Single Northug flytter sammen med brødrene

En singel Petter Northug velger å flytt sammen med brødrene sine i Meråker framfor å bosette seg i Mellom-Europa.

Video 4f58b1f6-e757-45ed-937b-8730b25ad9a1.jpg

Petter Northug røpet hemmeligheter om både sitt privatliv og treningsmetoder da han prøvde seg som foredragsholder foran 300 tilskuere på BI.

Nylig ble det kjent at Northug og kjæresten Rachel Nordtømme har skilt lag. Han skal beholde leiligheten i Trondheim, men velger heller å bo sammen med brødrene enn en tilværelse i høyden i Mellom-Europa. Skistjernen innrømmer også at det har vært dårlig med tilbud på damefronten.

- Ja, jeg er single og det har vært dårlig med tilbud, sa Petter Northug da han debuterte som foredragsholder i Oslo torsdag. Det er første gang han kommenterer sin nye sivilstatus.

Northug røpet samtidig at han ikke ønsker å ta over familiegården i Mosvik når den tid kommer.

Dropper Davos

Etter å ha tenkt gjennom planen om å bosette seg i sveitsiske Davos (1560 meter over havet), er den nå skrinlagt. Hensikten var å få flere døgn i høyden i sesongene fram mot OL i russiske Sotsji i 2014.

- I stedet utvider Petter med en høydesamling, som blir lagt til juni. Ettersom høydesamlingene med landslaget er spredt ut over Mellom-Europa, ville det uansett ikke blitt all verden med reisedøgn å spare, sa far og manager John Northug til NTB.

Dermed bråstopper også debatten om hvorvidt etter hvert økonomisk godt rustede Petter Northug flykter fra Skatte-Norge.

Les:

Petter Northug

Petter Northug holder foredrag på BI i Oslo med tittelen 'På innsiden av en vinnerskalle'.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Tre brødre

I løpet av året får OL- og verdensmesteren fast bostedsadresse i Meråker, der han vil stifte husstand sammen med lillebrødrene Tomas (21) og Even (15). Sistnevnte skal begynne på Meråker videregående skole til høsten.

- Jeg blir i Meråker noen dager i uken fra høsten for å trene og ha det artig sammen med brødrene mine, sa Petter Northug.

Vasaloppet

I en mesterskapsløs kommende sesong er planen at Northug skal krydre med langløp og da blir svenske Vasaloppet ett av høydepunktene ved siden av Tour de Ski og verdenscupen.

- Det er ikke helt spikret ennå, men vi tenker i de baner, ja, bekreftet John Northug.

I halvannen time underholdt Northug og Vi Menn-journalist Thorkild Gundersen et fullt auditorium på BI i Nydalen med skikongens egne historier og detaljer, spesielt fra suksessesongen der han ble VM-konge på hjemmebane.

- Jeg fortalte nok ganske mye om hvordan jeg tenkte og hvordan jeg prioritere oppe i hodet mitt. Nå er det viktigste mesterskapet i min karriere ferdig, så da kan jeg røpe litt småting, sa Northug til NRK.

Ut fra å være vinterens mest medieomtalte person i Norge, kom det fram lite nytt. Oppskriften bak suksessen er ingen hemmelighet; det er hard og systematisert jobbing og bare det som gjelder. Også for Petter Northug.

Siste nytt

 • Kings Bournemouth nær nedrykk

  Joshua King og hans Bournemouth tapte 2-1 borte mot Manchester City i Premier League onsdag.

  Dermed nærmer nordmannens lag seg nedrykk. De har nå tre poeng opp til sikker plass, men har en kamp mer spilt. Bournemouth har to kamper igjen.

  Premier League - Manchester City v AFC Bournemouth
  Foto: Peter Powell / Reuters
 • Vålerenga med sliteseier

  Benjamin Stokkes sene scoring var forskjellen på lagene da Vålerenga slo Haugesund 1-0 på hjemmebane onsdag kveld. – Vi ligger der oppe og er med og kjemper om de gjeve plassene, sier matchvinneren til NRK etter kampen.

  Vålerengas Benjamin Stokke (t.v) og Christian Dahle Borchgrevink jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Haugesund på Intility Arena i Oslo onsdag.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
 • Krisestarten fortsetter for AAfk

  Aalesund tapte onsdag mot Sandefjord i eliteserien. Klubben er fortsatt uten seier på de første åtte serierundene, og ligger dermed sist på tabellen med sine tre poeng.

  Sander Moen Foss scoret for Sandefjord i 1-0-seieren.

  Eliteserien i fotball 2020: Sandefjord - Aalesund
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal