Northug er syk - vurderer å droppe Beitostølen

Petter Northug har fått krav på seg om å levere på Beitostølen i helga. Nå har han blitt syk, og deltar neppe i den nasjonale sesongåpningen.

Petter Northug

SYK: Petter Northug håper han får lov til å gå det første verdenscuprennet i Kuusamo selv om han kanskje ikke får vist seg frem på Beitostølen i helga.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Han er forkjølet og det er usikkert om han stiller til start på Beitostølen i helga. Det er en vurdering på om han er frisk nok, og om det er lurt å gå med tanke på resten av sesongen, sier trener Stig Rune Kveen.

Det store spenningsmomentet inn mot den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen, har vært om Petter Northug kom til å prestere der.

Han har tidligere fått beskjed av landslagstrener Tor Arne Hetland om at han bør på pallen hvis han skal kvalifisere seg til første verdenscuprenn i Finland. Det har ikke endret seg.

– Kuusamo henger i en tynn tråd for Petter nå. Er han syk så skal han selvfølgelig ikke gå, han får forberede seg på neste slag som er på Lillehammer, sier Hetland.

– Forventer at han blir behandlet likt

Team Northug håper fremdeles på å få sjansen, selv om Petter ikke skulle gå på Beitostølen.

Stig Rune Kveen

Northug-trener Stig Rune Kveen sier Northug har utsatt reisen til Beitostølen, og det virker lite trolig at han kommer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi skjønner at det er vanskelig å ta ut en løper som ikke har gått på Beitostølen, men fra og med mandag er Petter landslagsløper igjen. Da forventer vi at han blir behandlet likt med de andre landslagsløperne. Hvis han selv har troa på at han vil gå bra i Finland synes jeg landslagsledelsen skal stole litt på det, sier Kveen.

Langrennssesongen åpnes fredag, med 10 kilometer klassisk for kvinnene og 15 kilometer for herrene.

Northug kommer uansett til å bli tatt ut til verdenscuprennene på Lillehammer i starten av desember, men ønsker seg flest mulig konkurranser før OL.

– Har følt seg bra

31-åringen hadde som kjent en tung sesong i fjor, og dette er grunnen til at han nå er nødt til å overbevise landslagssjefen om at han er god nok.

NRK-ekspert Fredrik Aukland mener veien videre kan bli tung dersom Northug ikke får gå verdenscupen i Kuusamo.

– Da må Northug gå på Lillehammer i nasjonal kvote. Der er det en 30 kilometer med skibytte som passer han godt. Men det er en veldig tøff løype som stiller store krav til at man har god form. Så det blir ingen enkel vei for Petter Northug for å komme seg videre, for å finne veien til OL, sier Aukland.

Northug skulle egentlig ha gått skirenn i svenske Bruksvallarna forrige helg, men trakk seg også fra den konkurransen.

– Kroppslig har Petter følt seg bra etter samlingen i Bruksvallarna, men han har en forkjølelse nå som gjør at han ennå ikke har dratt til Beitostølen, sier Kveen.

Siste nytt

 • Ståhl mistet seieren etter protest

  Daniel Ståhl trodde han hadde vunnet diskoskonkurransen under Diamond League-stevnet i Rabat med et kast på 69,94 meter. Noen minutter før midnatt kom kontrabeskjeden. Da kunngjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) på Twitter at den svenske utøveren er fratatt seieren etter at Fedrick Dacres' kast på 70,78 meter i tredje runde, som først ikke ble godkjent, er godkjent etter at jamaicaneren la inn protest. Kastet er også ny Diamond League-rekord.

  Fedrick Dacres i aksjon under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Rosenborg slo Vålerenga

  På dagen da statuen av Nils Arne Eggen ble avduket utenfor Lerkendal, hedret dagens Rosenborg-lag den legendariske Rosenborg-treneren med en 3-0-seier over Vålerenga. Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund scoret målene.

  Eggen-statue Lerkendal
  Foto: Morten Andersen / NRK
 • Isene nest sist i Rabat

  Ola Stunes Isene kastet 61,43 meter i første forsøk under Diamond League-stevnet i Rabat. Det ble Isenes eneste tellende resultat, og han endte nest sist. Daniel Ståhl vant diskoskonkurransen med et kast på 69,94.

  Ola Stunes Isene under herrenes diskos under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal