Hopp til innhold

Northug erter lillebroren: – Han er for veik og må hjem og trene

DRAMMEN/OSLO (NRK.no) Stakekongen Petter Northug (27) kommer med et stikk til lillebror Tomas (22): – Han er altfor veik i overkroppen.

Northug

Petter Northug (midten) og Tomas Northug (t.h.) rakk å diskutere taktikk før kvartfinalen, men storebror Petter ble for sterk i Drammen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Han må hjem og trene. Tomas er altfor veik i overkroppen, gliser Petter Northug til NRK etter den overlegne sprintseieren i Drammen.

For i forkant av utklassingen i sprintfinalen, møttes Petter og Tomas i en prestisjefylt brødreduell i den første kvartfinalen.

Etter å ha kjempet side om side hele veien, viste Petter til slutt hvem som er eldst og parkerte broren på oppløpet med knallsterk staking.

– Han sa selv at han burde ha valgt klassisk ski med feste før kvartfinalen. Det er jeg helt enig i, sier Northug om brorens skivalg.

Satser på å komme sterkere tilbake

De to brødrene hadde diskutert taktikk sammen før kvartfinalen, og Tomas valgte i likhet med broren å gå for ski uten feste.

– Jeg valgte blanke ski fordi det funket bra i prologen. Jeg ble ikke seig før de siste meterne, men jeg burde nok skiftet ski da jeg så at de andre gjorde det, sa Tomas selv om skivalget.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Uten festesmøring staket Petter Northug jr. seg til seier i Drammen - og tar stadig innpå Cologna.

SE VIDEO: Petter Northug parkerte alt og alle i sprintfinalen i Drammen.

Selv om han møtte sin overmann i storebroren, er han positiv med tanke på sin egen fremgang denne sesongen.

– Jeg er jevnt sterkere i år. Så får jeg ta med meg de erfaringene jeg har fått, og komme enda sterkere tilbake neste år, sier Tomas Northug.

Om den sedvanlige selvsikre storebroren, sier Tomas følgende:

– Han er veldig selvsikker, i hvert fall sammen med meg på tomannshånd. Da er han enda verre enn i media, sier Tomas.

John Kristian Dahl og Øystein Pettersen kom på henholdsvis fjerde- og femteplass.

Weng måtte gi tapt mot Kowalczyk

Også de norske jentene la ned en solid innsats i Drammen.

Heidi Weng ga klassiskspesialist Justyna Kowalczyk virkelig kamp til døra i kvinnenes sprintfinale. Men på oppløpet ble den polske stjernen litt for sterk, og dermed ble det andreplass på 21-åringen.

Weng kom i mål 0,9 sekunder bak den polske stjernen.

– Hun var rå i hodet der, Heidi Weng, sier NRKs langrennsekspert Thomas Alsgaard om superløpet.

Også Ingvild Flugstad Østberg imponerte stort på hjemmebane. Hun tok en sterk tredjeplass.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal