Hopp til innhold

- Dette var en god treningsøkt

Russerne viste muskler på Beitostølen og satte Petter Northug og resten av eliten på plass.

Video Legkov over målstreken

- Jeg vet jeg har farta inne, og hadde ingen nerver foran dette rennet. Jeg fikk ingen nye svar i dag, men det var en god treningsøkt, sa Petter Northug til NRK etter at han hadde kommet i mål som nummer 49.

- Jeg har full kontroll, og er overhodet ikke bekymret for formen. Jeg går de to neste rennene her, så skal jeg slippe opp på treningsmengden mot Gällivare neste helg. Der tror jeg at formen vil være mye bedre, sier Petter Northug til NRK.

Northug var ikke i nærheten av å hamle opp med de beste, og havnet langt nede på resultatlista.

- En god treningsøkt

Petter Northug

Petter Northug var ikke bekymret over at han bare ble nr 49 i sesongens første langrenn

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

- Det er bra russerne er i form nå. Dette var først og fremst en treningsøkt for meg, og da jeg så at jeg ikke hadde dagen tok jeg det litt roligere. Jeg gidder ikke kjempe for å bli nummer 21, liksom.

Russiske Alexander Legkov var 38,7 sekunder foran landsmann Petr Sedov mens Evgeniy Belov var ytterligere ett sekund bak.

36 år gamle Geir Ludvig Aasen ble beste nordmann på fjerdeplass. Han var 57,1 sekunder bak Legkov.

Aasen beste nordmann

Geir Ludvig Aasen Ouren

Geir Ludvig Aasen ble nummer fire og beste nordmann

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Geir Ludvig Aasen ble beste nordmann på fjerdeplass.

- Det var et godt løp, men et av de tyngste jeg har gått. Jeg var heldig som hadde en god rygg å henge på, sa Aasen etter målgang.

Sørlendingen har tradisjoner for å gå gode renn på Beitostølen.

Resultater

Menn, 15 km fri teknikk:
1) Alexander Legkov, Russland 37.36,9, 2) Petr Sedov, Russland
0.38,7 min. bak, 3) Jevgenij Belov, Russland 0.39,7, 4) Geir Ludvig Aasen Ouren, Oddersjaa 0.57,1, Maxim Vylegsjanin, Russland 0.58,7, 6) Martin Johnsrud Sundby, Røa 1.03,3,

7) Iljla Tsjernousov, Russland 1.04,2, 8) Chris Andre Jespersen, Byåsen
1.11,3, 9) Ole Einar Bjørndalen, Byåsen 1.12,3, 10) Sjur Røthe, Voss 1.15,2,11) Emil Hegle Svendsen, Strindheim 1.23,3, 12) Arne Post, Kjelsås 1.43,5, 13) Tarjei Bø, Markane 1.43,6, 14) Tord Asle Gjerdalen, Fossum 1.45,2,

15) Frode Andresen, Ringkollen 1.47,2, 16) Roger Aa Djupvik, Fjellhug/Vereide Hyen 1.51,1, 17) Sergej Turijtsjev, Russland 2.04,2, 18) Morten Eilifsen, Henning
2.05,7, 19) Ole-Marius Bach, Byåsen 2.15,3, 20) Ronny Hafsås, Stårheim 2.15,8.


Saken oppdateres


Siste nytt

 • Ny pris til Birgit Skarstein

  Birgit Skarstein og Sunnaasstiftelsen får Bergesenprisen for sin innsats for paraidretten og mennesker med funksjonsnedsettelser.

  Birgit Skarstein er blant Norges fremste parautøvere, og hun vant sin sjette VM-tittel i roing tidligere i september.

  Bergesenstiftelsen skriver i begrunnelsen at den vil «anerkjenne en idrettsutøver og en humanitær stiftelse for deres innovative arbeid med å endre betingelsene for paraidrett, og å drive forskningen fremover for parautøvere og mennesker med funksjonsnedsettelse.»

  Skarstein har sanket en rekke priser de siste årene, blant annet Årets Peer Gynt (2021) og Egebergs ærespris i 2019.

  Bergesenprisen ble opprettet i 1975 og deles ut årlig.

  (©NTB)

  Birgit Skarstein
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • AIK-Djurgården: Dialog med fansen skal hindre nytt kaos-oppgjør

  I mai endte oppgjøret mellom fotballklubbene i kaos og utsettelse. Nå mener AIK at de har gjort forberedelser for å hindre bråk og opptøyer.

  Stockholmsderbyene mellom Djurgården og AIK er høyrisikokamper. 28. mai måtte kampen stoppes i en time da tilskuere forsøkte å ta seg inn på banen. Først etter en times utsettelse ble kampen ferdigspilt.

  TT har intervjuet AIKs sikkerhetssjef Henrik Koch, som mener de er godt forberedt for å hindre nye kaosscener på Friends Arena søndag.

  – Vi har jobbet med dialog (med fansen), sier Koch, som mener kampen i mai må betraktes som et engangstilfelle der aggresjonen ble rettet mot AIK på grunn av misnøye med klubbens innsats.

  Han innrømmer at det alltid er en risiko for uønskede hendelser, men mener at samtaler med supporterne gjennom hele sommeren har lagt et godt grunnlag for en mer fredelig gjennomføring av søndagens oppgjør.

  – Vi er enige om at vi ikke kan ha kamper som blir avbrutt, det gir oss ingen poeng.

  Og poeng er hva AIK trenger for å komme unna en utsatt posisjon rett over nedrykksstreken i Allsvenskan. Klubbene Sirius og Degerfors ligger bare to poeng bak.

  (©NTB)

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Verstappen raskest på trening i Japan

  Etter fiaskoen i Singapore sist helg har Max Verstappen igjen fått fart på bilen og var raskest i den første treningsomgangen før Japan Grand Prix.

  Den suverene VM-lederen sjokkerte ved å bli slått ut i kvalifiseringen i Singapore lørdag, og han fikk dermed en håpløs startposisjon i selve løpet. Det endte med en femteplass etter å ha vunnet i de ti foregående løpene.

  Red Bulls Verstappen var først ut på banen i Suzuka fredag og markerte seg med raskest tid i hver av banens sektorer.

  Nederlenderen har stø kurs mot sin tredje strake VM-tittel. Han leder med 151 poeng på Red Bull-kollega Sergio Perez. Med et godt resultat i Japan i helgen kan han sikre tittelen i Qatar neste måned.

  (©NTB)

  APTOPIX Italy F1 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste