NRK Meny
Normal

Northug bruker showrennene til fartstrening

Petter Northug konkurrerer langt mer enn mange av hans største rivaler om sommeren. Trener Stig Rune Kveen mener showrennene gir Northug perfekt fartstrening før vinteren.

Petter Northug

FULL FART: Konkurransene i sommer er god fartstrening for Petter Northug.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Petter liker å konkurrere, og vi tar det som god trening.

Så enkelt oppsummerer Petter Northugs trener Stig Rune Kveen sommerens konkurranseprogram. Northug har deltatt i mange showrenn på rulleski allerede, og flere skal det bli.

Etter å ha gått blant annet Blinkfestivalen i Sandnes, vant han i går Kirkebakken Grand Prix på Hamar, i kveld går han sprint i Trysil, deretter venter Fredrikstad i helga og fire konkurranser under Toppidrettsveka fra torsdag til uka.

– Det er god fartstrening de showrennene, og det er ikke noen stor belastning. Petter trener to økter om dagen, og får en god økt på formiddagen før konkurransen på kvelden. Vi tar det som god fartstrening og hardtrening, sier Kveen.

Har tanker om hvilke renn han vil gå

Hvilke renn Northug kommer til å gå til vinteren er fortsatt ikke avklart, selv om mye tyder på at han kommer til å delta i verdenscupen etter at Norges Skiforbund åpnet for å inngå en lignende avtale som i fjor. «Ja, det tror vi», svarer pappa John Northug på direkte spørsmål fra NRK om Petter Northug blir å se i verdenscupen.

Trener Stig Rune Kveen er heller ikke meddelsom.

– Målet nå er å være godt trent og i solid slag når snøen kommer. Det er det eneste jeg kan si om det. Men han har nok tanker om hvilke renn han skal gå fort i vinter også, sier Kveen kryptisk.

Kirkebakken Grand Prix er et årlig showrenn på Hamar, men det spørs nok om ikke Petter Northug jr la litt ekstra krefter inn for å slå rivalen Calle Halfvarsson etter bitre nederlag tidligere i sommer. Reporter: Gjermund Midtbø Foto/redigering: Alem Zebic

KOM, VANT OG STAKK: Petter Northug vant både sprinten og mix-konkurransen sammen med Ingvild Flugstad Østberg på Hamar onsdag. Men snakke med pressa var han langt ifra interessert i.

Måtte ligge rett ut i juni

Han sier sommerkonkurransene er gode og viktige forberedelser.

– Hadde det ikke vært utbytte av det, så hadde vi vært hjemme og trent. Han har solid oppvarming og går alt han har, og forbereder seg som om det skulle være en hardøkt. Det er veldig god trening, sier han.

Kveen forteller også at Northug nå er i ferd med å komme i form, etter å ha hatt en tyngre periode tidligere i sommer, der han måtte hvilke seg tilbake til overskuddet.

– Det er ikke langt unna. Han har litt å gå på formmessig etter å ha ligget litt på senga i juni, men det ser veldig bra ut. Kanskje litt etter enn det han har på samme tid i fjor, men vi har bra kontroll, sier han.

Pappa John Northug tror også de mange showrennene sønnen stiller opp i er viktigere enn bare moro.

– Det er jo ikke de viktigste rennene, men Petter liker sånne dueller som den her mot Calle Halfvarsson. Da er det høy prestisje. Uansett om det er renn som ikke betyr allverden er det veldig god trening før vinteren, sier John Northug.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal