Hopp til innhold

Northug dropper verdenscupåpningen

Petter Northug (24) sliter med formen og går derfor ikke helgens verdenscupåpning i svenske Gällivare. Nå spøker det også for neste ukes renn i Kuusamo.

Video - Det er ikke sjukdom som stopper Petter

Ifølge landslagstrener Morten Aa Djupvik er det heller ikke sikkert Petter Northug går neste ukes verdenscuprenn i Kuusamo.

– Pette er tung i beina og kroppen har ikke fungert etter rennet på Beitostølen. Treningsøktene har heller ikke fungert slik vi ønsker, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til NRK.

Northug presterte elendig under løpene på Beitostølen sist helg. Etterpå viste det seg at han slet med sykdom og denne uken utsatte han avreisen til Gällivare for å teste kroppen.

Tror du den trøblete sesongstarten ødelegger VM for Northug? Diskutér nederst i saken!

Ikke syk

24-åringen fikk ikke de svarene han ønsket på torsdagens treningsøkt og valgte derfor å bli hjemme.

– Er Petter Northug syk?

– Han er ikke syk nå, men han var uggen på søndag og mandag. Petter er tung i kroppen på grunn av trening, og det er årsaken til at han ikke går verdenscupåpningen, ikke sykdom, hevder Djupvik.

Kuusamo også i fare

Ifølge landslagstreneren er det heller ikke sikkert Petter Northug går neste ukes renn i finske Kuusamo. Der er det spådd sprengkulde, og opp mot 30 minusgrader.

Dersom Northug også dropper rennet i Kuusamo blir hans neste sjanse i verdenscupen rennet i Davos. Davos er imidleritd et sted ikke trives på grunn av høyden.

Norges beste langrennsløper risikerer dermed å få en mareritt-åpning på VM-sesongen.


Petter Northug har friplass i samtlige individuelle renn i verdenscupen i vinter, og hans plass er også utenfor Norges kvote. Derfor vil det heller ikke bli tatt ut noen erstatter for ham i lørdagens individuelle renn over 15 km.

Northug sitt store mål denne sesongen er VM i Holmennkollen i slutten av februar.

Tror du den trøblete sesongstarten ødelegger VM for Northug? Diskutér her!

Siste nytt

 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ohi-mål og Evjen-assist mot Nordsjælland

  Ohi Omoijuanfo markerte seg med scoring og Håkon Evjen med assist da Brøndby vant 5-1 hjemme over Nordsjælland i det danske sluttspillet mandag kveld.

  Resultatet førte til at Brøndbys erkerival FC København er seriemester en runde før slutt.

  Ohi sendte vertene i ledelsen allerede etter to minutter, og Mathias Kvistgaarden økte til 2-0 midtveis i første omgang. Fire minutter etter pause satte dansken inn sitt andre mål for kvelden etter å ha blitt spilt opp av Evjen. (NTB)

  Fotball, privatlandskamp: Irland - Norge (1-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste