Northug dropper verdenscupåpningen

Petter Northug (24) sliter med formen og går derfor ikke helgens verdenscupåpning i svenske Gällivare. Nå spøker det også for neste ukes renn i Kuusamo.

Video - Det er ikke sjukdom som stopper Petter

Ifølge landslagstrener Morten Aa Djupvik er det heller ikke sikkert Petter Northug går neste ukes verdenscuprenn i Kuusamo.

– Pette er tung i beina og kroppen har ikke fungert etter rennet på Beitostølen. Treningsøktene har heller ikke fungert slik vi ønsker, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til NRK.

Northug presterte elendig under løpene på Beitostølen sist helg. Etterpå viste det seg at han slet med sykdom og denne uken utsatte han avreisen til Gällivare for å teste kroppen.

Tror du den trøblete sesongstarten ødelegger VM for Northug? Diskutér nederst i saken!

Ikke syk

24-åringen fikk ikke de svarene han ønsket på torsdagens treningsøkt og valgte derfor å bli hjemme.

– Er Petter Northug syk?

– Han er ikke syk nå, men han var uggen på søndag og mandag. Petter er tung i kroppen på grunn av trening, og det er årsaken til at han ikke går verdenscupåpningen, ikke sykdom, hevder Djupvik.

Kuusamo også i fare

Ifølge landslagstreneren er det heller ikke sikkert Petter Northug går neste ukes renn i finske Kuusamo. Der er det spådd sprengkulde, og opp mot 30 minusgrader.

Dersom Northug også dropper rennet i Kuusamo blir hans neste sjanse i verdenscupen rennet i Davos. Davos er imidleritd et sted ikke trives på grunn av høyden.

Norges beste langrennsløper risikerer dermed å få en mareritt-åpning på VM-sesongen.


Petter Northug har friplass i samtlige individuelle renn i verdenscupen i vinter, og hans plass er også utenfor Norges kvote. Derfor vil det heller ikke bli tatt ut noen erstatter for ham i lørdagens individuelle renn over 15 km.

Northug sitt store mål denne sesongen er VM i Holmennkollen i slutten av februar.

Tror du den trøblete sesongstarten ødelegger VM for Northug? Diskutér her!

Siste nytt

 • To straffebom da Ukraina vant

  Ukraina hadde en liten kniv på strupen etter tapet i åpningskampen mot Nederland.

  Seier mot Nord-Makedonia sendte dem på lang vei mot sluttspillet, mens poengtap ville betydd at de hadde blitt nødt til å slå Østerrike i neste kamp.

  Før pause dreide det meste seg om West Ham-stjernen Andrij Jarmolenko, som både scoret det første målet og spilte gjennom Roman Jaremtsjuk på den andre scoringen. Ukraina kjørte hele omgangen, og burde også ledet mer.

  Men da Ezgjan Alioski reduserte for Nord-Makedonia ti minutter etter hvilen, ble det spenning i kampen igjen. Men debutantene fra Balken kom ikke noe nærmere enn den ene scoringen, og det var Ukraina som var nærmest en ny scoring da Ruslan Malinovskyj brente det andre straffesparket i kampen fem minutter før slutt.

  De to straffebommene betyr at fire av fem straffer har endt uten scoring så langt i mesterskapet. I tillegg til Alioski og Malinovskyj i dag, har også Pierre-Emile Højbjerg og Gareth Bale bommet.

  – Det er vanskelig å se noen særlig forklaring på akkurat det. Det er nok tilfeldigheter det vi har sett til nå. Når det er sagt var det to dårlige straffer i dag, og Bale så også preget ut før sin straffe, sier NRK-ekspert Carl Erik Torp.

  Resultatet betyr at det skal et lite mirakel til for at Nord-Makedonia skal ta seg videre, mens Ukraina har et godt utgangspunkt før den siste kampen mot Østerrike.

 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Politianmelder rasistiske meldinger

  John Kitolano har fått hatefulle ytringer etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Han var i sentrum da han taklet Aron Dønnum, som måtte gå av banen med skade.

  Kitolano fikk gult kort for taklingen. I etterkant innrømmet kampdommer Svein Oddvar Moen at Odds 21-åring skulle ha blitt utvist.

  Odd skriver nå at de anmelder meldinger av rasistisk karakter mot Kitolano.

  – I Odds Ballklubb er det nulltoleranse for enhver form for diskriminering og trakassering. Klubben har med denne bakgrunn politianmeldt disse ytringene, skriver Odd.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal