- Petter Northug er syk

Petter Northug reiste hjem fra Beitostølen lørdag kveld. Ifølge landslagssjefen er Northug blitt syk.

Petter Northug

Petter Northug følte seg sliten og uvel etter sprintprologen på lørdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Vidar Løfshus

Vidar Løfshus, sportslig leder for norsk herrelangrenn, forteller at Petter Northug har blitt syk.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Northug slet under sprinten på Beitostølen lørdag , og ble slått ut i prologen. Utover dagen begynte Northug ifølge landslagssjefen å føle seg mer enn bare sliten, og har valgt å reise hjem til Meråker.

- Etter dagens sprintprolog har han følt seg sliten, uvel og har samtidig hatt vondt i hodet, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Skiforbundet melder det samme i en pressemelding.

V-cupstart en uke unna

Verdenscupstarten går i finske Gallivare neste helg. En sykdomsuke er langt fra en ideell oppladning for Norges største langrennsstjerne.

- Jeg har hørt at Petter er litt rufsete i kroppen. Mer vet jeg ikke. Jeg tar en prat med ham søndag, sier landslagslege Hans Petter Stokke til VG Nett.

Etter planen skulle Northug droppe trening i Trondheim søndag og mandag. Tirsdag og onsdag skulle han gå et par lette økter.

Avreise til Sverige er etter planen torsdag.

- Fortsatt kontroll

Allerede tidlig lørdag fortalte Petter Northugs far John Northug til NRK at sønnen hadde bestemt seg for å droppe søndagens 15 kilometer og heller reiser hjem.

- Han mener jo fortsatt at han har kontroll, da. Og han virker veldig trygg. Han var ikke særlig skuffet etter prologen. At han er sliten nå, er et bevisst valg. Det er fordi han har trent veldig mye i det siste, sa John Northug til NRK lørdag formiddag.

Får ikke tatt imot "gullringen"

I tillegg til søndagens renn mister Northug muligheten til å være til stede på Beitostølen og motta den såkalte "gullringen", beviset på at han er blitt medlem i Norske olympiavinneres klubb.

Siste nytt

 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kloster Aasen skal vurdere søkere

  Det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen har fått plass i evalueringskomiteen som skal vurdere kandidatene til vinter-OL i 2026. Calgary i Canada, italienske Milano/Cortina d'Ampezzo og Stockholm i Sverige er søkerbyene.

  Visepresident i Norges Idrettsforbund Kristin Kloster Aasen under et åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal