Northug er syk - vurderer å droppe Beitostølen

Petter Northug har fått krav på seg om å levere på Beitostølen i helga. Nå har han blitt syk, og deltar neppe i den nasjonale sesongåpningen.

Petter Northug

SYK: Petter Northug håper han får lov til å gå det første verdenscuprennet i Kuusamo selv om han kanskje ikke får vist seg frem på Beitostølen i helga.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Han er forkjølet og det er usikkert om han stiller til start på Beitostølen i helga. Det er en vurdering på om han er frisk nok, og om det er lurt å gå med tanke på resten av sesongen, sier trener Stig Rune Kveen.

Det store spenningsmomentet inn mot den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen, har vært om Petter Northug kom til å prestere der.

Han har tidligere fått beskjed av landslagstrener Tor Arne Hetland om at han bør på pallen hvis han skal kvalifisere seg til første verdenscuprenn i Finland. Det har ikke endret seg.

– Kuusamo henger i en tynn tråd for Petter nå. Er han syk så skal han selvfølgelig ikke gå, han får forberede seg på neste slag som er på Lillehammer, sier Hetland.

– Forventer at han blir behandlet likt

Team Northug håper fremdeles på å få sjansen, selv om Petter ikke skulle gå på Beitostølen.

Stig Rune Kveen

Northug-trener Stig Rune Kveen sier Northug har utsatt reisen til Beitostølen, og det virker lite trolig at han kommer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi skjønner at det er vanskelig å ta ut en løper som ikke har gått på Beitostølen, men fra og med mandag er Petter landslagsløper igjen. Da forventer vi at han blir behandlet likt med de andre landslagsløperne. Hvis han selv har troa på at han vil gå bra i Finland synes jeg landslagsledelsen skal stole litt på det, sier Kveen.

Langrennssesongen åpnes fredag, med 10 kilometer klassisk for kvinnene og 15 kilometer for herrene.

Northug kommer uansett til å bli tatt ut til verdenscuprennene på Lillehammer i starten av desember, men ønsker seg flest mulig konkurranser før OL.

– Har følt seg bra

31-åringen hadde som kjent en tung sesong i fjor, og dette er grunnen til at han nå er nødt til å overbevise landslagssjefen om at han er god nok.

NRK-ekspert Fredrik Aukland mener veien videre kan bli tung dersom Northug ikke får gå verdenscupen i Kuusamo.

– Da må Northug gå på Lillehammer i nasjonal kvote. Der er det en 30 kilometer med skibytte som passer han godt. Men det er en veldig tøff løype som stiller store krav til at man har god form. Så det blir ingen enkel vei for Petter Northug for å komme seg videre, for å finne veien til OL, sier Aukland.

Northug skulle egentlig ha gått skirenn i svenske Bruksvallarna forrige helg, men trakk seg også fra den konkurransen.

– Kroppslig har Petter følt seg bra etter samlingen i Bruksvallarna, men han har en forkjølelse nå som gjør at han ennå ikke har dratt til Beitostølen, sier Kveen.

Siste nytt

 • Par-runde på Hovland i US Open

  Viktor Hovland gjekk på par i 3. runde av US Open laurdag kveld, og var nummer 10 då han var ferdig med runden. Hovland fekk tre bogeyar og tre birdiar.

  Samanlagt er han to slag over par, sju bak Matthew Wolff som leier.

  US Open er årets andre majorturnering, og blir avslutta søndag.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP
 • Sarpsborg slo Mjøndalen

  Med 2-0 over Mjøndalen klatra Sarpsborg 08 til sjuandeplass på tabellen. Mjøndalen er framleis på nedrykksplass.

  Mustafa Abdellaoue scora på straffe etter berre fem minutt, og Ole Jørgen Halvorsen like før pause.

  Sarpsborg 08 - Mjøndalen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Haaland-show i sesongpremieren

  Erling Braut Haaland held fram der han avslutta for Borussia Dortmund sist sesong.

  Jærbuen kunne notere seg to mål, då Dortmund vann 3–0 over Borussia Mönchengladbach i sesongpremieren i tysk Bundesliga.

  Første Haaland-mål kom på eit iskaldt straffespark etter 54 minutt, etter at Giovanni Reyna først hadde gitt heimelaget 1–0.

  Haaland la på til 3–0 etter fantastisk kontringsfotball. Han sprang nærast heile bana i rekordfart og fekk servert ballen på sølvfat frå Jadon Sancho. Den ballen dunka han kontrollert i mål.

  Sancho såg også ut til å ville ta straffesparket, men det var til slutt Haaland som fekk æra.

  – Ja, det stemmer. Han laga mål i sist kamp. Eg hadde ein god følelse i dag og det var veldig fint å score. Sommer prøvde å kome seg inn i hovudet mitt, men han hadde ikkje sjanse. Det var eit vakkert minutt, sa nordmannen til Viasat etter kampen.

  I sesonopninga var også publikum tilbake på Signal Iduna Park.

  – Det var fantastisk. Eg har sakna dette, og det gav oss ekstra energi. Vi vann dette saman, sa ein smilande Haaland.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal