NRK Meny
Normal

Northug: – Mer overskudd i år

Petter Northug er i bedre form nå enn i fjor, og med mindre trening vil han prøve å unngå samme formsvikt som før jul.

Video Petter Northug har lært av fjoråret

VIDEO: Petter Northug har lært av fjorårssesongen.

Med mindre hardkjør på høydeoppholdet i Val Senales om tre uker, regner Northug med å unngå en formsvikt denne sesongen.

– Jeg følte at jeg hadde kontroll. Jeg har vært i sånne situasjoner før hvor det har bikket litt over, og da er det bare en ting å gjøre - og det er å ligge på senga. Mer hokus pokus er det ikke. Skal jeg være med å kjempe i Tour de Ski må jeg være med fra start, sier Northug.

I rute før Tour de Ski

I en sesong ute store mesterskap er det Tour de Ski som er det store målet, så i motsetning til forrige sesong hvor det ble toppet mot VM i februar, vil skistjernen være i form allerede når Tour de Ski starter 29. desember.

– På denne tiden i fjor var jeg nok en del tyngre i kroppen etter mye mer trening. Jeg trente mye mengde for å komme i form seinere. I år er det mer overskudd og da får man også mer trøkk på de øktene man skal ha. Det er sikkert lurt med tanke på at jeg skal være i form til Tour de Ski, sier Northug til NRK.

Tror på opplegget

Northug trener for tiden på rulleski i Drammensmarka. Han er målbevisst som alltid, og har fortsatt en drøy måned igjen med knallhard trening før sesongen begynner på Beitostølen.

– Det føles veldig bra, og formen har vært veldig bra etter det siste høydeoppholdet. Jeg er spent på hvordan det blir framover, men jeg har veldig tro på det jeg holder på med, forklarer Northug.

Les også:

Etter planen

Den nye landslagstreneren Trond Nystad følger Northug & Co. på øktene i Drammen, og bekrefter at det heller ikke for Northug er noen snarveier til suksess.

– Han er som alle andre og må være fokusert og trene hardt. I tillegg må han passe på at han gjør de rette tingene i forhold til hvile og mat, slik at han holder seg frisk og rask, sier Nystad.

Siste nytt

 • NFF har berammet NM-kvartfinalene

  Norges Fotballforbund har berammet de fire kvartfinalene i fotball-NM for menn. 26. september spilles Start - Bodø/Glimt og Rosenborg - Vålerenga. Dagen etter spiller Lillestrøm - Bryne og Haugesund - Strømsgodset.

  Cupfinalen 2017: Lillestrøm - Sarpsborg (3-2)
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Kvist-retur i VM ikke utelukket

  Den danske landslagsspilleren William Kvist måtte ut med brukne ribben og en punktert lunge i Danmarks kamp mot Peru. Selv utelukker han ikke en VM-retur. – Jeg er i bedring, og det er bra, sier midtbanespilleren på sin Facebook-side, ifølge NTB.

  SOCCER-WORLDCUP-PER-DNK/
  Foto: RICARDO MORAES / Reuters
 • Nesten hele Island så VM-åpningen

  99,6 prosent av alle islendinger som så på TV, fikk med seg hjemlandets 1-1-kamp mot Argentina i fotball-VM torsdag. Det er Islands fotballforbund som har hentet inn utrolige tallene, melder NTB.

  ICELAND-FBL-WC-2018-FEATURE
  Foto: HALLDOR KOLBEINS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM