NRK Meny
Normal

Tomas Northug vurderer å legge skiene på hylla

Ifølge et svensk skinettsted avslutter Tomas Northug sin satsing på ski.

NM ski 2017 - Sprint fri teknikk, menn

Det svenske nettstedet Sweski.com erfarer at Tomas Northug legger opp.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter to tunge sesonger i skisporet er Tomas Northug usikker på om han skal satse mot OL i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018, eller om han skal avslutte karrieren som skiløper.

Det svenske nettstedet Sweski.com melder at den mellomste Northug-broren vil legge opp.

Manager vil ikke bekrefte

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Tomas Northug, men manager i Team Northug, Are Sørum Langås, kommenterer det slik:

– Det vil alltid være litt tro og tvil etter en sesong. Om han klinker til inn i en OL-sesong eller ikke, skal han få kommentere selv, sier Langås til NRK.

27-åringen var i 2009 en del av det norske stafettlaget som tok bronse i junior-VM i franske Praz de Lys. Året etter vant han både sprint og stafett i tyske Hinterzarten under junior-VM.

Mistet plassen på sprintlandslaget

Under VM i Falun i 2015 sto han sammen med broren Petter i sprintfinalen. Så fulgte en 2015/16-sesong der en sykdomsforfulgt Tomas Northug ikke startet i et eneste verdenscuprenn.

Etter sesongen mistet han plassen på sprintlandslaget.

– Alternativ én var å gi seg, alternativ to var å krumme nakken og gå på på nytt. Jeg valgte alternativ to, og det angrer jeg ikke på. Jeg gleder meg til å komme i gang, sa Tomas Northug til NRK før forrige skisesong.