var fullstendig solformørkelse på tredje runde. Da var det bare å gå sitt eget løp, sier Northug og ler enda litt til.

Han virker helt upåvirket av den dårlige plasseringen. Etter hvert ble det altså en 37. plass. Han fikk igjen spørsmål om hva han tenker om VM i februar:

– Jeg må jo prøve. Men det begynner å bli fryktelig. Det er milevis unna et bra nivå. Det er elendig. Det har skjedd underverker før, men det er noen tiår siden, forteller Northug.

Fornøyd Cologna

Cologna var på sin side storfornøyd med utbyttet i Norge fredag formiddag. Nå håper han å få Northug tilbake til verdenscupsirkuset i toppform.

– Det er morsomt å møtes i Norgescup, det er ikke så vanlig. Jeg håper å se han i verdenscupen denne sesongen, det hadde vært fantastisk å se han tilbake i god form, forteller Cologna til NRK.

Norgescup langrenn Gålå

KNUSTE NORTHUG: Dario Cologna.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix


Sportsnyheter

gomez

Marerittstart for norsk 17-åring i EM-finalen i kunstløp: – Å, herregud, nei!

Det norske kunstløptalentet Mia Caroline Risa Gomez (17) fikk en verst tenkelig start på friløpet av EM-konkurransen lørdag.

Siste nytt

 • Guttormsen med norsk rekord innendørs

  Sondre Guttormsen fikk full klaff under et college-stevne i Boston lørdag kveld norsk tid. Guttormsen leverte et stavsprang på 5,84 meter, noe som er norsk rekord innendørs. Det er også årsbeste i verden, ifølge Norges Friidrettsforbund. Pål Haugen Lillefosse stod til nå med norsk bestenotering innendørs med 5,83 meter.

 • Carlsen rotet bort seier mot 17-åring: – Patetisk

  Magnus Carlsen hadde en enorm mulighet til å avgjøre mot indiske Rameshbabu Praggnanandhaa i Wijk aan Zee-turneringen, men Carlsen fant ikke det riktige trekket – og måtte akseptere remis. Da TV 2 gjorde Carlsen oppmerksom på muligheten i det 22. trekket, ble nordmannen frustrert over eget spill. – Kødder du? Jeg tenkte jo på det, men jeg bare glemte det. Det er helt sinnssykt. Det er helt patetisk, sa Carlsen. Før lørdagens parti lå Carlsen på 3.-plass i turneringen, ett poeng bak ledende Nodirbek Abdusattorov, som også spilte remis lørdag. Carlsen avslutter turneringen mot Arjun Erigaisi søndag.

  Carlsen
  Foto: PAVEL MIKHEYEV / Reuters
 • Dahl sikret X-Games-bronse

  Ferdinand Dahl trikset seg ned til sin første X-Games-medalje da han endte på 3.-plass under slopestylekonkurransen i Aspen. Dahl fikk en tung start på slopestylefinalen med fall i sitt første forsøk. Han slo imidlertid hardt tilbake i det neste, hvor han overtok ledelsen, skriver NTB. Senere kom både Colby Stevenson og Mac Forehand og dyttet Ingierkollen-gutten ned på 3.-plass, som Dahl ikke klarte å forbedre i siste forsøk. Birk Ruud endte på 5.-plass.

  Ferdinand Dahl
  Foto: Kelsey Brunner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste