Hopp til innhold

Northug er syk - vurderer å droppe Beitostølen

Petter Northug har fått krav på seg om å levere på Beitostølen i helga. Nå har han blitt syk, og deltar neppe i den nasjonale sesongåpningen.

Petter Northug

SYK: Petter Northug håper han får lov til å gå det første verdenscuprennet i Kuusamo selv om han kanskje ikke får vist seg frem på Beitostølen i helga.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Han er forkjølet og det er usikkert om han stiller til start på Beitostølen i helga. Det er en vurdering på om han er frisk nok, og om det er lurt å gå med tanke på resten av sesongen, sier trener Stig Rune Kveen.

Det store spenningsmomentet inn mot den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen, har vært om Petter Northug kom til å prestere der.

Han har tidligere fått beskjed av landslagstrener Tor Arne Hetland om at han bør på pallen hvis han skal kvalifisere seg til første verdenscuprenn i Finland. Det har ikke endret seg.

– Kuusamo henger i en tynn tråd for Petter nå. Er han syk så skal han selvfølgelig ikke gå, han får forberede seg på neste slag som er på Lillehammer, sier Hetland.

– Forventer at han blir behandlet likt

Team Northug håper fremdeles på å få sjansen, selv om Petter ikke skulle gå på Beitostølen.

Stig Rune Kveen

Northug-trener Stig Rune Kveen sier Northug har utsatt reisen til Beitostølen, og det virker lite trolig at han kommer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi skjønner at det er vanskelig å ta ut en løper som ikke har gått på Beitostølen, men fra og med mandag er Petter landslagsløper igjen. Da forventer vi at han blir behandlet likt med de andre landslagsløperne. Hvis han selv har troa på at han vil gå bra i Finland synes jeg landslagsledelsen skal stole litt på det, sier Kveen.

Langrennssesongen åpnes fredag, med 10 kilometer klassisk for kvinnene og 15 kilometer for herrene.

Northug kommer uansett til å bli tatt ut til verdenscuprennene på Lillehammer i starten av desember, men ønsker seg flest mulig konkurranser før OL.

– Har følt seg bra

31-åringen hadde som kjent en tung sesong i fjor, og dette er grunnen til at han nå er nødt til å overbevise landslagssjefen om at han er god nok.

NRK-ekspert Fredrik Aukland mener veien videre kan bli tung dersom Northug ikke får gå verdenscupen i Kuusamo.

– Da må Northug gå på Lillehammer i nasjonal kvote. Der er det en 30 kilometer med skibytte som passer han godt. Men det er en veldig tøff løype som stiller store krav til at man har god form. Så det blir ingen enkel vei for Petter Northug for å komme seg videre, for å finne veien til OL, sier Aukland.

Northug skulle egentlig ha gått skirenn i svenske Bruksvallarna forrige helg, men trakk seg også fra den konkurransen.

– Kroppslig har Petter følt seg bra etter samlingen i Bruksvallarna, men han har en forkjølelse nå som gjør at han ennå ikke har dratt til Beitostølen, sier Kveen.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal