Her er den nye norske smørebussen – uten Northug

Petter Northugs ansikt er fjernet fra den norske smørebussen før neste sesong.

Smørebussen

Her er en ny-designet norsk smørebuss på tur. Med Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby, men uten Petter Northug.

Foto: Privat

Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby er avbildet på bussen, men selv om

Petter Northug var avbildet på bussen under hele fjorårssesongen, men før årets sesong, er bildet hans fjernet. Ifølge Norges Skiforbund har det ikke sammenheng med Petter Northugs fylleskandale.

– Overhodet ikke, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Skinskad forklarer at skiftet var planlagt, i forbindelse med et skifte av draktleverandør fra Swix til Bjørn Dæhlie, og at de må forholde seg til de løperne som til enhver tid er en del av landslaget.

Endret ikke designet

– Da vi designet den forrige bussen, så var Petter Northug fortsatt en del av landslaget, forteller han om bussen som første gang ble lansert tidlig på året i 2013.

Da Petter Northug trakk seg ut av landslaget i mai 2013 valgte Norges Skiforbund allikevel ikke å endre på designet på bussen.

– Vi så det ikke som problematisk da vi gikk inn i sesongen at han hadde trukket seg ut, så lenge han fortsatt satset på OL, og var en del av det norske landslaget under sesongen, forklarer Skinstad.

Også Øystein Pettersen, som har meldt overgang til langløp, har fått ansiktet sitt fjernet fra bussen.

Slik så bussen ut forrige sesong.

Smørebussen
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ingen debut for Skjelbred

  Per Ciljan Skjelbred er tilbake i trening, men ifølge Adresseavisen går det mot at Rosenborg blir uten 33-åringen i lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

  Den tidligere Hertha Berlin-spilleren var bare ti minutter på treningsfeltet på Lerkendal mandag før han gikk i garderoben med sin vonde legg.

  Han trente igjen onsdag, men innrømmet overfor Adresseavisen at lørdagens oppgjør mot Strømsgodset høyst sannsynlig går uten ham.

  Per Ciljan Skjelbred
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • ESPN: Ingen Ryder Cup før 2021

  Viktor Hovland får ikke muligheten til å representere Europa i Ryder Cup i 2020. Turneringen kommer til å bli utsatt i ett år til september 2021, ifølge ESPN.

  Bakgrunnen er koronapandemien, melder ESPN. Den amerikanske TV-kanalen skriver at den offentlige kunngjøringen av utsettelsen vil komme i løpet av onsdagen.

  Viktor Hovland, som er oppe på 42.-plass på verdensrankingen i golf, kunne fort blitt tatt ut til å representere Europa.

  Hovland
  Foto: Carlos Osorio / Carlos Osorio
 • Raja møter idrettstoppane torsdag

  Kulturminister Abid Raja har invitert fotballtoppane og idrettspresidenten til hastemøte om breiddefotballen torsdag ettermiddag. Det opplyser Raja sjølv på twitter i dag.

  Møtet kjem i stand etter at fotballforbundet har lagt sterkt press på ministeren for å få breiddefotballen også for spelarar over 20 år i gang.

  Raja er i Bremanger i Vestland, og vil møte idretten der. Eller ein annan dag om det passar betre, tvitrar ministeren.

  NFF ønskjer opning for full aktivitet i breiddefotballen frå 1. august.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal