Her er den nye norske smørebussen – uten Northug

Petter Northugs ansikt er fjernet fra den norske smørebussen før neste sesong.

Smørebussen

Her er en ny-designet norsk smørebuss på tur. Med Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby, men uten Petter Northug.

Foto: Privat

Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby er avbildet på bussen, men selv om

Petter Northug var avbildet på bussen under hele fjorårssesongen, men før årets sesong, er bildet hans fjernet. Ifølge Norges Skiforbund har det ikke sammenheng med Petter Northugs fylleskandale.

– Overhodet ikke, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Skinskad forklarer at skiftet var planlagt, i forbindelse med et skifte av draktleverandør fra Swix til Bjørn Dæhlie, og at de må forholde seg til de løperne som til enhver tid er en del av landslaget.

Endret ikke designet

– Da vi designet den forrige bussen, så var Petter Northug fortsatt en del av landslaget, forteller han om bussen som første gang ble lansert tidlig på året i 2013.

Da Petter Northug trakk seg ut av landslaget i mai 2013 valgte Norges Skiforbund allikevel ikke å endre på designet på bussen.

– Vi så det ikke som problematisk da vi gikk inn i sesongen at han hadde trukket seg ut, så lenge han fortsatt satset på OL, og var en del av det norske landslaget under sesongen, forklarer Skinstad.

Også Øystein Pettersen, som har meldt overgang til langløp, har fått ansiktet sitt fjernet fra bussen.

Slik så bussen ut forrige sesong.

Smørebussen
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siste nytt

 • Klar for Vålerenga

  Monica Knutsens etterfølger i Vålerenga er klar. Jack Majgaard Jensen (46) blir ny trener for Vålerengas kvinner. Det får NRK opplyst fra flere hold. VG var først til å omtale saken. Dansken tar over Toppserie-klubben etter at Knutsen forlot stillingen som hovedtrener for å bli utviklingssjef i samme klubb. Majgaard Jensen har tidligere trent blant annet Lyngby i Danmar og Rosengård i Sverige.

  pS-Zv9n_Tl0
  Foto: Emil Langvad/TT / Emil Langvad/TT
 • Zuccarello-assist og seier

  Minnesota Wild vant i natt mot Edmonton Oilers, men gjestene bet godt fra seg i kampen som endte 6-5 for hjemmelaget. Mats Zuccarello leverte en assist. Mats Zuccarello hadde 19 minutter og 31 sekunder på isen under kampen.

  Wild Lightning Hockey
  Foto: Chris O'meara / AP
 • Storseier til Manchester United

  Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble altfor sterke for «norskeklubben» AZ Alkmaar på Old Trafford. Kampen endte 4-0. Ashley Young og Juan Mata (straffe) scoret ett mål hver, mens Mason Greenwood gjorde to. Alle målene kom i løpet av en 20 minutters periode i andre omgang. Begge lagene var videre til 16-delsfinaler i Europaligaen før kveldens oppgjør, men Fredrik Midtsjø må stå over neste kamp for AZ Alkmaar etter sitt tredje gule kort i gruppespillet.

  Europa League - Group L - Manchester United v AZ Alkmaar
  Foto: Jon Super / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal