Hopp til innhold

Northug dropper verdenscupåpningen

Petter Northug (24) sliter med formen og går derfor ikke helgens verdenscupåpning i svenske Gällivare. Nå spøker det også for neste ukes renn i Kuusamo.

Video - Det er ikke sjukdom som stopper Petter

Ifølge landslagstrener Morten Aa Djupvik er det heller ikke sikkert Petter Northug går neste ukes verdenscuprenn i Kuusamo.

– Pette er tung i beina og kroppen har ikke fungert etter rennet på Beitostølen. Treningsøktene har heller ikke fungert slik vi ønsker, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til NRK.

Northug presterte elendig under løpene på Beitostølen sist helg. Etterpå viste det seg at han slet med sykdom og denne uken utsatte han avreisen til Gällivare for å teste kroppen.

Tror du den trøblete sesongstarten ødelegger VM for Northug? Diskutér nederst i saken!

Ikke syk

24-åringen fikk ikke de svarene han ønsket på torsdagens treningsøkt og valgte derfor å bli hjemme.

– Er Petter Northug syk?

– Han er ikke syk nå, men han var uggen på søndag og mandag. Petter er tung i kroppen på grunn av trening, og det er årsaken til at han ikke går verdenscupåpningen, ikke sykdom, hevder Djupvik.

Kuusamo også i fare

Ifølge landslagstreneren er det heller ikke sikkert Petter Northug går neste ukes renn i finske Kuusamo. Der er det spådd sprengkulde, og opp mot 30 minusgrader.

Dersom Northug også dropper rennet i Kuusamo blir hans neste sjanse i verdenscupen rennet i Davos. Davos er imidleritd et sted ikke trives på grunn av høyden.

Norges beste langrennsløper risikerer dermed å få en mareritt-åpning på VM-sesongen.


Petter Northug har friplass i samtlige individuelle renn i verdenscupen i vinter, og hans plass er også utenfor Norges kvote. Derfor vil det heller ikke bli tatt ut noen erstatter for ham i lørdagens individuelle renn over 15 km.

Northug sitt store mål denne sesongen er VM i Holmennkollen i slutten av februar.

Tror du den trøblete sesongstarten ødelegger VM for Northug? Diskutér her!

Siste nytt

 • RBK herjet med Manchester United - vant på overtid

  Noah Holm scoret kampens eneste mål langt inne på overtiden og sikret 1-0-seier for Rosenborg hjemme mot Manchester United i mandagens treningskamp.

  Rosenborg bombarderte United-målet i første omgang, men etter treff i stolpen og tverrligger, måtte likevel Alfred Johanssons menn gå målløse av banen til pause.

  Trønderne fortsatte å presse United i andre omgang, men også da Tobias Børkeeiet fyrte av etter en drøy time var det bare metallet som sto i veien for at RBK tok ledelsen.

  Tre minutter på overtid gjorde Holm seg tellende og scoret kampens eneste mål.

  – Det høres veldig bra ut. Om ti år kommer jeg til å si at det var i europaligaen, spøkte Holm med VGTV om å senke United.

  – Det var deilig og ble en fin kveld. Det er nok mange unge på stadion som ble inspirert, og det var det vi ønsket å få ut av dagen, fortsatte han.

  Det var en b-preget Manchester United-tropp som gjestet Lerkendal mandag kveld. Av A-lagsstjerner var bare Jonny Evans, Aaron Wan-Bissaka, Casemiro, Mason Mount og Mason Mount å se på gressmatten i Trondheim.

  (NTB)

  77H_C24F2Do
  Foto: NTB
 • Barcelona-stjerne må opereres

  Barcelonas stopperkjempe Ronald Araújo må gjennomgå en operasjon for å orden på hamstringskaden han pådro seg under Copa America.

  Det bekreftet klubben i en pressemelding mandag ettermiddag.

  – Undersøkelser viser at førstelagsspilleren Ronald Araújo har en seneskade i høyre hamstring. I de kommende dagene vil han gjennomgå en kirurgisk prosedyre utført av Dr. Lasse Lempainen under oppsyn av klubbens medisinske stab i Åbo, Finland, heter det i meldingen.

  Araujo pådro seg skaden i venstre lår i første omgang av 0-0-kampen mot Brasil i kvartfinalen. Atletico Madrids Jose Maria Gimenez erstattet Barcelona-stopperen, før de tok seg videre på straffer.

  Uruguay tapte imidlertid semifinalen 0-1 for Colombia, før de vant bronsekampen på straffer mot Canada.

  (NTB)

  Copa America Soccer Uruguay Brazil
  Foto: Godofredo A. Vásquez / AP
 • Vipers er i konkursfare – mangler millionbeløp

  Vipers har sendt ut brev til sine aksjonærer der de forklarer at de mangler 3,5 millioner kroner innen utgangen av året.

  Allerede i september vil de ikke klare å betjene sine forpliktelser.

  Det skriver Fædrelandsvennen.

  «Vi forstår at denne informasjonen er urovekkende, og vi jobber hardt for å finne løsninger som vil sikre klubbens fremtid. Vi ber om deres forståelse og støtte i denne utfordrende perioden», skal det stå i brevet.

  Om de ikke får inn eksterne midler kan det få store konsekvenser.

  – Da kan klubben gå konkurs, sier styreleder Peter Gitmark til regionavisen.

  Han forteller videre at klubben blant annet planlegger å ta opp lån for å redde klubben.

  I vår ble Vipers reddet gjennom en redningspakke verdt 6 millioner kroner, den gangen var det et spleiselag mellom næringslivet og kommunen.

  Det er bare noen dager siden at Vipers måtte kvitte seg med stjernespilleren Anna Vjakhireva for å spare kostnader.

  Vipers-stjernen Anna Vjakhireva selges til franske Brest for å redde klubbøkonomien.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal