Trener hardt om sommeren for å bli sulten til høsten

Petter Northug tilbringer tida i Meråker i Nord-Trøndelag. Der trener han med rulleski og løpesko på grusvei før skisesongen.

Petter Northug

I bakkene i Meråker legger Petter Northug grunnlaget for å komme i form.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Skiesset er topp motivert foran årets sesong selv om det ikke er noe mesterskap i vinter.

Det gjør vondt å bli god

Oppover bakkene i Meråker legger han grunnlaget for å komme i form tidligere i sesongen enn før. I dag tok han en av sine hardere intervalløkter med joggesko og staver, og det er ikke bare moro å nå toppen.

Petter Northug

- Harde treningsøkter gjør vondt, sier Petter Northug.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

.

– Når jeg skal gjennomføre ei så hard økt så må jeg forberede meg i hodet dagen før på at det vil gjøre vondt. For det gjør vondt, sier Northug.

Liker bakkene i Meråker

Etter å ha rykket seg til seier på rulleski i Toppidrettsveka, mener han terrenget i Meråker egner seg ypperlig til starten på høstens trening. Forberedelsene til sesongen gjøres enten med joggesko eller rulleski. Bakkene er lange og passe bratte.

– Blir de for bratte setter melkesyra en brems for treninga, sier han.

Sesong uten OL og VM


Det ikke er noen av de helt store mesterskapene i år. Målet blir derfor Tour de Ski og Vasaloppet, og motivasjonen er det ingenting å si på.

– Det blir spennende å se på formen, men motivasjonen min pleier alltid å stige mot sesongstart. Jeg jobber hardt med mengdetrening og sommeren, og så er jeg sulten når høsten kommer på å trene hardt og gjøre den jobben som skal til for å være i form, sier Petter Northug.

Petter Northug

Petter Northug løper i traktene der han gikk på idrettsgymnas.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.