NRK Meny
Normal

Northug: – Mer overskudd i år

Petter Northug er i bedre form nå enn i fjor, og med mindre trening vil han prøve å unngå samme formsvikt som før jul.

Video Petter Northug har lært av fjoråret

VIDEO: Petter Northug har lært av fjorårssesongen.

Med mindre hardkjør på høydeoppholdet i Val Senales om tre uker, regner Northug med å unngå en formsvikt denne sesongen.

– Jeg følte at jeg hadde kontroll. Jeg har vært i sånne situasjoner før hvor det har bikket litt over, og da er det bare en ting å gjøre - og det er å ligge på senga. Mer hokus pokus er det ikke. Skal jeg være med å kjempe i Tour de Ski må jeg være med fra start, sier Northug.

I rute før Tour de Ski

I en sesong ute store mesterskap er det Tour de Ski som er det store målet, så i motsetning til forrige sesong hvor det ble toppet mot VM i februar, vil skistjernen være i form allerede når Tour de Ski starter 29. desember.

– På denne tiden i fjor var jeg nok en del tyngre i kroppen etter mye mer trening. Jeg trente mye mengde for å komme i form seinere. I år er det mer overskudd og da får man også mer trøkk på de øktene man skal ha. Det er sikkert lurt med tanke på at jeg skal være i form til Tour de Ski, sier Northug til NRK.

Tror på opplegget

Northug trener for tiden på rulleski i Drammensmarka. Han er målbevisst som alltid, og har fortsatt en drøy måned igjen med knallhard trening før sesongen begynner på Beitostølen.

– Det føles veldig bra, og formen har vært veldig bra etter det siste høydeoppholdet. Jeg er spent på hvordan det blir framover, men jeg har veldig tro på det jeg holder på med, forklarer Northug.

Les også:

Etter planen

Den nye landslagstreneren Trond Nystad følger Northug & Co. på øktene i Drammen, og bekrefter at det heller ikke for Northug er noen snarveier til suksess.

– Han er som alle andre og må være fokusert og trene hardt. I tillegg må han passe på at han gjør de rette tingene i forhold til hvile og mat, slik at han holder seg frisk og rask, sier Nystad.

Siste nytt

 • NRK viser X Games fra Aspen

  NRK har sikret seg rettighetene til å vise X Games fra Aspen neste uke.

  Norge har to regjerende mestere i Aspen. Øystein Bråten vant slopestyle på ski i fjor, mens Marcus Kleveland gikk til topps i slopestyle på snowboard.

  – X Games gir oss tilgang til spektakulære idretter med herlige utøvere som engasjerer et yngre publikum. Vi mener også at X Games har et potensial på andre plattformer enn TV, og det vil vi utforske, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor.

  X Games starter torsdag 25. januar, og avsluttes søndag 28.

  Øystein Bråten
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal